reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Hej!
Mata mam nadzieję, że wszystko się ułoży a z info najlepiej pisz na priwa do Agacinki :tak:
Joan-na wszystkiego naj z okazji rocznicy

A mi przysłali wiadomość, że wystawiają negatyw za leżaczek bo napisałm im neutral - że "towar dostarczony bez zarzutu ale minusem był brak instrukcji w języku polskim" i jeszcze straszą jakąś czarną listą. "Bajkowy świat" wcale nie jest bajką i zwą się super sprzedawcą - zupełny brak profesjonalizmu.
A leżaczek się sprawdza choć wszystko made in China :)

Ostatnia edycja:
reklama
Mamusie mam takie pytanko. Jakiego rozmiaru pieluch używacie? My jeszcze numer 3. 4 wylatują siuski przy nóżkach. My używamy pampersów i huggisów. Znacie jeszcze jakieś dobre pieluszki, coby pupce nie zaszkodziły?

Kasiu gratuluję grzecznej córci :tak: moja to wierciołek straszny ostatnio i spi niespokojnie...

Aniknulka ja już nie wierzę, że się cokolwiek ułoży :sorry2: z małą ledwo wyrabiam, do pracy nie mam po co wracać, ze studiami też problemy :-( a miało być tak pięknie:-:)-:)-( dobrze, że z mężem chociaż sie dogaduję, chociaż mało ostatnio ze sobą rozmawiamy bo nie ma kiedy :sorry2:

Mata głowa do góry :-D skończysz studia, znajdziesz pracę wszystko będzie ok zobaczysz wiem co mówię, a my kobiety jesteśmy wytrwałe więc do roboty kochana :-D
Patyczku ja używam Huggies premium 4 i jak na razie czasem w nocy coś tam przecieknie ( z Pampersów było to nagminne) teraz jest ok a mały często ma zaczerwienioną pupę bo robi wodniste kupki spradza się Alantan maść i wszystko wraca do normy :tak:

Mam tez huggisy premium 4, ale one są większe od pampersów 4.
Przy pampersach mały bardzo często ma zasikany bok, niezależnie od tego czy to zwykłe pampersy czy z zapieciem strechowym.

Mała załapała chyba ode mnie choróbsko, bo ma nosek przytkany, kaszle i już 7 razy się budziła :-(

My używamy hugiesów 4 premium, czasem coś nogawką pocieknie, w pampersach 4 rzepy ledwo kleiliśmy, bo taki duży brzuszek ma Dobrusia :sorry2:

ja używam pieluch z Rossmana 4 - koleżanka mi poleciła - sa naprawde super i tanie!!! mega paczka 30 zl!!! I naprawde są fajne. Kupuje tam tez chusteczki do pupy - paczka kosztuje 3,50 zl wiec naprawde się opałaca. Jeszcze ich patyczki do uszu biorę. no ale to dopiero od niedawna bo mi Rosmana niedaleko otworzyli.

Mi mały się też się juz 2 razy obudzil, o 19.30 zjadl 150 ml i zgon, potem placz o 22, przewrocilam go na brzuch i usnął a potem o 23 się obudzil, no to sobie myslę głody - dałam mu flachę a on 80 ml pociagnal tylko :crazy::crazy: musze mu dac reszte przez sen. Kurde przesrane z tymi dziećmi.
A Marysia mnie dzis tak wyprowadzila z rownowagi że jej dalam 2 x klapsa w tyłek i to nie mowię dość solidnego a ona mi patrzy w oczy i mówi : nie boli mnie, nie boli.... Normlanie nienawidzę dawać klapsów ale mam swoją cierliwość i nie ejstem idealna i naprawde pare razy mi sie wyrwalo. Oczywiście potem becze w łazience i to odpokutowywuje swoimi wyrzutami sumienia ale jeśli ona pięćdziesiaty raz wyskakuje z lozeczka, zapala światło i trzaska drzwiami specjalnie zeby zwrocić uwagę to najwiętszego by ruszyło. Znacie może jakies metody na nieformowalne dzieci. Kąt nie działa bo ona się smieje i wychodzi z niego i nie jestem w stanie jej tam wstawiać 100 razy bo ona dokonale wie ze musze sie zająć mały i jest czasami złosliwa. Kurde wiem że jej cieżko ale ma czasem takie dni że :angry::angry::angry: jeszcze szczegolnie teraz jak mam te problemy z Misiem..... Kurde a zarzekalam się ze nigdy nie dam klapsa mojemu dziecku. Jestem beznadziejna.....

Kurde a zarzekalam się ze nigdy nie dam klapsa mojemu dziecku. Jestem beznadziejna.....
Głuszku bardzo dobrze Cie rozumiem. niestety ten klaps to jest wyraz naszej bezsilnosci. Mnie tez zdarzylo sie dac Kindze klapsa. Niestety tez pozniej mialam wyrzuty sumienia ale w jej przypadku to bardzo pomagalao. Doslownie od razu jakby nie to dziecko. Nie musialam 50 razy powtarzac zeby cos tam zrobila wrecz sama sie pytala czy moze to zrobic czy mi pomoc.
Co do pieluch my tez uzywamy huggiesow 4 . Niestety 3 sa juz za male.
Witam pogoda sie popsula na calego. U nas dzisiaj pada. Na szczescie jest jesszcze cieplo . Ja musze dzisiaj podjecahc do jakiego marketu po zupki dla smrodka malego. u nas sa ale oprzeszło 1,5 dropzej niz kupuje np. w strokrotce.

Ostatnia edycja:
reklama
Moja jest co prawda starsza ale bardziej reaguje na kary typu nie obejrzysz bajki czy nie pójdziesz do koleżanki, tez czasem dostała klapsa, poza tym jak trzeba powiedzieć polecenie jasno i wyraźnie i nie dyskutować z dzieckiem bo im małym bandytom o to chodzi:-)

Mata zdrówka i dla Ciebie i malutkiej

Ostatnia edycja:
Do góry