reklama
J
Jola244
Gość
wiec tak jak mowie lepiej dmuchac za zimne ale z drugiej strony te kobiet co rodzą juz drugie czy trzecie dziecko tez wiedzą swoje a przeważnie pierworódki tak jak ja boją sie najbardziej 

J
Jola244
Gość
Joasiu niewiem czy pomoze ale ja lecze sie tym od dziecka 4 ząbki czosnku , jedna cala cytryna i 8 lyżeczek miodku . Czosnek rozgnies jak najbardziej to będzie mozliwe albo pokroic w drobną kostaczkę , cytrynke pokroic w talarki te składniki wrzucamy do sloiczka po dżemie i dodajemy miodek i mieszamy i odstawiamy to na jakies 4 godziny potem wypic co 4 godziny 2 łyżeczki syropku :-) to działa i jest dobre w smaku POLECAM
Joaś;
ja to robię na oko. np. 2 cebule kroję i polewam miodem.
wczoraj wypilam ten syrop o 23.00 a wcześniej zjadłam actimel i mandarynki :-( o 4 rano obudziłam sie z ciężżarem na zołądku i niestety mialam wymioty. Nie można tego absolutnie pić na noc bo przecież cebula jest cholernie ciężkostrawna.
Cały dzień dzisiaj przeleżalam bez sił a do tego ta pogoda.... Życzę wszystkimm zdrówka
ja to robię na oko. np. 2 cebule kroję i polewam miodem.
wczoraj wypilam ten syrop o 23.00 a wcześniej zjadłam actimel i mandarynki :-( o 4 rano obudziłam sie z ciężżarem na zołądku i niestety mialam wymioty. Nie można tego absolutnie pić na noc bo przecież cebula jest cholernie ciężkostrawna.
Cały dzień dzisiaj przeleżalam bez sił a do tego ta pogoda.... Życzę wszystkimm zdrówka
dokładnie tak jak Jola napisała...
nan pewno unikam bardzo ciepłej wody do mycia a o rękach w górze to też wiele słyszałam ... Piję herbaty z malin i jadam maliny ale herbaty z liści malin bym się nie napiła - podobno może powodować skurcze kurcze
nan pewno unikam bardzo ciepłej wody do mycia a o rękach w górze to też wiele słyszałam ... Piję herbaty z malin i jadam maliny ale herbaty z liści malin bym się nie napiła - podobno może powodować skurcze kurcze
magdalenkakol
Fan(ka)
No ja niby jestem w drugiej ciazy ale chyba bardziej sie boje niz w pierwszej. Mialam 8 letnia przerwe wiec to wszytsko jakby bylo od poczatku. Cieplej wody tez unikam..
Dzięki dziewczyny, to moja pierwsza ciąża, więc nie wiem czego się spodziewać. Słyszałam o wielu zabobonach, nie wierzę w nie. Ale o nie podnoszeniu rąk słyszałam również od lekarzy. Tak sobie myślę, że umycie jednego okna dziennie nie zaszkodzi, co innego jakbym miala stać na drabinie cały dzień :-)
Powiem Wam, że wczoraj sobie nawstawiałam od leni patentowanych i postanowiłam wyznaczać sobie codziennie prace do zrobienia. No i wczoraj oprócz takich codziennych rzeczy (zamiatanie, obiad, kurze) wyprasowałam całą górę prania i wyczyściłam podłogę w kuchni z farby. Jestem z siebie dumna.
Dziś w planie dodatkowo wyczyszczenie 2 drzwi, pranie no i może jakieś okno jak dam radę.
Pozdrowionka
Powiem Wam, że wczoraj sobie nawstawiałam od leni patentowanych i postanowiłam wyznaczać sobie codziennie prace do zrobienia. No i wczoraj oprócz takich codziennych rzeczy (zamiatanie, obiad, kurze) wyprasowałam całą górę prania i wyczyściłam podłogę w kuchni z farby. Jestem z siebie dumna.
Dziś w planie dodatkowo wyczyszczenie 2 drzwi, pranie no i może jakieś okno jak dam radę.
Pozdrowionka
Jotemka
Fanka BB :)
Dzieki dziewczyny, robie co moge, goraczka juz nie wrocila, mniej mnie stawy bola, ale smierdze czosnkiem juz z daleka. Cytryny jem tyle ze juz sie skonczyly
. Konsumuje sloik miodu. Ciezko, bo w ciazy od slodkiego mnie raczej odrzucilo.... Do mojego czosnkowego aromatu dolaczyl sie aromat amolu. Iscie wybuchowa mieszanka!
reklama
Moje mdłości minęły, mam nadzieję, ze na zawsze :-) za to pojawiło się coś innego. Cały dzień czuję się dobrze, ale wieczorem jak już odpoczywam zaczyna mi pulsować głowa (trwa to już tydzień), mam wrażenie, ze to od ciśnienia. Pomaga mi wyjście na zimne powierze. W domu mam 16-17 stopni, więc nie jest za gorąco. Co to moze być ?
Podziel się: