• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dorex fajne to łózeczko:)
Madzialenak tez pozno czulam ruchy- lozysko na przedniej scianie, lucy i coleta maja racje, nie m artw sie :)
sznurki zazdroszcze- ja tyle owocow nie moge.
agapl wazne ze sie powyjasnialo i co udasz sie do tego gina 30 km od was?
pingwinek wazne ze w ogole jestes:) nie dziwie Ci sie, nie w yobrazalabym sobie siebie teraz pracujacej...
dorex ja mam fotelik w komplecie do wozka- tako x lander, a ten Twoj wydaje sie byc mega bezpieczny:) dobry wybor!
milagors nie martw sie, to raczej normalne, ale jak bedziesz sie na serio zamartwiac to podjedz na izbe i wszystko bedzie jasne, upewnisz sie ze wsio gra:)
Aduś co by Ci tu doradzic kurcze, no wg mnie jest ok, takie bole to zawsze wystepuja chyba, roznego rodzaju, w roznym miejscu i o roznej porze. Kiedy wizyta?
A u mnie? po wizycie: bole miednicy to kosci ktore sie za bardzo rozchodza, a nie powinny az tak, moze byc problem przy sn, wiec dzis umawiam sie na wizyte do dr Jakiela i zamawiamy planowana cc- za duzo juz jest przeciwko sn, niestety. Cala noc nie moglam spac, myslalam co wybrac itd. Do tego znow ta miednica nie dala prawie sie przekrecic koszmar jakis.Mała nadgania :) wazy juz 2100:) dr KArwacka powiedziala ze za 2 tyg moge rodzic;), powinna miec wtedy 2400-2600 wagi. podobno bedzie chuda a dluga :) Reszta na usg ok, nozka dogonila do normy,gdzies tam jest minimalnie za malo (w jednym miejscu wód) ale to pikus :) Nadal jest tez miedzy 10-50 centylem wagi ale to tez spoko. Mam odstawic nospe, gadalysmy o tym kiedy jakie leki odstawic po porodzie, wizyte u niej mam za 2 tygodnie. Mam sie mocno oszczedzac, ale moge wstawac troche i nawet moge w ndz wyjatkowo do szkoly. Szyjka sie skrocila na 2,29, ale dr powiedziala ze jak przez miesiac to super. Byla bardzo ze mnie zadowlonoa, mowi ze nie bylo tak od 3 wizyt. Nic praktycznie nie przytylam, no waga pokazala 100g wiecej tylko ,a mala tak ladnie urosla :D jestem zadowolona i jakos powoli godze sie z ta cc. hm, czy cos jeszcze...mała nas nastraszyla, bo miala w raczce jakby jeden palec inny, jakby go pol bylo, ale okazalo sie ze trzyma pępowinke :) i oczywiscie znow byla mowa o ogromnej ilosci wlosow ;P rozmawialam tez o naszym szpitalu z dr,rece jej opadaly...No to chce rodzic na Czerniakowskiej w Wawie i jak sie uda dostac do Jakiela to bede miec cc. Ciekawe jaki termin...A jak zaczne rodzic wczesniej to nic, pokaze papier od niego i zrobia mi cc. Moze to rozsadniejsze w moim przypadku, na pewno bezpieczniejsze dla małej, no i dr niby nie mowi wprost ze ta cc powinna byc bo moglabym "sprobowac" naturalnie, ale ewidentnie na kazdej wizycie o tym mowi...mowi tez ze to pomoze tam w pisztalu bo Jakiela sie wszyscy boja i bede uwazana za jego prywatna pacjentke, to prof. dr. hab.n.m. wydal 290 publikacji i ogole jest tam Ordynatorem wiec nikt go nie ma prawa podwazyc. No to chyba tyle:) Chyba ze o czyms zapomnialam. Reszta to mniej wazna:)

reklama
Aisha super że mała nadgoniła:-D cesarką się nie przejmuj, na pewno wszystko będzie ok a skoro lekarz tak sugeruje to ja bym posłuchała:tak:
Szyjka 2,29 to nie jest źle myślę że spokojnie ten miesiąc dasz radę:tak:

ałć właśnie takiego skopa dostałam że chyba się poryczę:rofl2:

Dorex - super zakupy!!! Mój A. marudzi, że musi sobie poprawić humor i powinien kupić sobie jakąś zabawkę - co chyba tym razem ma być jakiś gadżeciarski wózek, bo niby ten nas mu się do bagażnika nie mieści.
Aisha - ja na głowie staję, by mieć cesarkę. Gratuluję udanych badań.
Bóle podbrzusza męczyły mnie do 5-6 ms. Teraz bolą już tylko plecy. No chyba, ze kopniaczka dostanę :-)
Dziewczyny - udanego spotkania!!!
Ja dziś miałam wizytę w poradni rehabilitacyjnej. Odezwała się moja skolioza - ale rehabilitacja wchodzi w grę dopiero po ciąży :-(

