reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
sonika08;
to raczej na pewno od pogody ponieważ mnie nigdy wcześniej głowa nie bolała - a ostatnio wręcz mi pękała. Pulsowanie również miałam ale ciśnienie ok. Radzę kontrolować ciśnienie - to bardzo ważne. Ja zakupiłam sobie taki półautoamtyczny aparacik i myk myk i już wiem wszystko

reklama
My tez dostalismy calkowite pozwolenie na seksik,ale na poczatku oboje mielismy obawy,poniewaz czesto pobolewal mnie brzuch,wiec jak juz cos bylo-to ostroznie.Ale w 3.miesiacu juz wlasciwie wszystko bylo po staremu.I teraz to sama czasem mam taaaka ochote....;-) Ostatnio zauwazylam,ze juz mi czasem uwiera brzusio,wiec nie mozemy juz go zbytnio uciskac ;-)

Ja mam zakaz ze względu na zagrożenie przodującym łożyskiem... Na ostatnim USG widać już, że łożysko tworzy się w nieciekawym miejscu - tuż przy ujściu szyjki macicy :-( Jest jeszcze nadzieja, że macica, rozciągając się, "pociągnie" ze sobą łożysko w górę. W każdym razie - póki co, zarówno możliwość urazu mechanicznego jak i skurcze macicy podczas seksu są niebezpieczne. Zresztą, raz mi się już zdarzyło plamienie zaraz po tym, jak się kochaliśmy (oczywiście jeszcze przed zarządzeniem celibatu), więc pogodziłam się z tym, że ten zakaz ma jakiś sens.

Tak dziewczynki to bywa różnie z tym seksem. Mimo iż to moja druga ciąża też na początku miałam raczej opory ale to bardziej i ze względu na moje samopoczucie, senność , no ale wszystko w granicach rozsądku . W pierwszej ciąży miałam dużo większą ochotę na seks ale to może jeszcze przyjdzie (mąż bardzo na to liczy ) , kochaliśmy się prawie do końca do 8 miesiąca w 9 dopiero lekarz raczej odradzał.

Ale , mam do Was inne pytanko. Smarujecie schabiki i brzuszek ? Ciekawa jestem jakie macie patenty ?

Dziewczyny , życzę Wam z całego serduszka zdrówka i dobrego samopoczucia !
Ja jak na razie czuję się dobrze. W niedzielę byłam nawet na basenie. Codziennie po pracy wyciskam sobie sokowirówką soczek, bo bardzo bardzo mnie naleciało ostatnio na marchewkę, ale nie na jakieś mieszane kubusie tylko taką prawdziwą z sokowirówki , oczywiście mieszam z jabłkiem i innymi owocami ale dla mnie miodzik.

U mnie jest odwrotnie ja mam ochote ale moj M przeciwnie boi sie ze cos sie stanie i co mu zrobisz :happy2: moze mu minie. Dzis zrobił mi niespodzinkę i kupił nowe łóżko do sypiali :)

Jola jak kupił nowe łóżko, to może będzie chciał je wypróbować ;-)!

My w pierwszym trym tez mieliśmy celibat po plamieniu, ale teraz jest pozwolenie. A miło bywa, nie powiem... Staramy się nie uciskać brzunia, ale jest przecież wiele możliwości:-)!

Zdrowia, zdrowia, zdrowia!!!
Cebule, czosnki, amole niech na wszystkie choróbska działają:tak:. Nie dajemy się i kropka.

Niezły ruch mamy na naszym forum, a swoją drogą, pamiętacie jak byłyśmy ostatnie? A tu już się wrzesień organizuje... Pędzi ten czas, nie ma co:cool2:

agacina;
no kurczę, to faktycznie lepiej się powstrzymać dla Waszego dobra. Dobrze, że Miałaś to usg i, że to wszystko wyszło na jaw.
kasiau30;
ja codziennie rano smaruję się balsamem nawilżającym - używam vichy lipidiose albo mustella dla Dzieci a dzisiaj kupiłam sobie w Yves Rocher balsam dla dzieci Hamamelis. Poza tym jeszcze na piersi, brzuch, biodra i uda Mustelle przeciwko roozstępom. Na szczęście ich na tą chwilę nie mam ale wolę zapobiegać :-) Zresztą zawsze smarowalam się dwa razy dziennie balsamem bo przed ciążą chodziłam na solarium.
Joluś;
jak to Mąż kupił łóżko :-D dlaczego nie zrobił ;-) ?
My staraliśmy się o Dzidzię i długo nie było efektów a jak zmieniliśmy sypialnię podzałało :-D

reklama
Do góry