• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
haha to zróbcie tak: TeQuila kupi, Strawbelka nie, a ja poczekam na efekty, bo rodzę później i zobaczymy co poradzicie już po porodzie :D:D
Hahaha, dobre, ale ja już zdania nie zmienię, przy córce nie miałam i stąd wiem jak to wygląda w praktyce.
Moja siostra miała przy drugim dziecku i był to nie lada komfort
Przy dwójce dzieci to ja bym się nawet nie zastanawiała :)

Hahaha, dobre, ale ja już zdania nie zmienię, przy córce nie miałam i stąd wiem jak to wygląda w praktyce.
Moja siostra miała przy drugim dziecku i był to nie lada komfort
Przy dwójce dzieci to ja bym się nawet nie zastanawiała :)
Heh, ja tez zdania nie zmienie[emoji4]
Jak ktos jest zorganizowany i obrotny to wszystko zrobi.
Wykapie w wanience bez stojaka i umyje butelki bez sterylizatora[emoji6]

Taka prawda ze teraz mozna miec pelno gadzetow, tylko czy naprawde one tak potrzebne sa.
Ja nie bede wyrzucac pieniedzy w bloto.
Moglabym kupic wszystkie najnowsze gadzety bo mnie na to stac, ale ja mam duzy szacunek do pieniadza, bo ciezko je sie zarabia. No i wole sie nawet kilka razy oparzyc (choc wiem ze sie nie oparze bo robie setki przetworow i nigdy jeszcze sie nie oparzylam) niz wydawac ciezko zarobione pieniadze na gadzet ktory nie jest potrzebny. Kasa przyda sie pozniej na potrzebniejsze rzeczy[emoji6]
No ale to tylko moje zdanie i nikt nie musi sie ze mna zgadzac [emoji6]

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam sterylizator po pierwszym dziecku, jakos dla mnie szalu nie ma, tak czy siak trzeba butelki umyc i pozostale elementy. Dla mnie czasowo to bez znaczenia, wstawiam wode do czajnika, cos tam zrobie i zalewam butelki, do sterylizatora naleje wody, poustawiam wszystkie butelki i tez ide robic cos innego. W moim sterylizatorze wszystkie butelki i ssawki od laktatora sie nie zmieszcza na raz, a w misce tak. Teraz w szpitalu wyparzam czajnikiem wszystko i ani razu sie nie oparzylam, przeciez nie leje wrzatku z zamknietymi oczami ;) Jak bym miala teraz kupowac sterylizator to bym nie kupila, zdecydowanie zbedny gadzet. I drogi. Poza tym tez nie bedziecie wyparzac butelek przez 5lat. Poza tym jest jeszcze kwestia czy naprawde bedziecie uzywac butelek. Jesli bedziecie karmic piersia to nie potrzebne Wam butelki i sterylizator.

A co do wanienki to ja bym nie szalala i kupila zwykla prosta plastikowa za 30 zl. Dziecko szybko wyrasta, jak juz siedzi to mozecie je kapac w wannie czy brodziku. Na bank wiecej frajdy. Ja nie kupowalam zadnych stojakow, ktore teraz by mi zagracaly piwnice. Mam najzwyklejsza wanienke. A dzidziusia bedziemy kapac w lazience. Potem ja wyrzuce i przeniesiemy sie do brodzika.

Wiecie jak to jest, te wszystkie gadżety są po to żeby ułatwić życie młodym rodzicom, bez wszystkiego można się obejść, tylko po co :D
Tequila, Ty wszystkich probujesz przekonac do swoich racji.
Moze jakbys Ty pracowala, a nie tylko maz, bo z tego co pisalas to jestes bezrobotna a maz jest bogaty, to bys miala wiekszy szacunek do pieniadza i bys sie tak przy swoich racjach nie upierala.
Wybacz za te slowa, ale tak Cie odbieram.

reklama
Heh, ja tez zdania nie zmienie[emoji4]
Jak ktos jest zorganizowany i obrotny to wszystko zrobi.
Wykapie w wanience bez stojaka i umyje butelki bez sterylizatora[emoji6]

Taka prawda ze teraz mozna miec pelno gadzetow, tylko czy naprawde one tak potrzebne sa.
Ja nie bede wyrzucac pieniedzy w bloto.
Moglabym kupic wszystkie najnowsze gadzety bo mnie na to stac, ale ja mam duzy szacunek do pieniadza, bo ciezko je sie zarabia. No i wole sie nawet kilka razy oparzyc (choc wiem ze sie nie oparze bo robie setki przetworow i nigdy jeszcze sie nie oparzylam) niz wydawac ciezko zarobione pieniadze na gadzet ktory nie jest potrzebny. Kasa przyda sie pozniej na potrzebniejsze rzeczy[emoji6]
No ale to tylko moje zdanie i nikt nie musi sie ze mna zgadzac [emoji6]

Racja, większość nie jest niezbędnych
Zamiast whisbear można włączyć suszarkę, zamiast sterylizatora użyć wrzątku, nawet monitor oddechu nie jest niezbędny bo miliony rodziców nie kupiło i uważa że to zbędny wydatek, tylko że ja uważam że skoro można sobie ułatwić to należy to robić :)
Nikt nikogo do swoich racji nie musi przekonywać, każdy zostaje rodzicem i ma swoje zdanie i należy je uszanować:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry