reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Mój Krzyś na początku też zasypiał sam w łóżeczku (chociaż to pewnie w dużej mierze przez żóltaczkę). Ale potem coraz trudniej było mu zasnąć. Zaczęłam usypiać przy cycu...i skutkowało dopóki był głodomorkiem :-D przysysał się zawsze, kiedy dostał cyca :tak:. A teraz jeżeli nie jest głodny, nie ma mowy o ssaniu...płacz i tyle. Czasami jest problem, jeżeli chcę go dokarmić przed wyjściem...jak nie pora karmienia to nie ma jedzenia:-D. I potem jak jesteśmy np. u fizjoterapeutki to w trakcie ćwiczeń płacz, bo głodny. Ale z drugiej strony nie narzekam...uregulował się już cakiem ładnie...je, bawi się i śpi w miare przewidywalnie. I cieszę się, że odróżnia dzień od nocy...bo kiedy jest ciemno bez problemu zasypia sam w łóżeczku. :tak: A w ciągu dnia trzeba mu trochę pomóc.
Urszula...śliczny maluch. Widok śpiącego dziecka jest rozbrajający.

reklama
Moja zasypia też ostatnio w leżaczku , ogólnie najładniej to zasypia po kąpieli od razu ją kładę do łozeczka i dziecka nie ma :-) a ciągu dnia to śpi jak zając po 15 minut i zaraz się budzi .

Kasiu moja najczęściej się budzi po 5 minutach od zaśnięcia i jak jej nie ululam zaraz, to po spaniu :baffled: czasem tak kilka razy...
dzisiaj to mi tylko 3 drzemki pół godzinne strzeliła :baffled:

Magda współczuję stłuczki. Nam w niedziele na odpuście u babci oberwali lusterko:wściekła/y:
A my w tamtym roku wjechaliśmy po mszy ślubnej mojej kuzynki w Księdza, który dawał jej slub.hiii Ale był bardzo niemiły - zapomniał co to miłosierdzie

Ło matko ale cisza:szok:
Ja jestem.......ale nie wiem jak się nazywam.Rano Olka do szkoły o 11:30 po Olka okazało się że chce iśc na kółko komputerowe - on poszedł ja poleciałam po receptę na coś dowcipnego bo mi się przypałętało jakieś g..o pewnie byłam osłabiona po chorobie. Znów po Olka. Wróciłam do domu odgrzałam zupę i pojechałam w kolejkę do p. pediatry. Antkowi idą dwa zęby na dole, do tego zapalenie ucha, olek też chory ..leków za całe 160 zł. Do tego mąż przecież chory i dopiero teraz usiadła. Jadłam tyko śniadanie...padam z nóg

Moja zasypia też ostatnio w leżaczku , ogólnie najładniej to zasypia po kąpieli od razu ją kładę do łozeczka i dziecka nie ma :-) a ciągu dnia to śpi jak zając po 15 minut i zaraz się budzi .
Mój też często śpi w ciągu dnia bardzo czujnie i krótko. I dlatego u nas sprawdza się wózek...jak po 10 min mały sie wybudza, wystarczy polulać minutę i śpi. Czsami po dwókrotnym takim "dolulaniu" śpi ponad godzinę. Chyba ciężko mu się wyciszyć i odciąć jak jest jasno i słyszy odgłosy za oknem. Najważniejsze, że budzi się wypoczęty. Bo jak się nie prześpi w ciągu dnia, to jest strasznie marudny.

Oj dziewczyny ta pogoda chyba nas wszystkie dobija i to nie tylko przez aurę ale i choroby. Ja na razie odpukać jakoś się trzymam. M ma urlop do końca m-ca więc mógł się zająć małym a ja wysprzatałam sobie kuchnię :-) cóż niepotrzebny aerobic :-D mięśnie ćwicze na Jaśku poza tym odkurzacz itp :tak:
Mój Jasio miał chyba dziś skok wzrostowy bo tylko na rączkach nawet cyca ssał jakoś krótko i ryk :baffled: m w końcu zrozumie jak to fajnie tak przez cały dzień :tak:
Kochane mamusie życze zdrówka :-D Manukol mam nadzieję, że będzie już lepiej ze zdrówkiem
Magdziarko współczuję stłuczki a może iść z tymi nielegalnymi kołkami do jakichś służb mundurowych skoro spółdzielnia się wypina to naskrobać jakąś skargę :tak:
Ula Ty masz dobrze, z tym zasypianiem małej mój Jasio od 3 tyg ma bolące dziąsełka i łatwy plan "poszedl w las"
Joan-na a może Twój maluszek miał to samo co mój? Mam nadzieję, że jytro będzie lepiej.

Tak jak w Ani z Zielonego - "jutro jest zawsze świeże i wolne od błedów" życzę Wam kochane spokojnej nocy i oby jutrzejszy dzień był lekki, pogodny i pełen słońca :tak: choćby w duchu

Madziu zdrówka dla rodzinki widzę że powolutku ząbki idą i nasze maluchy niebawem będą wszystkie marudne ale z ząbkami. Ciekawe jak to wpłynie na karmienie - Weronika mnie nie gryzła zębami , może i ta nie będzie
U nas jest do wyboru narazie tylko kółko muzyczne i matematyczne.
Wera wybrała matmę no i od poniedziałku jeszcze węcej szkoły bo zaczną się przygotowania do ślubowania.

reklama
Madziu zdrówka dla rodzinki widzę że powolutku ząbki idą i nasze maluchy niebawem będą wszystkie marudne ale z ząbkami. Ciekawe jak to wpłynie na karmienie - Weronika mnie nie gryzła zębami , może i ta nie będzie
U nas jest do wyboru narazie tylko kółko muzyczne i matematyczne.
Wera wybrała matmę no i od poniedziałku jeszcze węcej szkoły bo zaczną się przygotowania do ślubowania.

U nas też niebawem ślubowanie - jestem przejęta...Olek to już się niczym nie przejmuje...zwiedza szkołę tu i tam. Wczoraj długo rozmawialiśmy z mężem i własnie mu powiedziałam, że ja to przezywam to Olka dorastanie..i że będę miała kiedyś dwie synowe i że ja nie wiem czemu on tak szybko rośnie ..masakra!!!

Antek mimo ząbków nie jest jakoś szczególnie rozdrażniony. Dałam mu raz Nurofenu a tak mam Dantinox gel( czy jakoś tak)

Madziu zdrówka dla całej rodzinki!!!!!!!!!!!!

dzięki!!!
Mąż się w nocy wypocił po Ferwexie i mówi, że mu lepiej. Z Antkiem też nie jest tak źle.Mam normalnie chodzić na spacer, więc teraz posprzatam wstawię zupę i pójdę z nim pospacerować i przy okazji zrobię zakupy!

Do góry