reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Co nowego dzisiaj zjemy?

SZMINKA - mąką kukurydziana to tak jak KASIA napisała - to mąką z kukurydzy i napewno na niej jest napisane......ja nie raz widzialam u nas w marketach - normalnie na dziele z mąką.

Jesli chodzi o całe jajko - wyczytałam w internecie ze od 11 m-ca
Poza tym znalazłam tez ze w 9 m-cu mozna juz całe żołtko co 2 dzien
To z tej stronki....bardzo przydatna:

ABC Diety - TwojaDieta.pl - Serwis prowadzony przez dietetyk

reklama
Pytalismy sie dzisiaj naszej pediatry o to jajko i powiedziala zeby jeszcze nie dawac calego czyli jajeczniczki narazie nie zrobie malemu.
Powiedziala ze tak dopiero okolo roczku mozna :tak:

Aneta o mamo! Cale jajko w dziewiatym miesiacu? A ja dalam wczoraj Martynie... :szok:Zjadla z zupka. Nic jej nie jest. Wczesniej dostala polowe. Tez bylo ok. A z tym chlebkiek Szmina to musze tak zrobic jak mowisz...:tak:

KASIU - napisalam cale zoltko w 9....cale jajko w 11
SZMINKA - faktycznie, nie doczytałąm sorrki....maly sie darł i tak długo pisalam tego posta ze nie zauwazyłam:sorry2:....a ryzowej ja tez nie znam:-D
NICZKO - do wody wbija sie jajka w koszulkach....po wiedensku to takie na miekko i kawałek masełka do srodka sie wklada:tak:

Anetko hihihi dzieki
Szminko zgadzam sie ze niektore przepisy na osesku sa dosc odwazne. A ta maka ryzowa to chyba w sklepach z zywnoscia ekologiczna albo zdrowa trzeba szukac
Sami czyli by sie zgadzalo ze cale jajo od 11 miesiaca

a wczoraj w mamo to ja mowili ze po 8 miesiaca mozna kasze gryczana, a po 9 jaglana.

Aneta pomylilam sie, wlasnie cale zoltko dalam, a nie jajko :-p. Ale to tak czy siek za wczesnie. Ale to chyba nic co? Dziewczyny a Wy jak to zoltko dajecie?

Kasiu ja nadal daje pol. Wczoraj zrobilam probe i chcialam dac mu cale ale nie zjadl. Mysle., ze sie zapchal poprostu bo dawalam mu samo.

Kasiu ja daje pol zoltka ugotowanego do zupki. Roznie to bywa czasami co 2 czasmi co 4 dni albo nawet 5. :tak:

reklama
A ja powiem szczerze ze tez nie przestrzegam tych zalecen i zoltko daje cale:-p....tyle ze co 3 dni....No i daje do zupki, a dzis wyczytałam ze do zupki z mieskiem nie powinno sie dawac bo to za duzo białka na raz:cool:

Do góry