• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Hej dziewczyny, witaj Ikasia- gratuluje:) hola czekalam na Ciebie :) ja dzisiaj lecialam samolotem i mam nadzieje, ze to byl ostatni przelot w ciazy. Pozdrawiam

hola, Ikasia :-D witajcie po "jasnej stronie mocy" !
Założono mi dziś kartę ciąży :-) dzidzia przy okazji podglądnięta, już ma 2,2 cm, ale niestety, drukarka u p. doktor kiepskie foty z USG drukuje:( to jednak nie to, co w klinice ;-) Generalnie, wszystko dobrze, najbliższy stres ok. 13-15.06, na prenatalnych.Ale jestem śpiąca dziś, ale to raczej przez pogodę, u nas co chwila burze....
a! no i termin porodu 27 grudnia, jak liczyłam :tak:

Ostatnia edycja:
Witaj Iaksiu!
Hola nareszcie tu jestes, szybko Ci doktorek wypatrzyl dziewczynke :tak: gratuluje
Dziewczyny jakie rozmiary kupujece na poczatek dla maluchow, obawiam sie ze 56 moze byc za maly po dodjac pieluche to bedzie w sam raz albo i za male dla dziecka urodzonego ok dł ok 52-54 cm.. jakie wy kupujecie?
Moj maly ma juz pierwszego smoka zakupionego :-D i szczotke z naturalnym mieciuśkim włosiem :tak::-)

Aduś ja najmniejsze ciuszki mam w rozmiarze 56, podpytałam koleżanek i siostry i tak mi kazali kupić. Takich małych ciuszków mam niewiele, następne to już 62 i tych kupię więcej.

martka masz termin porodu na urodziny mojego brata:P

Ja jestem ciekawa kiedy u mnie będzie załozona karta ciąży...kiedy to sie zakłada?

A i jeszcze mam pytanie...czy badania jakie robilam do in vitro beda aktualne na ciążę, chodzi mi o toxo, różyczke...czy trzeba będzie powtarzac?
I ja sie swojej lekarki nie sytalam czy mam brac jakies witaminki...Wy cos bierzecie??

No i dzisiaj w 6 tydzien wkraczam:p:) zawsze to inny podpis pod suwaczkiem:)

Ikasia mi doktor założył kartę ciąży w 10 tc. Co do witamin to ja brałam femibion natal classic + kwas foliowy a od 15 tc do nadal femibion natal 2. Jeżeli chodzi o badania to myślę, że w zależności jaki miałaś wynik lekarz zadecyduje czy powtórzyć tzn. czy przechodziłaś te choroby i masz przeciwciała? czy może nie masz przeciwciał? - myślę, że w tym drugim przypadku karze Ci powtórzyć .

reklama
IKasia mi również dr założył kartę w 10 tygodniu. Z witamin najpierw brałam femibion natal classic, ale jak dr usłyszał to kazał odstawić i brać femibion natal 1 - mówił,że zrobiono jakieś badania i według nich wyszło,że classic ma jakąś niedobrą witaminę w składzie i żeby nie brać. Ale to raczej decyzja dla Ciebie i Twojego lekarza. Ja miałam badania na różne choroby w lipcu zeszłego roku, wyszły mi przeciwciała, więc nie muszę powtarzać - najlepiej pokaż poprzednie wyniki i dr powie Ci czy masz powtarzać czy nie

miłego dnia girls :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry