reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Jestem na oddziale, bo probowalam sie umowic do 2 ginow i sie nie udalo, u jednego babka w rejestr powiedziala, ze nie moge z tym czekac do poniedzialku. Wiec wybralam sie na oddzial. Lekarz mnie zbadal, ciaza jest, serduszko tez ;). I krwiak, ktory jest prawdop przyczyna plamienia. Teraz czekam na recepte na leki, lekarz co prawda zalecal zostac na oddziale, ale ja nie chce...

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Melomanka najważniejsze jest serduszko a reszta się ułoży.
Moja gin też dziś powiedziała ze jeden jajnik wygląda na policystyczny a na drugim jakaś mała torbiel ale teraz najważniejsza ciąża.

svchs65gg8talrm7.png

Jestem na oddziale, bo probowalam sie umowic do 2 ginow i sie nie udalo, u jednego babka w rejestr powiedziala, ze nie moge z tym czekac do poniedzialku. Wiec wybralam sie na oddzial. Lekarz mnie zbadal, ciaza jest, serduszko tez ;). I krwiak, ktory jest prawdop przyczyna plamienia. Teraz czekam na recepte na leki, lekarz co prawda zalecal zostac na oddziale, ale ja nie chce...

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom
A co Ci lekarz przepisał?

cb7wyx8d867elviu.png

Milka 3maj się , musi być dobrze. Co do badań to raczej nie przejdzie lekarz chce mieć wyniki na piśmie a na NFZ wyniki zostają u lekarza , one są przesyłane do gabinetu. Wpisują tylko do karty ciąży , ale tylko podstawowe wartości . z rodzinnym też nie przejdzie . Właśnie te badania przekonują mnie do lekarza na NFZ,prywatnie moja koleżanką za badania plus wizyty wydaje 500 zł . Jestem sknera - szkoda mi tyle wydawać.

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom
To nie sknerstwo, to kupa kasy :/ Najlepiej chodzić do dwóch lekarzy. Na NFZ i prywatnie... Ja się cieszę, że mój pracodawca zapewnia prywatną opiekę medyczną. Ostatnio znajoma w 11 tygodniu ciąży wydała w ciągu tygodnia 750 zł na badania i prywatnych lekarzy, masakra!

To nie sknerstwo, to kupa kasy :/ Najlepiej chodzić do dwóch lekarzy. Na NFZ i prywatnie... Ja się cieszę, że mój pracodawca zapewnia prywatną opiekę medyczną. Ostatnio znajoma w 11 tygodniu ciąży wydała w ciągu tygodnia 750 zł na badania i prywatnych lekarzy, masakra!
Dokładnie i najgorzej jak coś w wynikach jest nie tak, ja miałam anemię i badania krwi nawet 2 razy w tygodniu. Juz nie mówiąc, że pod koniec ciąży byłam u lekarza raz w tygodniu. Wolała bym kupić za to coś dla dziecka - łóżeczko, wózek , pościel - ja praktycznie nic nie mam.

Jak lekarz mówi zostać to ja radzę zostać zawsze to lepsza opieka niż w domu

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
No nie wiem ja zawsze jak byłam w szpitalu czy sama czy z córka to dochodziłam do wniosku , że tam panuje totalna olewka- na ginokologicznym na obchodzie pytali się mnie dlaczego jestem w szpitalu. Szkoda nerwów.Na dziecięcym codziennie nowy lekarz po 3 dniach pytam czy jest różnica - słyszę skąd on ma wiedzieć przecież nigdy jej nie badał. Chociaż zapewne nie każdy szpital jest taki sam.

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jak to mozliwe, zeby wynikow badan ktos Wam nie chcial dac? Przeciez jak dostajesz skierowanie od lekarza, to idziesz na badania i sama te wyniki odbierasz. Mozna je spokojnie kserowac - w koncu to Twoje - i zaniesc do kogo tylko chcesz.
Ja przed pierwsza wizyta u gina bylam u rodzinnego i jak powiedzialam o ciazy, to sam mnie skierowal na podstawowe badania krwi i moczu- z wynikami poszlam na prywatna wizyte do ginekologa. ;)

Do góry