• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Pościel mam 120x90 a do wózka kupiłam komplet minky. I nie mam prześcieradła do wózka bo nawet nie wiem czy coś takiego jest ale pieluszke cbyba podłoże
No wlasnie ja znalazłam prześcieradło do wozka. Co do wielkości to jak byłam w sklepie to Pani zaoferowała od razu ten większy rozmiar i to niby standard. Wiec już zglupialam. Na początku chyba i tak będzie spać w rożku, dopiero później dam pościel.

reklama
No wlasnie ja znalazłam prześcieradło do wozka. Co do wielkości to jak byłam w sklepie to Pani zaoferowała od razu ten większy rozmiar i to niby standard. Wiec już zglupialam. Na początku chyba i tak będzie spać w rożku, dopiero później dam pościel.
Prześcieradła nawet nue szukałam, ale dobrze wiedzieć, że są takie rzeczy. Ja mam taki wymiar pościeli i poszewek bo była w komplecie z łóżeczkiem, ale nie było problemu z kupnem drugiego kompletu poszewek na zmianę.

A jakiej wielkości pościel kupowałyście? Na allegro są 120×90 i 100×135. I kiedy najlepiej zacząć ją używać? I czy do wózka też potrzeba pościel i prześcieradło?
Ja mam ta wieksza. Poki co uzywamy tylko poduszki, ale na poczatku tylko pieluszka flanelowa pod glowe. Wczesniej Żywia spala w spiworkach, teraz okrywam ja cieplym kocykiem.
W wozku na dnie leży kocyk (u mnie konieczność, zebym zimna miala pewnosc ze od dolu nic nie wieje i podusia. Przykrywalam kocykiem, ale tak jak ktos pidal komplet do wozka moze byc.

A jakiej wielkości pościel kupowałyście? Na allegro są 120×90 i 100×135. I kiedy najlepiej zacząć ją używać? I czy do wózka też potrzeba pościel i prześcieradło?

Moja ma rok i jeszcze poscieli nie uzywalam. Spi w spiworku, w zimie dodatkowo pod kocykiem minky. Koldre zastosuje dopiero jesienia czyli jak bedzie miec jakies poltora roku. Poduszki oczywiscie tez nie uzywamy.
A do wozka wkladalam pieluszke.

Ja też wezmę ta większa już mam jedną poszewka z Lidla.Na sam początek śpiworki!
A do wózka będę szukać jakiegoś małego prześcieradła jak nie znajdę to mam tu fajny sklep w którym są meega duże pieluchy bawełniane złoże na pół i też będzie.

Ja też wezmę ta większa już mam jedną poszewka z Lidla.Na sam początek śpiworki!
A do wózka będę szukać jakiegoś małego prześcieradła jak nie znajdę to mam tu fajny sklep w którym są meega duże pieluchy bawełniane złoże na pół i też będzie.
To ja chyba też nie będę bawić się w prześcieradła do wózka. Śpiworek jeszcze tylko zakupię do lóżeczka i będzie git.

Wydaje mi się, że po ukończeniu miesiąca. Bo na innych jest od 1dnia życia i te mi się zdaje że sa od razu po urodzeniu.
Też tak mi się wydawało, ale teraz nie jestem pewna. Jest to krem polecany przez sroka o i na opanowaniu jest napisane właśnie, że może być stosowany już od 1 miesiąca życia. A sroka w swojej recenzji napisała, że od urodzenia i już nie wiem [emoji14] W sumie na niektórych kosmetykach jest napisane np. po ukończeniu 1 miesiąca życia a nie od 1 miesiąca [emoji12] Najwyżej wstrzymam się z używaniem tego kremu aż Malutka będzie miała miesiąc.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry