poniewaz maly przez chorobe malo je zrobilam mu dzis jajeczko na parze... zjadl moze pol... smakowalo - ALE GO UCZULILO...... I TO JAK CHOLERA!!!:-( MA NOZKI W POKRZYWCE, POSLADKI, RACZKI, TROSZKE NA POLICZKU... KURKA AZ SIE WYSTRASZYLAM.... POSMAROWALAM, DALAM WAPNO I CZEKAM DO JUTRA........... - CO JESZCZE MOZNA ZROBIC?
reklama
Haniu-współczuję tego uczulenia. U nas to norma-Basia jest uczulona na bardzo dużo produktów (w tym oczywiście na białko mleka krowiego). My wspomagamy się kremem Laticort, ale z tego co wiem, to przy atopowym zapaleniu skóry się stosuje-no i tylko na receptę.
Jestem tu od niedawna-jestem pod wrażeniem, tego co jedzą Wasze dzieciaczki:-):-) Ja niestety nie mogę dawać Basi nawet połowy z tego, bo zaraz coś jej wyskakuje. Mam nadzieję, że kiedyś to minie

Jeżeli macie jakieś przepisy dla alergików (bez mleka i tym podobnych, jajek, cielęciny, makaronu...) to będę wdzięczna, bo już nie mam pomysłu co gotować
Jestem tu od niedawna-jestem pod wrażeniem, tego co jedzą Wasze dzieciaczki:-):-) Ja niestety nie mogę dawać Basi nawet połowy z tego, bo zaraz coś jej wyskakuje. Mam nadzieję, że kiedyś to minie

Jeżeli macie jakieś przepisy dla alergików (bez mleka i tym podobnych, jajek, cielęciny, makaronu...) to będę wdzięczna, bo już nie mam pomysłu co gotować

szmina
mamusia Emilki i Filipka
kasia no to nie zaciekawie z tym jedzonkiem u was:-(ja nie znam zadnych przepisow ale jak sobie przypominam na stronie nestle chyba maja kilka takich przepisow...
hana
po bialku pewnie co?takie uczulenie zejdzie samo po kilku dniach
z tego co wiem jak ma dzidzia taka praawdziwa alergie to za uszkami cos sie robi,nie wiem dokladnie ale tak mi sie cos o uszy obilo...
a wyczytalam o danonkach
ze maja za duzo wapna i cukru i takie tam inne skladniki i ze za wczesnie podawane skutkuja alergia na nabial w pozniejszym okresie zycia...tak wiec zastanowcie sie..
.to tak jak z papierosami..palimy dzisiaj i nic nam nie szkodzi a odbija sie na zdrowiu za kilka lat...uff ale sie nawymadrzalam
hana

a wyczytalam o danonkach

przez noc uczulenie zeszlo - na szczescie bo koszmarnie to wygladalo, nie tylko czerwone ale i wypukle jak po komarze i duze obszary......
i troche sie wystraszylam bo tak - bierze antybiotyk i tez moze byc uczulony ale pomyslalam,ze skoro to juz 4 doba nie chyba raczej nie... a przy obiedzie dawalam mu ziemniaczki z sosikiem wolowym... nie duzo tego ode mnie zjadl ale........
ale najbardziej to to jajko obstawiam
i troche sie wystraszylam bo tak - bierze antybiotyk i tez moze byc uczulony ale pomyslalam,ze skoro to juz 4 doba nie chyba raczej nie... a przy obiedzie dawalam mu ziemniaczki z sosikiem wolowym... nie duzo tego ode mnie zjadl ale........
ale najbardziej to to jajko obstawiam
szmina
mamusia Emilki i Filipka
a propo sosikow-robicie? kumpela daje 10 m-ej niuni sosy i robie je tak jak dla siebie tzn podbija maka i smietana
ciagle ta smietana mnie zastanawia....ktora z was idzie niedlugo do pediatry? spytajcie prosze o te nieszczesna smietane...ale jogurt naturalny chyba mozna co nie?
hana uff to kamien z serca,a jajeczko odstaw na jakis czas i kiedys znowu sprobuj a nuz widelec nie wysypie Matiego

hana uff to kamien z serca,a jajeczko odstaw na jakis czas i kiedys znowu sprobuj a nuz widelec nie wysypie Matiego
HANIA - ufffff no to super ze zeszlo
SZMINKA - ja tez jak przeczytalam o tych danonkach to mi sie odechcialo
na szczescie tylko raz dalam.....mysle ze normalny jogurt naturalny z owocami napewno zdrowszy. A na sosikiem tez sie zastanawiam...mysle ze z jogurtem wlasnie sprobuje...chcialabym np pulpciki gotowane z sosem koperkowym...powinno byc ok

