reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Nam też się udało i od 1,5 roku jesteśmy posiadaczami małego mieszkanka. Rata wychodzi 3 razy mniejsza niż wynajem i czynsz w innym miejscu (bo nasze mieszkanko jest bezczynszowe;-)). Był to strzał w dziesiątkę, ale ciągle coś jeszcze trzeba zrobić :sorry: ale tak chyba mają wszyscy posiadacze własnych 4 kąów :-D

reklama
Ja tez i wynajmowalam i przeprowadzalam sie na swoje nowe...5 lat temu...a teraz je sprzedaje - i tez z sentymentem - no ale takie zycie...

My już od 3 lat remontujemy mieszkanie w środku bo to bardzo stara chata jest, w końcu w tym roku koniec ale trzeba się zabrać za mury zewnętrzne,płoty i dach więc nadal dużo wydatków:-(
Łazienke sprzątam sama,czy te środki do dezynfekcji mogą szkodzić dziecku? Ja nie mam innego wyjścia bo mężulek w pracy zagranicą,a porządek w domu musi być i nikt tego za mnie nie zrobi:-(

Ostatnio dostałam od lekarza taką karteczke z zaleceniami odnośnie ruchów płodu,że po 25 tygodniu powinno się je obserwować,a po 29 tygodniu badać codziennie o tej samej godzinie liczyć(jeśli w ciągu trzech godzin nie naliczymy 10 ruchów to powinniśmy zacząć się martwić i jechać do szpitala...

Każde dziecko jest inne i to ono ustala sobie rytm,kiedy jesteśmy w ruchu to albo śpi albo nie czujemy.

To ja wam dziewczyny przypomnę co można robić na obiadki.
ZUPKI
korerkowa, ogórkowa, pomidorowa, rosół, jarzynowa, krupnik,krem z brokuła z grzankami, szczawiowa, żurek, barszcz biały, soczewicowa(grochowa), fasolowa.
JAKIEŚ MIĘSKO
Gałeczki w sosie, lazania,pizza, pierogi, spageti, polędwiczki wieprzowa w sosie marchewkowym, Żeberka, naleśniki z mięskiem lub warzymi zapiekane w sosie beszamelowym, mięsko(jagnięciena)zapiekana z ryżemi sosem pomidorowym...
Mogłabym tak jeszcze, ale czasu troszkę już nie mam.
JA BARDZIEJ MAM BRAK CZASU NIZ POMYSŁÓW:tak:
Azile, super, dzieki! A teraz specjalny watek i dawaj przepisy :-D:-D:-D:-D:-D szczegonie na krem z brokula, soczewicowa, szczawiowa, zeberka (kazda ma jakas tajemnice), nalesniki zapiekane...

Dziewczyny dziękuję bardzo za powitanie.
Jetsem już po wizycie, wszystko ok, oczywiście znów anemia mi sie zaczyna, ale tak z dzidzią wszystko super. Troszeczke maluszek uparty i niech chciał odrówicić się do nas byśmy mogli odróżnić czy to Nadia czy Aleks. lekarka stwierdziła że coś widzi ale nie jest pewna, musimy poczekać na kolejną wizytę:-(
Zastanawiam się czy jak powiedziała, ze "coś widzi " to bardziej wskazuje na chłopczyka czy dziewczynke???
Już sama nie wiem. A yak chciałam już wiedzieć.
w 16 tc powiedziała ze nie widzi jajuszek, czyżby urosły??????

Agusiu, śliczna para młoda :-)

Oj dziewczyny, ale Wam się porobiło. Zdrówka dla wszystkich chorujących dzieciaczków.

reklama
niektórzy dają 50 i jak wyjdą niejasne wyniki to zlecają powtórzenie badania - tzn każą wypic 75;

mój od razu każe mi pic 75 twierdząc,że takie są zalecenia Pol.Tow. Gin. - nie kłócę się z nim, bo wolę wypic raz i miec z głowy niż najpierw mniej a potem więcej:-)

Moja ginka tak samo mówiła. A poza tym twierdzi, że przy 75 g jest lepszy obraz cukrów. Ale wiecie, każdy lekarz ma swoje zdanie. Najważniejsze, żeby cukry wyszły dobre.

Do góry