reklama

Co potrafią nasze dzieci?

• Starter tematu Starter tematu dori
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
No to już niedługo będziesz miała zajęcia ruchowe. Mała na czterech przodem a Ty za nią na dwóch i to z większym przyśpieszeniem żeby zdążyć przed brzdącem bo maluchy mają różne pomysły, nie zawsze bezpieczne.

reklama
No a Oliwka dziś pierwszy raz sama usiadła - niestety nie wiem jak to zrobiła bo stukałam w kompa a mała bawiła się na brzuszku na kanapie. W pewnej chwili patrzę a ta siedzi i bawi się misiem. ;)
Oliwka sama też staje w łóżeczku i skacze na nóżkach, robi też próby do samodzielnego stania - puszcza się raz jedną raz drugą rączką a potem obie na raz i tak chwilkę stoi gibając pupcią żeby utrzymac równowagę. Ma wtedy staszną radochę - oczywiście jak nie zrobi BAAA - czyli bam ;)

gratuluje wszystkich nowych umiejetnosci :) teraz to sie zacznie bieganie za dzieciaczkami :) szkoda tylko ze na dworze zima a nie lato ... ale nic to jeszcze troche i bedzie wiosna :) a wtedy to dopiero bedzie luzik - juz wlasciwie wszystkie kwietniowe dzieciaczki powinny chodzic :)

a u nas bez zmian :) nie raczkujemy, nie siadamy, nie chodzimy :) ale glosno sie smiejemy i potrafimy krzyczec :) na reszte przyjdzie pora :)

Idzia wszystkow swoim czasie! Oliwka też dopiero od niedawna sama zaczęła się utrzymywać w siadzie (jeszcze 2 tyg. temu przewracała się na boki) a tu taki numer mi dziś wycięła.

tak - wiem ze wszystko w swoim czasie :) michal tez nie byl zbyt szybki - zaczal raczkowac dopiero jak skonczyl 8 miesiecy a moj chrzesniak jeszcze nie raczkuje (8,5 m) chociaz przemieszcza sie blyskawicznie :) bede czekac z niecierpliwoscia ale wcale mi sie nie spieszy :)

Magdaleona Gratulacje,gratulacje dla Oliwki,ladnie mame przechytrzyla..fiku miku i juz siedzi :-)
Idziu no i masz racje ze Ci sie wcale nie spieszy na kazdego przyjdzie pora jak Kamilka ruszy to i Ty dostaniesz pszyspieszenia a zreszta juz to przerabialas to co ja bede gadac ;-) Ano i wiosna by sie przydala to na dworku na trawce puszczac by mozna bylo te nasze pelzako-raczki :tak: ale jakos trzeba sie przemeczyc....byle do wiosny ;-)
Moja mala niemowa dzis zaczela jak najeta gadac,Baba,baba :szok:a juz myslalam ze zaabsorbowany wstawaniem i przemieszczaniem sie nie wydusi w najblizszym czasie zadnego slowa...a tu dzis niespodzianka!!

reklama
No ciekawa jestem kiedy to MAMA padnie ale tak swiadowie...:confused:
No nic narazie sie ciesze ze wogole potrafi cokolwiek wydusic bo wiekszosc forumowych dzieciaczkow rozgadana a moj takim niemowa byl.Znaczy gadal cos tam sobie po swojemu i nie,nie,nie...ale czekalam na jakies konkrety ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry