reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

Jak pięknie moje dziecie wypiło flaszkę mleka z kaszką...ach!:-D:tak:

zgłodniał :tak::-D

a Emilka pije pięknie mleko ach!!!!!! bywa ze pół litra na dzień :-):-):-D:-D:-D

ale zimne z lodówki i z dodatkiem smakowym :rofl2: choć zaczynam jej podgrzewać je choć na 15 sekund może załapie na ciepło w końcu :sorry2:;-) a potem odstawimy dodatek smakowy :tak:

reklama
Gosia spokojnie może być mleko w temperaturze pokojowej.
Oczywiście brawo dla Emilki i sprytnej mamusi:-D

Gosia spokojnie może być mleko w temperaturze pokojowej.
Oczywiście brawo dla Emilki i sprytnej mamusi:-D

tylko że ona pije prosto z lodówki dlatego bo jak otworze to musze do lodówki wsadzić .......dziś podgrzałam 20 sekund i pije hehe bo tak to "gaga" było nawet leciuśko ciepłe ;-)

Dziś przechytrzyłam moje dziecko.
Zawsze próbuje wysępić ode mnie jogurt z kubeczka,wiec dzis zrobiłam kaszkę(od ok. miesiaca nie chciał jeśc)bananową,ostudziłam,zeby była letnia,wlałam do kubeczka po jogurcie i Kuba wsuwał,aż uszy mu sie trzęsły i wołał o jeszcze.;-):-D
no i problem z głowy ,co mu dac na 2 śniadanie,bo obraził sie na chlebek i rano nie chce jesc,a przed spacerem lubie dac mu coś sycącego,by nie marudził.
Mniej więcej teraz Kuba je tak
6.00mleko(200ml)
9.00 (2 śniadanie)jak sie uda,to kanapka,ew. troche serka,jogurtu, a dzis kaszka
na spacerku paluszki,czasem kawałek bułki,ciasteczka,chleb ryzowy itp...
12.00 kawa zbozowa(180 ml.)
15.00 obiad
17.00 owoce lub deserek,lub 2 obiad (taty z talerza)
czasem koło 18.00 kanapka lub inny owoc,czy soczek
20.00 mleko z łyżeczką kaszki kukurydzianej(200 ml.):tak:
Ja nie mam pojęcia czy to duzo,czy mało.....

no to Kubuś dał sie zrobić w konia...;-):-D

U nas młody je teraz tak.
8:00 mleko 210ml, czasem nie chce...i wtedy płatki kukurydziane na mleku
ok 11 przed snem tost-kanapka z serkiem smarowanym
ok 14 obiad
17 deser typu: Danio, Danonki, ze słokia naleśniki z musem jabłkowym, czasem kisiel lub budyń...albo kanapka z wędliną
20- 21 mleko 240 ml na noc...czasem nie odmawia i nic nie je...

Dziś przechytrzyłam moje dziecko.
Zawsze próbuje wysępić ode mnie jogurt z kubeczka,wiec dzis zrobiłam kaszkę(od ok. miesiaca nie chciał jeśc)bananową,ostudziłam,zeby była letnia,wlałam do kubeczka po jogurcie i Kuba wsuwał,aż uszy mu sie trzęsły i wołał o jeszcze.;-):-D
no i problem z głowy ,co mu dac na 2 śniadanie,bo obraził sie na chlebek i rano nie chce jesc,a przed spacerem lubie dac mu coś sycącego,by nie marudził.
Mniej więcej teraz Kuba je tak
6.00mleko(200ml)
9.00 (2 śniadanie)jak sie uda,to kanapka,ew. troche serka,jogurtu, a dzis kaszka
na spacerku paluszki,czasem kawałek bułki,ciasteczka,chleb ryzowy itp...
12.00 kawa zbozowa(180 ml.)
15.00 obiad
17.00 owoce lub deserek,lub 2 obiad (taty z talerza)
czasem koło 18.00 kanapka lub inny owoc,czy soczek
20.00 mleko z łyżeczką kaszki kukurydzianej(200 ml.):tak:
Ja nie mam pojęcia czy to duzo,czy mało.....
Ale sie dal w konia zrobic:-D a jedzonka je w sam raz:tak: Jenni zjada polowe co ty wypisalas:shocked2: bo to taki niejadek jest:sorry2:

:-D rozalka to przechytrzyłas urwisa małego:-D:-D odrazu mi sie przypomniało j
jak mój brat nie chciał jesć szynki jak był mały, więc mama kładła mu szynke na chlebek i mowiła ze ma z kiełbasa i zajadał:-D:-D

a Hubek zajada tak:
5-6 kaszka kukurydziana na rzadko z butli 250ml
8-9 owsianka na gęsto jakies 200ml
12 zupka ok.250ml
15 ziemniaczki z gulaszykiem
19 owsianka na gęsto 250ml
w miedzyczasie herbatka do popijania i wafle kukurydziane do pogryzania
tyle zajada a taki chudzinek:sorry2: chyba ma dobra przemiane materii;-)

Emilke nie raz jak weźmie do buzi to pozna że to coś co nie lubi i wypluwa :no:

u nas meni różnie
śniadanie 8:00-9:00 mleko kanapka
II sniadanie 11-12 serek lub jogurt + mleczna kanapka lub miśkopt
obiad 14:00-15:00 tu podstawa to mięsko bo pyrki i ryż nie bardzo je... no i warzywa też niezbyt jej wchodzą chyba że to surówka to jej troszkę zje i biały ser
17:00-18:00 deserek owocowy , jabłko banan lub jakoś inny owoc lub budyń na zimno tylko ten kupny :dry:czasem podjada dziadkowi obiad ;-)
19:00-20 :00 kolacja kanapka

w miedzyczasie mleko na zimno

płatków, owsianek , kaszek i budyniu co ja zrobię nie je bo to z mlekiem czasem skubnie naleśnika ale to znowu smażone wiec jej nie bardzo daję :no: aha i kisiel zje bo jest bez mleczny :-D

czasem mi się wydaje że jakoś ubogo je i ciągle to samo :dry:

płatków, owsianek , kaszek i budyniu co ja zrobię nie je bo to z mlekiem czasem skubnie naleśnika ale to znowu smażone wiec jej nie bardzo daję :no: aha i kisiel zje bo jest bez mleczny :-D

Gosiu mozesz jej zrobic owsianke czy kaszke na wodzie:tak: Hubert tylko takie je, zero mleka. dosłodzisz miodkiem dodasz cynamonu czy kardamonu albo i jednego i drugiego i jest pychotka, mozesz jabłuszko dodac pod koniec gotowania, Hubek zajada codziennie owsianke i rano i wieczorkiem i jeszcze mu sie nie znudziła a je tak juz od kwietnia:tak:a kasze i platki owsiane maja duzo wartości odzywczych:tak:

reklama
U nas menu wygląda tak:

ok. 6-8 rano butla mleka 180 ml (zależy kiedy się obudzi na to mleko)

ok. 9-10 śniadanie: 1 kromka chleba z masłem i czymś tam (do wyboru: szynka, ser, twaróg, jajko), ale dość często chleb zostaje tylko skubnięty i zostaje na talerzu, zjedzone jest wszystko z wierzchu.

ok 12 - owoc (najczęściej banan, ale też jabłko, gruszka, winogrona, wiśnie, zależy co jest)

ok. 13-14 kilka chrupek kukurydzianych, jogurt lub serek czasem inna przegryzka

ok. 15-16 obiad (zawsze jest jedno danie)

ok. 20tej kolacja - chleb lub kaszka

Czasem na wypada ta przegryzka z 13-14, ale wtedy jest wcześniej obiad.

Do góry