reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
reklama
Dziewczyny ale się uśmiałam zaczęłam mysleć o położnej do porodu jeszcze się nie zdecydowałam ale zaczęłam zasięgać języka dostałam imie i nazwisko bo ta osoba rodziła zimą i zgubiła już numer i wiecie jak się nazywa położna Marzena Bezdziecka:szok::szok::szok: ale jaja jakie nazwisko co? ale ma dwójkę dzieci co za sprzeczne z naturą nazwisko.
witaj, jestem od niedawna na tym forum, za tydzień dwa powinnam rodzić, przeprowadziłam sie niedawno ze Śląska i poszukiwałam położnej, natrafiłam właśnie na Panią Bezdziecką:) czy to właściwa osoba do prowadzenia porodu, może masz jakieś dobre wieści n/t temat?
jestem od niedawna w Olsztynie i brak informacji na różne tematy mi doskwiera niestety :( będę wdzięczna za pomoc.
A może mogłabyś polecić dobrego pediatrę dla maluszka?
pozdrawiam serdecznie

Witajcie!
Magdziarko co do wesela to nie wiem co Ci poradzic, ja byłam na miejscu, ale teraz w tą sobotę co była mieliśmy z mężem znów jechac na wesele ale juz 150 km i zrezygnowaliśmy z powodu Bartka, wtedy jak go zostawiliśmy to wymiotował mi dwa dni :-( między innymi przez to że dostał sztuczne mleko a jest tylko na piersi- gdybym karmiła sztucznym to byśmy pojechali ale ja je tylko z piersi to nie odwazyłam sie go znów bidaka zostawiac... ale skoro Antoś jest juz na sztucznym to może zostaw go z tesiową a sami z mężem pojedziecie troszkę odsapniecie od obowiązków domowych, troszkę sie rozewiecie.... no ale oczywiście zrobisz jak bedziesz chciała :tak:
Co do zdjęc to ostatnio wywołaliśmy z mężem około 300 zdjęc :szok: ale ja tez tak jak wy wolę oglądac w albumie zedjecia :tak:

Mój Bartutek ma dzisiaj 3 miesiące :-) ale ten czas leci... masakra!
Mnie coś dzisiaj starsznie kręgosłup boli na dole :-( ale tak mocno że nie moge Bartka nosic za długo... dobrze że teraz śpi... ale co bedize jak sie obudzi??? :-(

Mam problem z Filipem bo od paru dni nie chce za bardzo mi w dzień jeść, potrafi wypić tylko 50 ml czasem tylko120,martwie się bo przed nocą wypija 150 i dwa razy się budzi i też pije 150,czyli jak zwykle,a w dzień nie, troszke popłakuje,może to zęby bo wkłada całą piąstke do buzi i się denerwuje...Pamiętam,że ostatnio któraś z dziewczyn miała taki problem z dzieckiem..

Magdziarko jeśli dasz rade wytrzymać bez maluszka to jedż, zabawisz się potańczysz:tak:Ja ostatnio byłam z M. na imprezie i po godzinie już chciałam jechać do domu bo myślami ciągle byłam przy małym:dry:Jakoś nie potrafie się wyluzować:-(
Darunia Wszystkiego naj dla Bartusia!:tak: Mnie tak jak Ciebie boli ale już od dawna dół kręgosłupa, u mnie tak zostało po porodzie po mocnych bólach krzyżowych. Moze nosisz Bartusia i to od tego Cie boli?

Julia własnie mnie bolał juz tak kiedyś- dawniej (przed ciążą) trenowałam taniec z elementami gimnastycznymi i to chyba przez to ten kręgosłup mnie boli a na dodatek miałam wypadek w pracy we wrześniu w tymtym roku i ucierpiał mi ten odcinek kręgosłupa :baffled::dry: mam nadzieję że mi przejdzie...

Nie wiem co Ci poradzic z Twoim dzieciątkiem, dziewczyny pisiały ze to tak może sie zdarzyc, za dziecko nie chce jesc- Asiowo tak miała... może ząbki rzeczywiscie wychodzą??? :baffled: Trzymam kciuki żeby wszystko powróciło do normy!

dzień dobry mamusie:-)

u mnie od rana leje buuuu w domu ciemno aż się nie chce z łóżka wstawać:baffled:
ale jak mus to mus....od rana załatwiałam sprawy;załatwiłam ortopedę(bioderka ok:tak: za to lekarz pediatra przyczepiła się że mały ma króciutkie rączki więc ortopeda przy okazji i to zbadał na razie jest ok procentowo wymiarowo się mieści i chyba taka jego natura:sorry2: czasem mam wrażenie że ta moja pediatra za dużo wydziwia:sorry2:
byłam również w pracy eh niby chcę już do ludzi ale jakoś tak mi dziwnie jak patrzę na swoje miejsce pracy:baffled: no nic jutro mam załatwić badania okresowe więc znów czeka mnie tułaczka po lekarzach:baffled:
odnośnie zdjęć to ja również wolę oglądać je w albumie:tak: ale fakt że ostatnio zaniedbałam wywołanie:zawstydzona/y: mam nadzieję że do końca października się zabiorę za to bo jak wrócę do pracy to ciężko to widzę:baffled: a wywoływałam głównie przez rtv euro agd ale tylko jak była promocja bądź przez superfoto.pl

magdziarko odnośnie wyjazdu tak jak Darunia pisze jedźcie sami nie ma potrzeby przemęczać Antka a wy sobie troszku odpoczniecie:tak: a i teściowa na pewno się ucieszy mając wnuka przy sobie:tak:

Darunia najlepsze życzonka dla Bartusia z okazji aż trzy miesięcznicy:tak:

Julia nie denerwuj się tak jak piszą dziewczyny może ząbki a może w dzień ma za dużo wrażeń i nie potrafi się skupić na ssaniu..poczekaj kilka dni jak nic się nie zmieni to idź do lekarza albo kup jakiś żel na dziąsełka..

reklama
Julia-u mnie problem glownie polegal na tym,ze Maja nie chciala pic z piersi.Z butelki pila chetniej.Ale juz wszystko wrocilo do normy-pediatra powiedziala,ze dzieci z lenistwa wola pic z butelki niz z piersi,bo mleczko szybciej leci;-)
A,i sprawdzila dziaselka i mowi,ze zabki jeszcze nie ida.

No,wlasnie-wczoraj bylismy u pediatry z tym uszkiem.no i na szczescie wszystko w porzadku-Maja zdrowa jak ryba!:-)-okazalo sie,ze taka ciemna woskowina moze byc normalna.Mai po prostu za duzo sie zebralo w uszku i zalega,nie chce wyplywac.Dostalam recepte na kropelki,ktore mam stosowac przez 4 dni i wszystko powinno wyleciec.

Agacinka-swietny pomysl z tym kojcem-taki duzy-super rzecz.Ja tez o czyms takim ostatnio myslalam,ale mam nieduzy salon...

Do góry