reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Co Potrafia Nasze Dzieci?!

reklama
Brawo Kubusiu :-)

Joan-na my mamy niekapek aventu, a butelkę tomee tippee. Dobrusia też nie chciała pic z butli, z reszta pewnie pamiętacie moje narzekania :zawstydzona/y:, a teraz już pije, ale tylko wodę, bo nic 'smakowego' jej nie podchodzi :sorry2: no i polubiła butelkę jak zaczęły jej dziąsełka dokuczać, to wtedy sobie gryzła smoczek z butli i czasem cos jej poleciało, chłodna woda posmyrała dziąsełka i pocczuła ulgę (tak to sobie tłumaczę ;-)), no i często dawałam jej do zabawy samą butlę, bo szybko nauczyła się sama trzymać :tak: trzeba uzbroić się w cierpliwość :tak:

Mata, z pustą butelką, żeby się bawił jeszcze nie próbowałam:tak:. Może faktycznie warto...mały się "zapozna";-) i łatwiej zaakceptuje...mam nadzieję:tak:. Jutro zaczniem próby:-)

A my mamy niekapka z tommee tippee, mała bardzo go lubi :tak: od razu wiedziała którą część do buzi włożyć :-D gorzej z piciem... trzeba ścisnąć ustnik aby coś poleciało, czasami się uda, czasami nie ;-).

Mata, z pustą butelką, żeby się bawił jeszcze nie próbowałam:tak:. Może faktycznie warto...mały się "zapozna";-) i łatwiej zaakceptuje...mam nadzieję:tak:. Jutro zaczniem próby:-)

ajjj, chyba źle napisałam:zawstydzona/y:, ja dawałam nie tyle 'samą' w znaczeniu pustą butelkę tylko butelkę z zawartością ot tak, dla zabawy :sorry2:

I ja gratuluje wszystkich postępów naszych maluszków!
Bartut w kąpieli mówi ''bababababa'' i jakby spuszczał powietrze z siebie- nie umiem tego napisac :rofl2:

No to po prostu super:tak:. A jaki macie niekapek? Ja już wypróbowałam 2 rodzaje, rozmontowywałam nawet membrankę i ogólnie różne inne cuda robiłam a mały nadal nie chce pić z butelki:no:. Ani wody, ani soczku, ani mleczka...nic!

Gratulacje dla Kubusia. O ile pamiętam to jest chyba pierwszym na serio raczkującym czerwcówkowym dzieciaczkiem:tak:

Bogna pije ... z łyżeczki :baffled: - męcząca sprawa...mleko bez problemu wypije z butelki ale jeśli chodzi stricte o picie to niestety... niekapkiem też próbowałam ale może trzeba kupić innej firmy?...

jesli chodzi o mówienie to u nas jest "bla bla bla", "bbbbb,bbbb,bbbb" i śpiewanie z Krzymkiem ;-);

GRATULACJE dla Kuby!!

GRATULACJE DLA DZIECIACZKÓW :-D
zdolne te nasze czerwcowe bobaski :tak:
my mamy od dzisiaj kubek niekapek Canpola i jeszcze babcia kupiła Jasiowi łyżeczki, które zmieniają kolor pod wpływem ciepła - rewelacja teraz wiadomo jak jest za gorące :tak:
Jasio posuwa się już do przodu ale skokakmi najpierw rączki potem odpycha się nóżkami i tak sprawnie mu to idzie, że teraz nie zostawiam go samego bo podpełza do kabli hihi w tatusia mały elektryk :)

Ostatnia edycja:
reklama
GRATULACJE DLA DZIECIACZKÓW :-D
zdolne te nasze czerwcowe bobaski :tak:
my mamy od dzisiaj kubek niekapek Canpola i jeszcze babcia kupiła Jasiowi łyżeczki, które zmieniają kolor pod wpływem ciepła - rewelacja teraz wiadomo jak jest za gorące :tak:
Jasio posuwa się już do przodu ale skokakmi najpierw rączki potem odpycha się nóżkami i tak sprawnie mu to idzie, że teraz nie zostawiam go samego bo podpełza do kabli hihi w tatusia mały elektryk :)
Gratulacje dla Jasia u nas Mikołaj to mały leń nie chce mu sie :zawstydzona/y:

Do góry