reklama

Cos innego niz mleczko...

ech tam ja nie wiem mowie co czytalam!! Zosia niby duzo nie zjada bo 3 razy mleko po 180 slioczek obiadku i srednio dwa deserki na dzien i ma 9,5 kg a inn edzieci jedza wiecej a sa duzo mniejsze!! jak tez podobno bylam taki pulpet:) Zosia nie chce pic wody - reszta za hernatkami i soczkami tez az tak nie przepada!! aaa zoltko podaje pol co jakis czas

reklama
ewa moja wsuwa wszystko,ostatnio najchętniej słodycze,chleb najczęściej suchy,nie ma stałych pór posiłków,podjada,a chuda szkapa jest...mój ,mąż też chudy,ale nie je za dużo, ja też kiedyś nie miałam nadwyzki wagi,a Kinia je cycka 4 razy w dzień,a w nocy ze 100,poza tym z 80g obiadku i tyle samo owoców i kaszy na 1/3 szklanki wody,wiec wcale nie dużo,a już miesiac temu miała 10 kg

Ania ostatnio zaczęła więcej jeść i zauważyłam, że woli rzeczy stałe od mleka. Np. wczoraj wypiła tylko 60ml mleka i myśleliśmy, że nie jest głodna (po 4h przerwie :eek: ) ale jak jedliśmy rosół to chciała nam wskoczyć do talerza. Więc daliśmy jej trochę to miseczki i zagęściłam go kleikiem ryżowym i wcinała aż jej się uszy trzęsły :-) A jak zrobię jej kaszkę na wodzie na pół z owocami ze słoiczka to potrafi zjeść ok.200ml takiego gęstego deseru.

moj maly teraz je coraz wiecej 2 posilki po 200ml, i mleka po 220ml i kaszka na kolacje 230ml i wcale wiecej nie przybiera, jak byl na cycu to prawie dwa razy wiecej bylo

co do soczkow to mu daje z woda, kupuje bez cukru sa bardzo dobre
no i czasem wode pije

U nas Zwycięstwo!!! Emila przeprosiła się z łyżeczką. Po tym jak nic nie byłam jej w stanie podać łyżeczką bo pluła i był płacz, to teraz wtrzącha aż miło :-) Zrobiliśmy jej 2 tygodniową przerwę od łyżeczki i było tylko mleko z butli i cyca. A teraz zaczęliśmy od dobrych rzeczy : Sinlac z mlekiem i jabkiem. Bardzo lubi taką miksturę :-) i powoli jak na początku będę wprowadzać inne rzeczy. Hihi powtórka z rozrywki;-)

Gratulacje Gadged :-) :-) :-)
Żółtko mam podawać po pół dwa razy w tygodniu, mała wcina aż jej się uszy trzęsą. Wracając do wagi to moja wpierdziela ile jej dam i kiedy jej dam a słabo przybiera. Fajnie będzie sobie miała jak będzie dorosła, jak jej to zostanie - oczywiście :-) :-) :-)
Czarownica, moja siostra też mało jadła i też była pulpeciki i to jaki hehe, lekarze kazali odchudzać ale moja mama miała to w nosie. A teraz moja siostra jest chuda jak patyk :-) . Kurde i bądź tu mądry :dry:

reklama
Ja podaje 2 razy w tygodniu po pół zółtka i dodaje do zupy. Nie pytałam o to pediatry ale tak wszedzie piszą zeby podawac wiec podaje. Moj pije srednio 80 do 100 ml herbatki dziennie czasem soczku. Ale sa dni kiedy wypije tylko z 50 ml.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry