reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Hej dziewczyny! Cisza na forum :sorry2:
My jak pojechalismy z Ł w piątek za miasto tak dopiero dzisiaj wrócilismy... fajnie było, odpoczelismy, zrobilismy grilla i mały non stop na powietrzu ;-) niestety juz musialeismy wrócic- Ł włąsnie poszedł do pracy :dry: Bartus juz spi i ja zaraz lece sie połozyc bo padam na ryj ;-)
Lilianko duzo zdrówka dla córeczki!!!
Biedroneczko mam nadzieje ze u babci bedzie tylko lepiej!
Asiowo wspólczuje tej choroby męża- jeszcze troszkę i bedziecie razem- a ludzmi sie nie przejmuj!!!
Kasiau zgadzam sie z Aniknulą- czekamy na zdęcia kuchni ;-)
Ja tez mam mały burdeli w domku, ale dzisiaj nic nie robie!!! Ide spac bo jestem zmączona- jutro musze jechac po sukienke bo za tydzien na wesele :baffled:
dobrej nocki dziewczyny!!!

reklama
witajcie kochane czerwcóweczki nie mam czasu codziennie zagladać , DZIEKUJE dziewczynki za zdrówko dla babci , same smuteczki z dzieciaczkami ale trzeba myslec pozytywnie bedzie lepiej zobaczycie za rok bedziemy sie śmialy z tego nasze dziubki beda piękne zdrowe i biegające całuje was do poniedziałku

Jasiek nadal robi wodniste kupy ale odstawiłam marchew więc może mu przejdzie jeśli nie to następna będzie kawa, potem pomidory.... i znów będę na samym chlebie i maśle :wściekła/y: no cóż musze wykluczyć od czego może mieć taką kupkę.
Aniknulka, mój Krzyś też robił wodniste, zielone kupki prawie od urodzenia. Czasami były z białymi grudkami, a czasami po prostu przejrzysta zielona woda. I jeżeli robił je na przewijaku bez pieluszki, to musiałam sprzątać podłogę naokoło i sama się przebierać...po prostu wystrzeliwały :-D Ja też eliminowałam pokarmy, aż doszłam do jedzenia wyłącznie bułki z masłem i szynką i wody mineralnej:rofl2: Pediatra podpowiedziała mi, żeby podać Lacido Baby. Rozpuszczałam proszek w niewielkiej ilości mojego mleczka. Po trzech dniach kupki zrobiły się zółtopomarańczowe i papkowate. I robi je bez większego wysiłku raz dziennie. Nie wiem, czy ty próbowałaś Jasiowi coś podawać. W każdym razie życzę dużo zdówka dla synka :tak:

Witam po weekedndowo. U nas okropna pogoda leje od rana. Wczoraj tez bylo tak sobie Rano słoneczko a pozniej chmury i zimnica. zazdroszczetym co mieli pogode.
Nie wiem czy pojdziemy dzisiaj na spacer jak tak pada. Fakt ze musze zrobic zakupy ale nie chce mi sie.

Aniknulko prasowanie koszul na cały tydzień :szok: podziwiam.

daruunia weekend za miastem to jest t,o co tygrysy lubią najbardziej:-D

kasiau właśnie wracałam do szkoły i pomyslałam sobie o Tobie - Ty jak rano zaprowadzasz Weronikę do szkoły to małą bierzesz ze sobą?Bo ja dzisiaj musiałam iśc z Olkiem i Antkiem. Ale było mi trudno się zebrać. Zawsze jadę sama i wracam..a m w tym czasie zbiera się do pracy i jest z Antkiem albo m wyjeżdża wcześniej i odwozi Olka po drodze . ...Dzisiaj i tak pojechałm autem bo leje i wieje..Ciężkie jest życie matki. A jeszcze do tego wszystkiego Olek dzis płakał - nie chciał wejść do klasy itp. Zobaczymy jak wróci to pogadam i podpytam, co i jak!Teraz jem śniadanko przed kompem, Antek w drodze powrotnej ze szkoły zasnął..sama bym pospała ale muszę zupkę nastawić i posprzatać. Coś czuję się dziwnie . Pociagam nosem i gardło mnie drapie - żebym tylko nie była chora.

Hej dziewczyny!
Ja miałam pobudkę o 6.30 :-D mały już nie chciał spać więc się umyliśmy, ubraliśmy a teraz go uśpiłam przy cycu :-)
Joan-na a czy ten proszek o którym pisałaś jest na receptę?

hejka

u mnie dzisiaj parno na całego i leje:baffled: ale lepsze to niż zimnica...
na 11.00 jadę z chłopakami do lekarza a później zakupy i przygotowanie do obiadu:tak:
posprzątałam już sobie dom, Mikoś śpi, Karol ogląda bajki więc mam chwilową labę:-)
dziewczyny znacie może jakieś domowe sposoby pozbycia się kataru u malucha:sorry2: Karol cały czas ma katar:baffled: na pewno nie bakteryjny ale męczy go:baffled:
Aniknulko Joannie na pewno chodziło o probiotyk:tak:
Magdziarko widzę że Olek zaczyna przechodzi adaptacje w szkole; mam nadzieję że szybko minie:tak:

Cześć dziewczyny :-)

Wy od rana już zaganiane, a ja kończę dopiero kawkę popijać i siedzę jeszcze w piżamie :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

niedawno uspiłam małą, bo od 7 nie spała i teraz muszę być obok, bo się łatwo wybudza i wtedy jest marudna, a tak pobujam ją w wózku i śpi dalej ;-)

ja dzisiaj, jak codzień zresztą, mam problem co zrobić na obiad, żeby było szybko :sorry2: bo mała na nic bardziej pracochłonnego mi nie pozawala :baffled:

jak ja bym chciała, żeby w końcu się unormowało jej spanie, a przede wszystkim zaczeła twardo spać, bo trzeba chodzić na paluszkach :baffled: tv, radio nie pomagają, wręcz przeciwnie jedynie pralka na nią działa, no ale nie mam tyle prania, żeby codzinnie cały dzień się prało ;-)

miłego dnia :-)

Witajcie w ten poniedziełkowy (u nas ponury) dzień
Mata ja tez własnie pije kawe i siedze w pizamce, a to dlatego ze małego usypiałam i nie chciało mi sie ubierac- a teraz to musiałam odwiedzic bb :-) kurcze musze sie brac za sprzątanie- ale tak mi sie nie chce :dry: Ł przyszedł z pracy o 6 i teraz musiał wyjsc pomóc koledze odholowac auto- jest zmeczony a ja chciałam jechac po sukienkę... dzisiaj pojade tylko do jednego sklepu, a jak nie kupię to moze jutro juz wybiore sie na zakupy konkretne ;-)
U nas pogoda taka sobie-pochmurno... dziewczyny ja Was podziwiam ze Wy rano jeszcze swoje pociechy zaprowadzacie do szkoły... no ale mnie to tez bedzie czekac:tak:
Dzisiaj najprawdopodobniej nie robie obiadu bo tesciowie wczoraj wrócili z wycieczki i jedziemy do nich i tam cos zapewne rzucimy na ruszta :-) miłego dnia Wam życzę

A na katar u pociech podobno pomaga mleczko z piersi- tak ktos pisał na bb i moze woda morska, albo sól fizjologiczna ;-)

reklama
To ja tak pomiędzy - już dawno po kawce a teraz śniadanie dopiero jem bo mała zasnęła.Wczoraj dała mi odsapnąć po sprzątaniu bo spała od 19 stej do 23 za to potem było śmiesznie - spać mi się nie chciało na szczęście a mała się rozhulała i jej się spać odechciało jak tylko przysnęła to mój mąż ją wybudzał chrapaniem to co chwila tu cyc a z drugiej strony trzymałam go za nos - tak z godzinkę a potem już zasnęła na szczęście , mąż przestał chrapać i wszyscy poszliśmy spać.
Magda ja jeszcze nie miałam okazji odprowadzać małej na ósmą bo zazwyczaj mąż wyjeżdża po południu i zdąża ją zaprowadzić i przyprowadzić i mam z głowy . Jutro chyba będę szła z małą i przeraża mnie ten fakt bo jak widziałam jak się z rana szykuje to mi się flaki przewracały - wyszli z domu 7.45 :szok:
Ciekawe jak Alize sobie radzi

Do góry