reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwcowe Mamy 2016

reklama
Mamaka, świetne wieści :-) bardzo się cieszę i czekam na ciąg dalszy od Dziewczyn!
Ależ Ci zazdroszczę tego "podejrzenia" maluszka, ja czekam do wtorku :-)

tak czyta o tym usg genetycznym i niewiem czym ono sie różni od zwykłego usg . Ostatnio pytałam mojego lekarza o badania prenatalne i poinformował mnie tylko o badaniach na podstawie krwi ale o usg genetycznym nie wspominał , ciekawa jestem czy u nas takie wykonują :baffled:

Sylwcia usg genetyczne potocznie nazywane to normalne usg tylko z ocena przeziernosci karku i kosci nosowej. Moze byc usg z testem PAPPa i tam dochodzi badanie krwi. Na tym usg mozna stwierdzic prawdopodobienstwo wystąpienia trisomii u płodu, a takze powaznej wady serca. Inne badania sa inwazyjne. Nie wiem czy test PAPPa jest refundowany dla kobiet powyzej 35r.ż. dla mnie nie jest a koszt to ok 500-600 zl wiec jesli na normalnym usg bedzie ok to nie bede tego wykonywala.

W Dk akurat wszyscy mają test z krwi plus usg i na tej podstawie powstaje im wynik. Do 30 jeszcze tak daleko żebym mogła zobaczyć czy wszystko ok. Po tych poronieniach zatrzymanych i spokojnej ciąży wkręcam sobie różne rzeczy. W pierwszej 5 miesięcy wymiotowałam a teraz spokój. No nic trzeba do 30 wytrzymać
Mamka gratuluje udanej wizyty :)

Mamka jak Ci zazdroszczę.
Ja do tej pory oaza spokoju dostałam wlasnie jakiejś schizy. Aż się boję iść na tą dzisiejszą wizytę.
Co te hormony potrafią z człowiekiem zrobić. ..
Fiolka informuj :)

reklama
Do góry