reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Uleńko witaj kochana.
No widzisz tak czasem w zyciu bywa że coś się przypałęta i mamy kłopotki. Ale głowa do góry...zobaczysz że szybko mała z tego wyjdzie i niedługo nie będziesz pamiętała że były jakieś kłopoty. Zdrówka dla małej!!

reklama
Witaj Uleńka nie martw się , wszystko minie a dzieci szybko rosną i niedługo będą już nam raczkować i zapomnisz o problemach już niedługo.
Czytałam ,ż e czteromiesięczne dziecko już śpi ponad 7 godzin i 3 razy w ciągu dnia - drzemki - ciekawe czy te nasze szkraby unormują się z tym spaniem - fajnie by było przespać całą nockę :-)

Mój Antoś dzisiaj spał od 20ej do 4ej rano czyli osiem godzin:szok: na szczeście ja się wczoraj położyłam o 21 to też się wyspalam ale czasem zalegam dopiero koło północy to jego pobudka przerywa mój najlepszy sen.

U mnie pomidorówka już zrobiona teraz kluski się gotują. Dla męża rozmrażam fasolkę po bretońsku( a fujj ja nie lubię) ale nie mam drugiego dania i nie mam pomysłu...

Ja lubię fasolkę a dziś mam rybkę tylko ja mam ochotę na taką w piekarniku w folii a Weroniksa woli smażoną i weź tu człowieku idź na kompromis i rób 2 kawałki ryby - każdy inaczej :-):-):-)

Dzięki kochane!
U nas spanie na raty! Mała budzi sie z nerwami przy kazdej próbie przewracnia sie na boczek! Ale noce jako tako od 21 do 2 i pobódka na picie a potem przysypiamy do 5 próba zjedzenia "śniadanka", i buszowanie do 8. Potem to tylko kiklunasto minutowe drzemki!:baffled:

Ula witaj po przerwie :-) już myślałam, że zapomniałas o bb;-)
zdrówka Zuzi życzę, a dysplazja szybko wykryta, więc i szybko się jej pozbędziecie :tak: mocno trzymam za Was kciuki :-)

ja wczoraj wieczorem zasalałam, pomyłam stertę naczyń, poprasowałam, aż mąż miał wyrzuty, że spał, a ja tak działałam :-p teraz udało mi się uśpić małą, skoczyłam dołożyć do pieca, bo grzejniki chłodne się już robiły,puściłam pranie i zastanawiam się co tu jeszcze porobić :tak: a pomyśleć, że wcziraj miałam doła :sorry2: no ale dziś od rana słonko u nas :tak: a mnie coś w gardle drapie i dzisiaj raczej nie pójdę na spacer, bo mimo że słonko, to strasznie zimno :baffled:

z obiadem teściowa się zaoferowała, bo gołąbki zrobiła :-p tylko ja będę jadła bez kapusty :-( no ale obiad z głowy ;-) no to chyba salatkę zrobię, jak malutka mi da...

Marta widzę że już humorek lepszy! I tak trzymać . Grunt to zadowolona mamusia. A ja idę się ubrać i wyruszam z Antkiem na podwórko..i po Olka, który dzisiaj kończy o 11;30. dziewczynki co zakładacie maluszkom w te chłodne jesienne dni? Bo mam śpiwór ale na zimę i teraz zakładam body rajstopki welurowego lub polarkowega pajaca i kurteczkę. Myślę, że ok!Nie ma co przegrzewać

Ula wrzuć zdjęcia małej na zamkniety!

Magdziarko ja zakladam bodziaka z dlugim rekawiem rajstopki i spodenki na gore bluzeczke i kurteczke . I nakrywam kocykiem.
Mata widzisz jak słoneczko to od razu lepszy humorek
Ja wrocilam od chirurga . Wodniaczek prawie sie wchlonal ale jeszcze jest wiec dalej waleczek pod jajeczka. Do tego maly ma naczyniaczka na udzie i amm go obesrwoac. czy sie czesm nie powieksza. Jezlei nic sie nie ebdzie dzialo to na kontrole za 3 miesiace. U nas dzisiaj super ceieplo na dworze i jak nie bedzie padac to ok 15 wyjdziemy na spacerek teraz musz eobiad szykowac bo moja Kinga tak jak Magdziarki Olek wraca o 11.30

Hej dziewczynki!
Ja na chwilę bo mały zasnął ale tylko na 15 min i już się budzi. Ja mam dziś pełne ręce roboty, sprzątanie, obiad itp więc siąde na bb na dobre wieczorkiem.
Życzę Wam mamusie i Waszym dzieciaczkom zdrówka :-D
buziaki ;-)

reklama
Ula, współczuję Tobie i Zuzi kłopotów ze zdrówkiem... Mam nadzieję, że teraz będzie już tylko lepiej! Z tego, co czytałam na necie, to poduszka Frejki daje dobre efekty i to dosyć szybko - ale nie zazdroszczę Twojej Małej noszenia tego świństwa - wiem, o co chodzi, bo tydzień temu byłam z Leną na kontrolnym USG bioderek i też nam lekarz powiedział, że Mała ma dysplazję i od razu ubrał ją w tą poduszkę. Powiedział, że ma w tym chodzić przez 6 tygodni bez przerwy - tylko do spania i do przewijania mamy zdejmować. Ja zdjęłam to paskudztwo już w samochodzie, bo nie mogłam upchnąć Lenki do fotelika, a ponieważ zdanie o lekarzach mam wiecie jakie, to od razu umówiłam się na następny dzień do innego ortopedy. Ten powiedział mi, że bioderka są w porządku - a nawet "książkowe" - i nie mam z nimi nic robić :angry: Akurat ten drugi lekarz uchodzi za najlepszego w Kołobrzegu, a ten pierwszy nader często pakuje dzieci w różne wynalazki, więc bardzo się uspokoiłam. Ale dla pewności zapisaliśmy się jeszcze do trzeciego doktora. W każdym razie poduszki nie zakładamy i mam nadzieję, że nie zrobię Małej krzywdy... Trzymam kciuki, żeby Zuza też nie musiała długo się w tym ustrojstwie męczyć :-(
Wczoraj wieczorkiem wyskoczyłam sobie na spotkanie z kumpelami - takie nasze tradycyjne, środowe - pierwszy raz od urodzenia Leny - i było super :tak: Wyszłam z domu przed 20, a Jacek wykąpał Małą, nakarmił mlekiem, które im wcześniej ściągnęłam, i jak wróciłam po 22 (bo o 22 Lena zwykle zasypia i byłam ciekawa, jak to wyjdzie beze mnie), to oboje już spali :-) Jakoś brak mamy nie wpłynął na jakość snu Lenki i zobaczyłyśmy się dopiero rano :tak: Fajnie, mogę ją spokojnie zostawiać z tatusiem!

Miłego dnia :-)

Do góry