reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Cześć :-)

Gratulacje i najlepsze życzenia dla 6- i 7-miesięczniaków!!!

Widzę, że wszystkie mamusie zapracowane przedświątecznie :tak::tak: Ja - wstyd się przyznać - nic jeszcze nie zrobiłam, jutro od rana będę gotować zupę grzybową i piec ciasta, bo zrobiłam sobie wolne i nie idę do pracy :-) Dzisiaj dodatkowo przyszła nasza pani do sprzątania (normalnie przychodzi w czwartki), więc posprzątane jako tako mam, a ponieważ jutro wyjeżdżamy, to nie szaleję z porządkami.

Lenka już prawie zdrowa, ale antybiotyk jeszcze bierze. Już od 10 dni nie byłyśmy na spacerze i pediatra kazała nam się jeszcze przez kilka dni wstrzymać, więc jestem uziemiona zupełnie - cały dzień siedzimy same w domu i nawet do sklepu nie mam jak wyskoczyć.
Najgorsze, że podczas choroby Mała spała z nami przez kilka nocy i teraz uczę ją od nowa zasypiania w łóżeczku :baffled:

Maajka, jeśli chodzi o pierogi, to ja robię dokładnie tak jak Marta - zamrażam zawsze surowe, rozkładam je najpierw na tacy, a jak już się zamrożą, to wrzucam do woreczków. Nigdy mi nie popękały - może to kwestia ciasta, jak jest sprężyste, to nic nie powinno się stać.

Zmykam, bo zaraz ubieramy choinkę - Lenka będzie miała rano niespodziankę :-):-)

Dobrej nocki!

reklama
Zuzkus gratulacje Maciusiowego 6 ząbka :tak:
Mata cieszę się, że się wyspałaś :tak: no i mam nadzieję, że m poprawi te panele i skończycie mieszkanko :-D
Spokojnej nocy :-D

Gratulacje dla miesięcznych Jubilatów i naszego przodownika zębowego!:-)

Staś jakoś tak się ustawił ostatnio ze spaniem nocnym, że budzi się koło 1.00, a potem koło 4.00. Mogłoby być lepiej, ale nie jest źle.
Ja dziś zrobiłam kolejnego śledzika, upiekłam łamańce do kutii i przygotowałam bakalie do kutii. Jutro tez sporo pracy w kuchni, a wieczorem jade pomóc mamie przygotowywać stół wigilijny, bo chce już mieć gotowy (na 15 osób). Rodziców zaproszę do nas pewnie na pierwszy dzień Świąt, a w drugi przyjdzie do nas grupa najbliższych przyjaciół.
Jeśli nie zdążę już tu wpaść, to na wszelki wypadek ...

życzę Wam spokojnych Świąt, miłości, radości i uśmiechu co dzień, cierpliwości dla bliskich i tych malutkich i tych większych, zdrowia i spełnienia marzeń

Tego życzą Wam Mamooty

I jeszcze ja ...
Jestem padnięta, Wigilia udała się ... jak wrócilismy to Nadia już spała. Fabiankowi tylko zebrało się na zabawę :tak:
Od jutra hmm od dzisiaj :-D biorę się za wypieki...
Idę spać...
Dobrej i spokojnej nocki

Mamoociku i ja Wam zycze Wesolych Swiat duzo milosci i radosci:-D
Marysia wstala dzisiaj 6.15,a teraz siedzi sobie w lezaczku i rzuca zabaweczkami,dzisiaj bardzo pracowity dzien musze jeszcze odkurzyc tak ostatecznie pomyc podlogi wstawis warzywa na salatke i isc z Mania na spacer bo jak ona nie jest 2h na dworzu to nie chce wogole spac i marudzi,Lillianko ciesze sie,ze wigilia sie udala:tak:Zuzkus gratuluje zabka u Maciusia:-D
Witaj MeKlaudia!;-)

Dzien Dobry
My juz na nózkach, kolankach ...:-D:-)
Nadia wariuje od 8 , Fabianek jeszcze śpi, m juz nie ma a ja biorę się za keksa :tak:
Pogodła w łódzkiem ładna- świeci słoneczko
Miłego i efektywnego dzionka

Dziewczyn, jakos mam nastroju swiatecznego. Mimo choinki, mimo lampek - ozdobilam nimi meble, kominek... M wlasnie z Bartusiem u ortopedy. Wczoraj bawil sie z dziecmi, skakal i upadl. Plakal, bylam z nim u lekarza, ale to nie zaden uraz stawu. Noc przeplakana. Nie dal rady ruszac nozka. Bylo to prawdopodobne, ta noc miala miec znaczenie. Dopiero dzis w razie bolu mielismy z nim isc do ortopedy. Wiem, ze sa po zrobionym zdjeciu. Czekaja na wynik. Bo moze byc peknieta kosc. Trzymajcie kciuki. Dzis w nocy prawie nie spalam ale nie ma sie co dziwic...

Joaś trzymam kciuki żeby Bartusiowi nic nie było!!! Mam nadzieję, że jak już wrócą do domku to poczujesz klimat nadchodzących Świąt!!!

Mamoot i my Wam życzymy Wesołych Świąt!!! :tak:

U nas nocka w miarę ok, teraz Bart ucina sobię drzemkę a ja wstawiłam warzywa na sałatkę, chciałam zacząc rybę po grecku, ale :crazy: zapomniałam kupic seler :crazy: i nie wiem co teraz mam zrobic... daltego się zabrałam za sałatkę...
Choinke wczoraj ubraliśmy- Ł się postarał, jest bardzo ładna i Bartutek jaki zadowolony :tak:

Miłego dnia pracowite mamusie!!! lecę do kuchni!

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry