reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwcowe Mamy 2016

reklama
Ja tez czekam na wizytę w piątek do gina odebrałam dziś nowe wyniki i tsh spadlo mam 2.75 a ft3 i ft4 w normie wiec może sama panikuje

"W normie" to znaczy ile dokładnie? Jeśli możesz, przepisz wyniki :) Zobaczymy razem co tam w trawie piszczy. A TSH niestety wciąż jest za wysokie. Jak z tym Twoim endokrynologiem? Udało Ci się w końcu gdzieś umówić? Mogę Ci podać namiary na moją doc z Gdańska w razie czego :) Przyjmuje we wtorki i środy w jednym miejscu, a w pozostałych dniach chyba w innej przychodni, ale nie jestem pewna.

Widzę, że nawet na jutro ma wolne dwa terminy jeszcze :) Moim zdaniem powinnaś hormon dostawać. Moja endokrynolog też jest tego zdania, że w ciąży TSH powinno oscylować ok. 1. Jestem z niej bardzo zadowolona, bo w przeciwieństwie do lekarzy wątpliwego wykształcenia, nie patrzy na laboratoryjne "normy", tylko na najnowsze badania z dziedziny endokrynologii, które mówią, że TSH na poziomie 2,5 już wcale nie jest idealną wartością.

Do gd mam około 100 km a teraz pracuje i cieżko o wolne poczekam do piątku zobaczę co gin powie jak nie to będę zmieniać lekarza rodzinnego na takiego co da mi te skierowanie z napisem pilne chociaż trochę sie uspokoiłam jak zobaczyłam ze ft3 i ft4 sa w normie to chyba dobrze. Zaraz przepisze wyniki

pkowalska87, wolne hormony rzeczywiście źle nie wyglądają, ale to skaczące TSH może być niepokojące. Pilnuj się ;) Wcześniej ile miałaś?

Mój endokrynolog tez jest zdania ze tsh powinno byc ponizej 2 i to nie tylko w ciąży. Cala pierwsza ciaze mialam 1,2. Teraz zobaczymy. W sierpniu bylo 1,35. Mam wizyte u gina w czwartek i tam odbiore wyniki.

Ze smutkiem zauwazam, ze poronienia to nie taka rzadka sprawa. Trzeba jednak wziac pod uwage ze to nadal bardzo wczesne ciaze i kiedys kobiety nawet nie wiedzialy, ze cos bylo na rzeczy. Po prostu dostawaly spozniona miesiaczke nie wiedzac ze bylo zaplodnienie. A pozniej bez problemu znow zachodzily w ciążę i rodzily zdrowe dzieci :) czego wszystkim życzę:)

Też jestem po stracie ale zaraz po poronieniu byłam w ciąży która się dobrze skończyła. Teraz boję się pochwalić żeby się nie tłumaczyć. Jutro jak zobaczę serducho to się uspokoję :)

reklama
Ja jestem ciekawa co będzie dzisiaj wieczorem widać na moim USG... mam nadzieję, że lekarz mi wytłumaczy o co chodzi z tą betą i mnie jakoś uspokoi. Kto wie.. może będzie już serduszko? :) w końcu jutro 6t stuknie według @. Szansa jest?

Do góry