SZMINKA - ja tez jak przeczytalam o tych danonkach to mi sie odechcialo

szmina
mamusia Emilki i Filipka
aneta dawaj ten przepis na pulpeciki!!!
mktosia daje Nelci serek zolty ja sie wlasnie zastanawialam i chyb a tez dam na kolacje
o wyczytalam
• 9. miesiąc: sok, owoce, zupka jarzynowa z mięsem, kaszka (dwa posiłki) - w miarę możliwości dziecka zwiększać porcje (j.w. oraz banany, czereśnie, wiśnie, wieprzowina);
• od 10. miesiąca: j.w. oraz zboża glutenowe - chleb, bułki, makarony, kasze;
• od 11. miesiąca: j.w. oraz całe jajko, chuda wędlina, produkty na bazie mleka krowiego - twarożek, jogurt, kefir;
• 12. miesiąc: truskawki, cytrusy, ryby, żółty ser, kakao;
no to Emilcia niektore rzeczy zaczela predzej...
mktosia daje Nelci serek zolty ja sie wlasnie zastanawialam i chyb a tez dam na kolacje

o wyczytalam
• 9. miesiąc: sok, owoce, zupka jarzynowa z mięsem, kaszka (dwa posiłki) - w miarę możliwości dziecka zwiększać porcje (j.w. oraz banany, czereśnie, wiśnie, wieprzowina);
• od 10. miesiąca: j.w. oraz zboża glutenowe - chleb, bułki, makarony, kasze;
• od 11. miesiąca: j.w. oraz całe jajko, chuda wędlina, produkty na bazie mleka krowiego - twarożek, jogurt, kefir;
• 12. miesiąc: truskawki, cytrusy, ryby, żółty ser, kakao;
no to Emilcia niektore rzeczy zaczela predzej...
M
m_ktosia
Gość
nelce nic po zoltym nie bylo choc malo probowala, ale dzis to zaszalalam i dosc sporo nakroilam jej w kosteczke, jak cos to dam znac oczywiscie...
wiecie ja to mam taka wlasna filozofie ze jesli dziecko jest motorycznie do przodu to i uklad trawienny zapewne troszke juz dojrzalszy, tak sobie wydumalam ze jak malutka zacznie chodzic to moze jesc juz wszystko poza orzechami
tak mi mowia doswiadczone kol ze nela juz za 8 tygodni zacznie smigac jak nic, wiec to wcale nie tak daleko i ja tak probuje juz jej dawac wiecej nowych rzeczy, a przede wszystkim poprostu to samo ca ja jem
wiecie ja to mam taka wlasna filozofie ze jesli dziecko jest motorycznie do przodu to i uklad trawienny zapewne troszke juz dojrzalszy, tak sobie wydumalam ze jak malutka zacznie chodzic to moze jesc juz wszystko poza orzechami

tak mi mowia doswiadczone kol ze nela juz za 8 tygodni zacznie smigac jak nic, wiec to wcale nie tak daleko i ja tak probuje juz jej dawac wiecej nowych rzeczy, a przede wszystkim poprostu to samo ca ja jem
reklama
M
m_ktosia
Gość
a szynke dajecie? u kol nela sie zajadala szyneczka pokrojona w kosteczki :-) (i ja tez)
i spodobalo mi sie jaki ta babeczka miala sposob w miseczce w kosteczke takie rozne smakolyki do podjadania dla dzieciako i byla szyneczka i ser zolty i rodzynki i tego typu...
i spodobalo mi sie jaki ta babeczka miala sposob w miseczce w kosteczke takie rozne smakolyki do podjadania dla dzieciako i byla szyneczka i ser zolty i rodzynki i tego typu...
Podziel się: