reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Dzień Dobry:-)

Miałam dziś fatalną noc:baffled: dosłownie wyglądam jak zommbi:szok: młody przez kaszel nie spał w ogóle:-( bidulek co tylko przysnął to zaraz zaczynał kaszleć a teraz w ogóle i katar i kaszel zaginął:eek: choć i tak pocieszam się tym że ta infekcja jest słabsza od poprzedniej więc jest szansa że antybiotyk nie będzie potrzebny:sorry2:

Mata współczuję i beznadziejnej pracy i studiów! trzymam kciuki by wszystko jakoś się poukładało!!!:tak: i zdrówka dla ciebie i Dobrusi!!!!!

Głuszku twoja Marysia jak mój Karol:sorry2: niestety czasem bez klapsa ani rusz...u mnie działa kąt i zakaz bajek:tak: i czasem po prostu obrażam się na niego oj wtedy za mną chodzi i ciągle mnie całuje:-D
najgorsze jest to że strasznie się rozgadał jak mu coś zabraniam to on na to ma milion argumentów bym tylko mu pozwoliła:baffled: i zawsze musi mieć ostatnie zdanie jeśli nie to jest wręcz histeria:baffled: mam nadzieję że to tylko chwilowe:tak: bynajmniej trzeba być stanowczym i nie popuszczać bo inaczej wykorzysta sytuacje na maxa:sorry2:
Aniknulka ale jaja z tym sklepem:szok: za neutral negatywa dostać:szok: radziłabym przez allegro coś wskurać:tak:
Patyczku mam nadzieję że ci się Arturek naprawi:tak: głowa do góry!!!!

z pieluszek korzystam z 4 pampers i kupiłam biedronkowe DADA są dobre i tanie choć ciut twardsze wypełnienie mają niż pampers i mają elastyczne zapinki :tak:

reklama
WAitajcie z rana :-)

u nas nocka koszmarna, mała dopiero po pierwszej usnęla jak dałam jej vibrucol i posmarowałam dziąsła żelem... nie dość, że męczył ją katar, to jeszcze dziąsła :baffled: pracy ze stronę napisałam :-( dobrze, że potem jakoś już spała i wstała przed 8 a nie jak zwykle po 6 :sorry2:

Głuszku jesteś bardzo dobrą mamą i nie myśl inaczej:tak:. A że czasem dasz Marysi klapsa... dziecko i świętego wyprowadziłoby z równowagi :sorry2: ale klaps u Ciebie to ostateczność i nie uważasz to za coś normalnego w wychowywaniu dzieci, dlatego nie martw się :tak: a Marysia pewnie testuje na co może sobie pozwolić :sorry2:

zastanawiam się czy wybrać się z małą do lekarza czy jeszcze poczekać... niby ma katarek, ale już mały i zwykły, bez podejrzanego koloru, lekki stan podgorączkowy (ale tak ma już od jakiegos czasu przez ząbki) i czasem kaszle... daję jej tylko cebion

mata ja poszłam z Mikosiem bo miał kaszel i to taki że jak oddychał to coś mu tam chromotało wewnątrz:tak: jeśli Dobrusia nie ma mokrego kaszlu i rzadko kaszle to nie wydaje mi się że wymaga wizyty u lekarza:tak:

Mata a lekarz da ci jedynie Panadol i euforbium do noska, no bo takiemu maluszkowi to raczej nic wiecej. Ja bym poczekala. moze samo przejdzie. A katar moze być przy ząbkach.

Dalam Michalkowi panadol w czopalu na noc i spal duzo lepiej. Bosze jak ja lubię jak mąż do niego wstaje ale sielanka sie skonczy bo jak wróce do cyca to raczej będe mu w nocy dawać pierś.

Dziewczyny jak pobudzić laktacje bez ziół? mam cześciej odciagac? bo kurde odciągam coraz mniej. wczoraj w nocy to nawet 100 ml nie moglam odciągnąć a jeszcze 2 dni temu odciągałam 200 ml . czy jak go będe przystawiac w nocy mimo ze cyce puste to mi sie aktacja pobudzi? w dzień to marne szanse żeby on cyca złapał.

Buźka juz dziś ładna. Jeszcze nie idealna ale jest o niebo lepiej. takze moze to ten francowaty koperek.

Lorcia., Magdalenka dobrze ze nie tylko mi sie wyrwie ten klaps. Ale naprawdę czasem już nawet majtki opadaja jak człowiek prośbą, groźba a tu dziecko ma cie w dupie.

Lorcia a który jest chory? Karol czy Mikołaj?

Witajcie

Głuszku dlaczego Mikoś nie chce cyca w dzień? Mój Artur też nie chce. Bez płaczu i prężenia ssie tylko w nocy. Jakiej butli używasz? Jak Artur był mały pił mój pokarm z aventu. a teraz skubaniec nie chce.

Witajcie!

Kasiau- Bartek wazy teraz 6530g :-) czyli przytył 130g
Patyk ja uzywam butelki firmy NUK i tez ten smoczek- jestem zadowolona :tak:

Co do pieluch to używam pampersy 3 i tez jestem z nich zadowolona ;-)

Głuszku jesteś wspaniałą mamą, a to że stracisz cierpliwośc i dasz klapsa małej nie oznacza ze źle robisz- ja pamiętam jak byłam mała i coś przeskrobałam to dostawałam klapsa i to mi na dobre wyszło ;-)

U nas nocka juz lepiej- na szczescie!!!
Teraz Bartek ma drzemkę, jak wstanie to zbieramy sie na zakup chrzcinowego ubranka :tak: w końcu to juz w niedzielę, bardzo sie cieszę bo przyjedzie moja rodzinka- mojej siostry to od lutego nie widziałam :zawstydzona/y: ale jestem sZczesliwa!!!!

I planuje pojechac do Żagania (do domku rodzinnego) z Bartkiem na tydzień 7-ego listopada, Ł by nas zawiózł autem i za tydzień by po nas przyjechał- ale by było super!!!!!
Mam nadzije ze ten plan wypali!!!!
Mata- byłabym blisko Ciebie :-) do Głogowa nie tak daleko :-D

mała normalnie już godzinę śpi ze smokiem w buzi i nosem w mojej koszuli nocnej:szok::szok::szok: bidulka pół nocy nie spała, to nadrabia :sorry2: a ja piszę pracę :tak::-)

Darunia trzymam kciuki za zakupy chrzcinowe i wyjazd w rodzinne strony :tak:
Mata- byłabym blisko Ciebie :-) do Głogowa nie tak daleko :-D
a do mnie jeszcze bliżej, ok 40 km :tak::-)

reklama
Do góry