• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Gotadora hallooooooooooo!!!!
Ikasia niestety taka jest rzeczywistość co do kolejek. To i tak ci powiem, że nie jest aż tak źle jak u nas, bo na ten rok już nie zapisują. Szukaj dalej, może jest jakaś przychodnia która cię ze względu na ciążę przyjmie wcześniej. Na stronie nfz jest zakładka kolejki oczekujące i można sprawdzić stan, w której przychodni się krótko czeka.
Kwiatuszek to nie wina lekarzy tylko NFZ i Ministra Zdrowia, niestety w Polsce mamy limity na miesiąc co do leczenia jakie narzuca NFZ.
Marcysiowa a ile maleństwo już waży?? Ja też bym się nie mogła doczekać momentu wyjścia ze szpitala. Oby ten czas szybko nastąpił i miło słyszeć że warto wszystko wycierpieć dla maleństwa.

Co do ciuszków używanych to nie mam oporów, dużo rzeczy koleżanka mi dała. Wypiorę wyprasuję i będzie git. Pewnie, że bym chciała latać i wszystko nowe kupować, ale używką też się zadowolę;)

Ostatnia edycja:
Ale super ciuszki wklejacie - śliczne!
Ja też nie mam nic przeciwko używanym, choć rzeczywiście jak synek się urodził, to pomimo, że miałam przygotowane różne ciuszki, też z taniej odzieży, to używałam głównie nowych. A teraz kupiłam zestaw nowy, ale też ciuszki po innych dzieciach - ale też kupione nowe. Nie mam nic przeciwko używaniu rzeczy z taniej odzieży, tylko gdzieś mam w głowie, że to jest pryskane różnymi insektobójczymi środkami, więc dla noworodka jakoś nie miałam śmiałości. Ale potem już tak, zwłaszcza, jak nie były "przy ciele" - dżinsiki albo ładne sweterki. A teraz synek ma kilka rzeczy z taniej odzieży, jak są fajne to mu kupuję, choć też dużo mu kupiłam na wyprzedażach w Mothercare i na allegro od sprzedawców, bo już się pojawiły konkretne wymagania, co ma być na bluzie :-). A sama chodzę w rzeczach z taniej odzieży - jak zawsze, na sobie oszczędzam :zawstydzona/y:.

Ja też się niepokoję, co u Gotadory - odezwij się kochana!

Ikasia - może ktoś będzie mieć inne zdanie, ale wg mnie trójkołowce nie są zbyt wygodne w używaniu - zwłaszcza, że np. często są podjazdy na schodach takie dwa pasy po bokach dla wózków - i niestety trójkołowce się wtedy nie sprawdzają, też w innych miejscach nieprzystosowanych dla wózków będzie Ci ciężko ich używać. Zależy gdzie mieszkasz i na ile często będziesz musiała gdzieś wjechać tym wózkiem, ale ja też na początku byłam zachwycona designem trójkołowców, a potem uświadomiłam sobie różne mankamenty tego rozwiązania.
Miliaa- fajne rozwiązanie sytuacji z tą czekoladą :) Jakby wpadł dzieciom podobny pomysł, to pozwolę sobie wykorzystać patent Twojej mamy :-)

Marcysiowa - życzę jak najszybszego powrotu do domu całej trójce - i dzięki za te słowa, na pewno wszystko warto przetrwać, choć czasem różne dolegliwości nam go przysłaniają.

Ostatnia edycja:
Ja moge mieć wizytę nawet jutro, bo mam karte lux medu...tylko zależalo mi na konkretnym lekarzu...a on nie przyjmuje prywatnie....pewnie się skonczy wizytą u innego...

Ikasia to idź na Lux Med, a tam na NFZ czekaj jak się nie da nic zrobić, albo ci powiem inny trik. Idź do lekarza który wypisywał skierowanie i poproś o adnotację na skierowaniu że przypadek "pilny" to już są inne kolejki i szybciej się powinnaś dostać. No albo zadzwoń do NFZ i zapytaj czy jako ciężarna nie powinnaś dostać szybszego terminu. A potem zadzwoń do przychodni i powiedz, że rozmawiałaś z NFZ itp....może się uda.

Marcysiowa ale ci fajnie,że już maluszki są obok!takie kruszynki te Twoje dziewuszki?:-)muszą być cudne! jakie mają imiona?
Dziewczyny, w moczu wyszły mi liczne bakterie i leukocyty a w posiewie nic.Pojemniki były jakowe, kupione w aptece, to co, źle coś pobrałam?różnica 4 dni między zwykłym badaniem a posiewem, to co, samo się wyleczyło?mam brać na razie żurawinę bez recepty i zrobić za parę dni znowu zwykłe badanie mocz.Miałyście tak?

Marta może bakterie z pochwy się wkradły do tego wyniku?? Gdzieś dziewczyny pisały żeby przed badaniem się dokładnie podmyć, włożyć tampona do pochwy, pierwszy strumień do wc, drugi do kubeczka i trzeci do wc.

reklama
Sony to co piszesz o oddawaniu moczu, to na posiew jest takie przygotowanie. Na badanie ogólne wystarczy pierwszy strumień do wc, drugi do kubeczka i trzeci do wc. Martka pijesz dużo? Bo ja np ostatnio b. mało piłam i jak oddawałam mocz do badnia ogólnego, to wogóle mało siusiu miałam, no i wtedy wyszły mi wyższe leukocyty, bilirubina i b.liczne bakterie. Przez cały dzień bardzo dużo piłam i na drugi dzień zbadałam jeszcze raz i było ok. Mój dr mówił i tak też w necie pisze, ze bakterie w ciąży są bardzo często. A co Twój dr na to?

Ikasia mi wózki trzykołowe nie podobają sie. Nie wiem jak z wygodą.

Mnie nurtuje sprawa fotelika samochodowego. Chodzi o to, ze od szwagra mam fotelik, który nie pasuje na stelaż mojego wózka. Wiecie, czasem wygodnie zapakować tylko stelaz do bagażnika i po sklepie czy do lekarza dzidzi w foteliku jest. I nie wiem teraz co robić czy olać tą wygodę czy kupić fotelik pasujący do wózka?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry