reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Cos innego niz mleczko...

U mnie tez tak bylo ale gotowanie jest proste

Przxezpis:
-wloszczyzna mrozona
-kawalki miesa poporcjowane mrozone
- jajko
-maslo/oliwa
-dodatek - co akurat ci przyjdzie - pomidory, szparagi (puszka), szpinak (mrozony), kalafior (nie caly ;)) ogoreczki kiszone mniam, lub nic.
- wypelniacz- ziemniaki drobno pokrojone dodac o wloszczyzny , kasza lub ryz - najlatwiej ugotowac osobno i dodc do gotowej zupki.

GOtujesz mieso az zrobi sie miekkie wrzucasz warzywa i "dodatek", wybeltane jajo i lyzke masla - masz zupke na 2 dni - warzywa gnieciesz widelcem a mieso nozykiem na kawaleczki. Jesli nie dalas ziemniaczkow daj kasze lub ryz. Sama tez mozesz zjesc :)

Jak sie wprawisz sama zaczniewsz wymyslac swoje rzpepisy tak jak ja - to narpawde latwe :) Szczegolnie ze dzieciom sie nie doprawia a to jest najtrudniejsza czesc jak dla mnie

Aga

Aga

reklama
a my ostatnio jemy truskawki z jogurtem ryz z morelami i jogurtem... mizeria z ogórków czy pomidorów..
a ostatnio pieczona w foli ryba z pieczarkami koprem i czosnkiem musiałam schowac bo zanim malej bym dala to sama bym zjadla

a my ostatnio jemy truskawki z jogurtem ryz z morelami i jogurtem... mizeria z ogórków czy pomidorów..
a ostatnio pieczona w foli ryba z pieczarkami koprem i czosnkiem musiałam schowac bo zanim malej bym dala to sama bym zjadla

a my musieliśmy się cofnąć - bo mały dostał strasznej sraki po mleku i jego przetworach ( może też po piwku, które wypiłam) i lekarka zabroniła nawet mi jeść więcej niż 5 truskawek na dobę

Heksa : Ignaśko też lubi ryby! Najchętniej gotujemy pstrąga, wtedy mięsko jest mięciutkie i łatwo wyjąć ości, chociaż i tak z tymi ościami mam stresa zawzse :) Dobrze że mi przypomniałaś o tej rybie bo dawno nie dawałam mu - od czas ukiedy teściowa robi na mobiady

Ali tez narazie nie je truskawek bo mu nie daje od jakiegos czasu a jadl jak mial chyba z 7 miesiecy tylko potem byly te akcje z policzkami... teraz nie je w sumie tylko surowych bananów, zadko jada malopestkowce, i nie je tych kasz co sa na mleku od razu i ma normalne policzki:tak:
A ogolnie ostatnio przepada za roznymi kluchami czyli generalnie za makaronami i kopytkami. Wczoraj zeby mu pojsc po szpinak do kuchni bo nie chcialam zeby same kopytka z maslem jadl to musialam mu napchac do buzi i szybko pojsc do kuchni bo inaczej sie darl ze zarlo zabralam hehe...dobrze ze babcia robi kopytaka bo mi by sie w zyciu nie chcialo:baffled:

reklama
Do góry