• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

A ja dziewczynki wczoraj miałam wizytę. Było 31+6. Mała wazy 2046 plus minus 298g. Lekarka mówi,że wazy dobrze. Aplikacje mi pokazuje,ze powinna ważyć ok 1800.. i już mi się załączyła myśląca...
Poza tym szyjka mi się skróciła od ostatniej wizyty z 33 do 25mm i powiedziała,że mam więcej leżeć i się oszczędzać. Kolejna wizyta za 3tyg i 3 dni dokładnie. Przez ta szyjke to ja dziś spać nie mogłam. Nawet dłonie mi bardziej dretwialy i bolały w nocy ;/
Królewna spala w najlepszez ale udało się w końcu zrobić fotkę buzi bo najczęściej to zakrywa.
Spora dziewczynka - ja mam dziś usg 32+4, zobaczymy ile urosł przez 2 tygodnie (W 30+4 miał 1500g)

reklama
Sprawdziłam i moje baby w 32t2d (obie były tego samego dnia u lekarza [emoji38]) ważyły ok 1900g, to był 48 percentyl i jedna urodzila sie 3090 a druga 3330g, więc Twoja Hania szykuje się większa [emoji4] Przy takiej tendencji będzie pewnie mieć ok 4kg, ale to się jeszcze może zmienić. Na następnym usg już będzie 35t I wtedy łatwiej obliczyć, bo w ostatnich tyg będzie przybierać ok 200-250g tyg więc jeśli wtedy będzie ważyć powiedzmy 2300, to w terminie powinna mieć ok 3700.
Spokojnie, sliczna jest i ładnie rośnie.
Odpoczywaj ile możesz, śpij, oglądaj tv, czytaj. Dbaj o Was, przede wszytskim o siebie, bo później na jakiś czas zapominasz, że istniejesz tak bardzo pochłania Cie to nowe życie [emoji4]
No właśnie zastanawia mnie na tym USG te plus minus, bo prawie 300g.. a to przecież bardzo dużo. Ciekawe po kim taka baba, oboje wazylismy mniej niż 3 kg przy porodzie. Ja przytulam od ostatniej wizyty tylko 500g. Może być większa, byle się zdrowa kobitka urodziła ;)

No jesteśmy po usg. Mały wazy 2125g w 32+4 plus oczywiście jakias granica błędu pomiaru. Czyli w 2 tyg prawie 600g przybrał 😂😂💙to ja już wiem czemu takie silne kompaniami dostaje. Głowa i brzuszek wymiarami pokazują na 34tydzien, a noga na 32 wiec chyba krótkie nogi po matce ma

Zdjęcia ładnego nie mam w 3D/4D bo twarz przytulona w łożysko 😂😂 ciagle jest główka w dół wiec chyba się nie zmieni. Wody płodowe w normie także wszystko idzie ku dobremu.

Załączniki

• 8F2D3A30-94D5-43DA-A60C-DE92230743A6.jpeg
    8F2D3A30-94D5-43DA-A60C-DE92230743A6.jpeg
    822,4 KB · Wyświetleń: 112
  • 6BD91871-F678-4755-8EB1-FAC964D8035F.jpeg
    6BD91871-F678-4755-8EB1-FAC964D8035F.jpeg
    892,5 KB · Wyświetleń: 117
No właśnie zastanawia mnie na tym USG te plus minus, bo prawie 300g.. a to przecież bardzo dużo. Ciekawe po kim taka baba, oboje wazylismy mniej niż 3 kg przy porodzie. Ja przytulam od ostatniej wizyty tylko 500g. Może być większa, byle się zdrowa kobitka urodziła ;)
To taka granica błędu, ale dobry Gin na niezłym sprzęcie może bardzo dokładnie określić wage. Moja ginekolog pomyliła się raz o 90g a drugi raz o 30gr [emoji16]

No jesteśmy po usg. Mały wazy 2125g w 32+4 plus oczywiście jakias granica błędu pomiaru. Czyli w 2 tyg prawie 600g przybrał 😂😂💙to ja już wiem czemu takie silne kompaniami dostaje. Głowa i brzuszek wymiarami pokazują na 34tydzien, a noga na 32 wiec chyba krótkie nogi po matce ma

Zdjęcia ładnego nie mam w 3D/4D bo twarz przytulona w łożysko 😂😂 ciagle jest główka w dół wiec chyba się nie zmieni. Wody płodowe w normie także wszystko idzie ku dobremu.
Super. Czyli nie tylko moja księżniczka sporo przybrała ;) i tez buszuje ostro w brzuchu. Często kopie mnie bardzo nisko, na wzgórku i są to takie ostre kopania jak by mi prąd przechodził. Dziś do tego cały dzien zgaga- co bym nie zjadła. Mi z pomiarów USG też pokazuje 2 tyg większą ciążę niż z @ a miesiąc temu na wizycie różnica wynosiła tylko jeden dzień .

Super. Czyli nie tylko moja księżniczka sporo przybrała ;) i tez buszuje ostro w brzuchu. Często kopie mnie bardzo nisko, na wzgórku i są to takie ostre kopania jak by mi prąd przechodził. Dziś do tego cały dzien zgaga- co bym nie zjadła. Mi z pomiarów USG też pokazuje 2 tyg większą ciążę niż z @ a miesiąc temu na wizycie różnica wynosiła tylko jeden dzień .
A jak się księżniczka ułożyła? Bo mój królewicz już od 2 tyg główka w dół

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry