reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

czerwcowe ploteczki :D

Agatatje wszystko zawiodlo, cholerka wszystkie objawy byly i sie zmyly :D
Dlatego juz nie dbam o to kiedy urodze, wazne zeby byl zdrowy synek i tyle :D A tobie rzeczywiscie nie moze byc wesolo ale coz przeciez to jeszcze nie przenoszona ciaza , wszystko sie moze zdarzyc lada moment. A pilas napar z lisci maliny ? Bralas wiesiolek ? Jak nie to do roboty :D Ja zaczynam w poniedzialek . Aha dziewczyny pisaly gdzies na forum ze dostaly natychmiast skurczy po mocnej espresso !!!

reklama
jak nie urodze do poniedzialku to ide sie umowic na cesarke czy cos, wiec daje sobie luz z wszelkimi przyspieszaczami :D
ale humorek pierwsza klasa ;)

A ja właśnie wróciłam od lekarza i zgodnie z moimi przypuszczeniami NIC. Szyjka długa i zwarta prawie 3 cm niczym jak u Szymona Majewskiego " Końca nie widać" ;D ;D ;D Przez najbliższe dwa tygodnie na pewno nic się nie wykluje a 12.06 zapisałam się na KTG i wizytę. Magnez mam już odstawić bo inaczej do lipca mi się szyjka nie skróci. ;D ;D ;D ;D
Więc rola ostatniej czerwcówki jest już chyba zaklepana ;D ;D ;D

Ania, jak nie urodze w terminie to raczej bede musiala miec cc, bo dziecko bedzie za duze na normalny porod, mala wielkosc dziecka jest jednym z warunkow porodu naturalnego.
humorek to tak w ironicznym znaczeniu pierwsza klasa hehe
ale staram sie dawac rade, w koncu termin dopiero jutro ;D

sumka, no pokazna masz szyjeczke ;) ale moja jednego dnia byla zamknieta, a dwa dni potem juz slicznie otwarta ;D no pomine moze fakt, ze otwarla sie tydzien temu i na tym sie narazie skonczylo ;) hehe

Ja wczoraj byłam na ktg - i skurcze jakieś tam zostały odnotowane..do tego wymioty , biegunka i lekarz ciutke mnie nzastraszył..ze jak sie to do jutra(do dzis) nie uspokoi to ..do boju;)..ale raczej było to zatrucie pokarmowe..:) bo Malutka wciąz w brzuszku, a mamcia naBB:)
Swoja droga- piszac do Was - slysze jak z pokoju obok mąż coś krzyczy przez okno..zagladam- i co widzę- gościówka (po prostej!) wjechała nam na samochód- szok! Dosłownie stał sobie na krwaężniku..a ona podjechała i wjechała na nasze autko ::) - nie wiem naprawdę jakim cudem jej sie to"niechcacy" zrobiło...a najgorsze było to, ze gosc (jej maz)nie chciał wzywać policji- OK- a i cieżko szło sie dogadac, az zeszłam na dół i powiedziałam, ze czuje się jak naciągacz żadajac tyle..i tyle.., a jestem poszkodowana i ja w tym momencie chce , by wezwano policje..no, ale skonczyło sie na dogadaniu..ale nerwy mi juz pusciły..........

Oj takich przygod z samochodem Rusałko teraz, nie zazdroszczę, w końcu w 9 miesiącu samochodzik to podstawa- my tez musimy nasz oddac podreperowac, tylko mam obawy, że wlaśnie odddamy na jakieś 2 dni, a tu akurat będzie potrzebny. z tym, że naprawa konieczna, bo niestety nie dzialają tylnie pasy- a przecież musimy zamocowac fotelik maleństwa itd.

A własnie jak zamierzacie przewież maleństwa ze szpitala, juz w foteliku? Czy nie będą za małe?
Zresztą u mnie jest jeszcze ten problem, że nie mamy wózeczka ani fotelika i może być sytuacja, że nie uda nam sie kupic na czas, gdy bedziemy opuszczać szpital. Fotelik moge pozyczyc, ale może wystarczą maleństwu na chwile przewiezienia moje ramiona, becik....Mieszkamy 5 minut od szpitala, droga do nas tylko przez zakorkowane centrum, a zatem 40 na godznę. Sama nie wiem......

ja nie jestem pewna na 100% ale wydaje mi sie ze dziecko ZAWSZE musi byc w foteliku. trudno powiedziec jakie podejscie moglby miec policjant przy ewentualnej kontroli ale wiem ze oni raczej bardzo sie czepiaja tych fotelikow. no nie powiem - slusznie. my w kazdym razie zamierzamy swoja niunie zapakowac do fotelika dla najmniejszych dzieciaczkow. ja mam chora psychike pod tym wzgledem i jak tylko pomysle o wiezieniu swojego dziecka tylko na rekach to mam czarne scenariusze przed oczami ze nagle gwaltownie hamujemy i dziecko mi z rak wypada... :p No ale przeciez napewno nic sie nie stanie!

my takze bedziemy Mała raczej wiexc w foteliku..a ze szpitala do domu mamy jakies 20 km. Podpytam jeszcze klolezanki w czym, jak one wiozły, by nie miec wątpliwosci.

reklama
widzialam jak bylam w szpitalu ze wiekszosc rodzicow pakowala dzieci do tych nosidelek usztywnianych ktore sa jednoczenie fotelikiem samochodowym. ale widzialam tez ze uzywali takich nosidel z wozka ktore sluza w wozku za gondole.

Do góry