Aisha gratuluje takiej dzielnej córeczki którą już za dwa tygodnie przytulisz :tak:ale Ci dobrze
Gotadora kciuki za Twoje usg genetyczne &&&&&

Madzielanek, Gotadora
nie wiem czy dziś sie pojawie, bo niby ból zniknął ale wczoraj popołudniu i wieczorem wrócił taki słaby, teraz coś tam prze chwilke poczułam, jak leże jest ok, zaczynam mieć wrazenie jakby to jakieś więzadło albo ścięgno w okolicy prawej części miednicy..i znów zawale zajęcia na uczelni :no: uroki ciąży, chyba za długo było za dobrze..

Teraz znów zaczęłam mieć film że brzuch mi przestał rosnąć, obwód dziś rano 94.5cm...już chyba na siłe szukam czegoś

Witajcie dziewczyny!

Agapl - gratuluję udanej wizyty!
Aisha - ojej... Ty już prawie, prawie rodzisz :-) Załatw co trzeba a po porodzie zdaj relację z pobytu / cc w Orłowskim. Ja w poniedziałek idę do nich na szkołę - więc troszkę "oswoję temat".

Dziś rano po wejściu na wagę się załamałam... :( Jem coraz mniej a waga rośnie w tempie drastycznym. Mam 67 kg na wadze, startując od 55 :( A mam jeszcze 13 tygodni do porodu.
Chodzę na spacery, co kilka dni ćwiczę a waga robi co chce. Ehhh...

Aisha - super że Madzia nadrabia wagę... Ja podobnie jak Misia modle się o cesarkę - ale u mnie dwóch lokatorów jest w brzusiu więc sytuacja jest ciut inna.... Każdy z porodów ma swoje plusy i minusy - najważniejsze zdrowie naszych Maleństw. Trzymam za Was kciuki mocno - jeszcze trochę i zacznie się nowy rozdział w Twoim/Waszym życiu :-):-):-)

Marcysiowa - pytałaś o łóżeczka - rozstawiliśmy jedno na próbę - porządne i stabilne się wydają, jesteśmy póki co zadowoleni - zobaczymy jak się sprawdzą w użyciu :) Tylko szuflada myślałam że będzie głębsza - jest bardzo płytka i w sumie oprócz pościeli albo kocyka niewiele się tam zmieści...

Udanego spotkania Wam życzę dziewczyny - i zazdroszczę że macie taką możliwość :)
Miłego dzionka :)

Witajcie dziewczyny!
Dziś rano po wejściu na wagę się załamałam... :( Jem coraz mniej a waga rośnie w tempie drastycznym. Mam 67 kg na wadze, startując od 55 :( A mam jeszcze 13 tygodni do porodu.
Chodzę na spacery, co kilka dni ćwiczę a waga robi co chce. Ehhh...

Coleta - mam podobnie - apetyt coraz mniejszy a waga rośnie....startowałam z 70kg (przy 175cm wzrostu) i dziś było 81 kg :baffled: Czyli plus 11kg póki co....A liczę jeszcze na jakieś....9-10 tyg.ciąży....
Do tego wczoraj zmierzyłam obwód brzucha - w poniedziałek było 102cm, a wczoraj 105cm :szok::szok: W ciągu 3 dni 3cm mi przybyły...szok :)
Ale wychodzę z założenia że takie to prawa i uroki ciąży. Wszystko szybko zgubimy po porodzie :)

Oj chyba cos pofikalam :P moja dr mowila ze moge rodzic za 2 tygodnie bo bedzie juz bezpiecznie, ale pewnie termin cc bede miala na okolo 14 maja a tego dowiem sie dopiero na wizycie u teg dr od cc 22 kwietnia...no chyba ze zaczne rodzic wczesniej...

reklama
Aisha, widze,ze nosisz pod serduszkeim przyszla baletnice ;-) dluga ,chuda, bajeczne nogi ;-) A tak serio, to swietnie,ze sie wszsytko wyjasnilo i z midnica i mala Madzia z szyjka i cesarka. Aisha, ja nie moge uwierzyc ,ze Ty juz dobiegaz do mety. Wydaje mi sie ,ze zaledwie kilka miesiecy temu testowalas. Jak ten czas leci....

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry