• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
początki rozstępów to takie czerwone kreski - mi przy Marysi zrobiły sie na biodrach w 9 miesiącu ale na szczęście kilka tylko i potem zbladły. Teraz widzę ze się stają wyraźniejsze.

Na brzuch kreski też nie mam - z Marysią zrobiła mi sie w 8 albo 9 meisiacu ale taka delikatna bardzo.

reklama
Mam już wyniki badań. Nie jest niestety dobrze, bo chyba mam anemię :-(
erytrocyty 3,41 (norma 3,7-5,1)
hemoglobina 10,1 (norma 12-16)
hematokryt 30,2 (norma 37-47)
Reszta na szczęście w normie. Mocz też chyba ok, bo wyniki niemal identyczne jak ostatnio, a ostatnio były dobre :sorry2:
A na dodatek musiałam czekać ponad godzinę, bo facet, który przywozi wyniki się spóźnił :angry: a na domiar wszystkiego jak czekałam na te wyniki, to usiadlam na ławce i mam całą kurtkę w żywicy :baffled:

mata - na tym etapie tak bywa. Ja tez biore zelazo - moj wynik 11,2 - dzis mialam pobierana krew, ciekawe czy mi sie po 3 tyg cos poprawilo. Zelazo niestety zatwardza:-(

co do usg - mialam robione dotad 4 razy takie dokladne - z pomiarami - w pierwszym trymestrze mialam robione 3 razy - bo ciaza byla zagrozona
i kilka razy - wlasciwie takie podejrzenie i posluchanie serduszka przez usg - co wizyte
teraz czas na wizyte bez usg - w piatek

Ja po wczorajszej wizycie - jest wszystko ok - na szczęście :-) tzn. szyjka długa i zamknięta. Teraz wizytka za 2 tyg. czyli 14 kwietnia.
W sumie to miałam do tej pory kilka razy robione usg. - szczególnie na początku i na własną prośbę - uspakajalam się patrząc, że wszystko ok - przecież mam już jakieś doświadczenie w tym względzie..
Jutro mam usg prenatalne - ostatnie genetyczne.

Dzięki dziewczyny z kompementy, ale laska ze mnie mizerna, bo przed ciążą wyglądałam jak Joaś w 20 tc :zawstydzona/y:
Rozstępy mi się troszkę tylko porobiły. Najgorszy to mam na lewej piersi (całe szczęście, że tylko jeden) i na lewym biodrze kilka kropek, nawet nie kresek mi ostatnio wyskoczyło :sorry2: ale mam nauczkę, bo nie za regularnie się kremami przeciw rozstępom smaruję, jedynie jak mi się skóra mocniej napina :sorry2:

reklama
Dzięki dziewczyny za troskę. Staram się nie przejmować tak tymi wynikami i też wydaje mi się, że dostanę co najwyżej żelazo i tyle :sorry2: tylko zastanawia mnie to, że biorę komplet witamin, a jednak mi żelaza brakuje :sorry2: z drugiej strony dopiero miałabym słabe wyniki, jakbym tych witamin nie brała :sorry2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry