reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ciężaróweczki po in vitro

A ja dzisiaj napiłam się troszkę kawy rozpuszczalnej....ale słabej...a młody szaleje po kofeinie jak nie wiem:):)...ale też czasem się martwię że nie rusza się...a potem zaczyna brykać na nowo...różne miewa dni:)Mam nadzieję że tak ma być:)

reklama
My łóżeczka kupimy pod koniec miesiąca, ubranek mam już część na pierwsze miesiące, ale większość to bodziaki, śpiochy, kompleciki, chcę jeszcze dokupić takie bardziej wyjściowe :) Kupiliśmy wózek easywalker duo. My mamy błękitny a ptencer ma też taki tylko czerwony, więc jak przyjedzie do Białegostoku to będziemy się lansować po mieście z naszymi dzidziolami :-)
:-)dokladnie bedziemy szpanowac naszymi dzidziolami i wozkami:-)
wera-> juz pewnie tulisz swoja coreczke przy sobie, ale suuper:-)
co do ruchow, to u mnie moje dziewczynki sa mega aktywne i czuje je praktycznie non stop, czasami tak mi po zebrach kopniaki dadza, ze az oddychac nie dam rady, moje male rozbojniczki:-)ale tez sa momenty, ze ich nie czuje i wowczas zaczynam swirowac.

:-)dokladnie bedziemy szpanowac naszymi dzidziolami i wozkami:-)
wera-> juz pewnie tulisz swoja coreczke przy sobie, ale suuper:-)
co do ruchow, to u mnie moje dziewczynki sa mega aktywne i czuje je praktycznie non stop, czasami tak mi po zebrach kopniaki dadza, ze az oddychac nie dam rady, moje male rozbojniczki:-)ale tez sa momenty, ze ich nie czuje i wowczas zaczynam swirowac.
Ja już takich kopniaków jak wcześniej nie czuję od kilku tygodni. Teraz mi brzuch faluje, cały czas wsadzają mi głowy, kolana i chyba rączki, fajny widok jak się brzuch podnosi czasami nawet w 3 miejscach :) No i często czuję czkawkę, wczoraj położyłam na brzuchu rękę mojej mamy to się wzruszyła, bo ona już nie pamięta tej czkaweczki :) Dałam wczoraj po zakupach: rożki, śpiworki, ciuszków trochę, nawet na lato, bo były fajne obniżki w smyku :) Jeszcze dzisiaj kupimy kurteczki na wiosnę, bo przecenione na 35 zł :D

kwiat_lotosu->u mnie sa i kopniaczki i falowanie brzucha, ktore po prostu uwielbiam:-) ciesze sie bardzo, ze zakupy udane

Pytanie mam do Szarlotki i Eweli bo wy już jesteście po 20 tc,czy już szykujecie powoli wyprawkę? Macie już coś?

no ja już mam 5 worków ciuchów od wszystkich dookoła, co prawda jeszcze tego nie przejrzałam, ale tyle tego jest że na pewno nie będę już pradktycznie nic dokupować. No a dzisiaj przysłali mi 2 łóżeczka, 2 materacyki, 2 komplety pościeli no i jestem w trakcie załatwiania wózka, ja chcę taki jeden za drugim i mój model to peg perego duo, już mam upatrzony :), a pozatym nic więcej nie mam, żadnych pieluch ani takich duperelków, ale jeszcze jest troszkę czasu, mam nadzieję że maluszkom nie będzie się za bardzo śpieszyć.

A mam pytanie do mamusiek bardziej zaawansowanych. Zauważyłam od 3 dni strasznie twardnieje mi brzuch. Taki silny skurcz macicy, brzuch twardy jak kamień i tak minutkę lub dwie, i znowu normalnie, i tak potrafi się mi robić kilka razy dziennie, nie ważne czy akurat chodze czy leżę. To nic nie boli, tylko jest takie dziwne uczucie, i ten brzuch tak twardy.. nie wiem, czy mam się tym martwić?

wy tu kurna a wozeczkach a ja nadal w powijakach ciazowych:)

dziewczyny - nie wiem dlaczego ale ja mam caly czas taki duzy brzuch. takie wydety jak przy stymulce czy lekkiej hiperce. czy ktoras z was tak miala? mi sie zaczelo jakies 6dpt, potem ustalo ok 15dpt na 3 dni a teraz znowu dzis wylazlo. co to za diabel? toc za wczesnie zeby ciazowy

wy tu kurna a wozeczkach a ja nadal w powijakach ciazowych:)

dziewczyny - nie wiem dlaczego ale ja mam caly czas taki duzy brzuch. takie wydety jak przy stymulce czy lekkiej hiperce. czy ktoras z was tak miala? mi sie zaczelo jakies 6dpt, potem ustalo ok 15dpt na 3 dni a teraz znowu dzis wylazlo. co to za diabel? toc za wczesnie zeby ciazowy

hehe ja tak miałam :) Jak czekałam na wynik bety to myślałam, że chyba coś sobie zrobię jak będzie negatywna, bo brzuch miałam jak w 4 m-cu niektóre laski :) Miałam od punkcji taki wzdęty i rósł w oczach każdego dnia :)

eweli to może skurcze braxtona hicksa, przepowiadające, ale niegroźne. Ja mam takie od kilku tygodni, jak mi staje brzuszek to kładę się a jak akurat leżę to zmieniam pozycję i zaraz przechodzi. Jeśli to takie to są normalne i często się zdarzają w 2 połowie ciąży. Wspomnij o tym lekarzowi na wszelki wypadek.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry