reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Hej mamusie :-)
u nas nocka koszmarna, bo małą już od kąpania budziła się co 2 godziny :baffled: ja do północy siedziałam nad pracą, a mąż po 3 do pracy wstał ... mam nadzieję, że mała będzie chciała spac na spacerze i ja sobie odsapnę :sorry2:

reklama
Hej!
U nas nie za fajnie :-( byliśmy u lekarza, mały przybrał przez tydzień 25g a to stanowczo za mało i musze zacząc go dokarmiac- i nie mam pojecia czy kaszką, czy mlekiem sztucznym??? Ehhh chyba sie rozpłacze z tego wszystkiego jeszcze Ł mnie tak wkurzył że kazałam mu iśc leczyc sie na głowe- jezdzi jak wariat, trąbi na wszystkich :no: nienormalny :zawstydzona/y:

Daruniu głowa do góry!!! i tak jesteś najlepszą mamą pod słońcem dla Bartusia!!!:-)
według mnie zacznij od mleka:tak: kaszki potrafią zapierać więc rozsądniej będzie zacząć od mleka:tak: ostatnio Bartuś wymiotował od mleka tak? jeśli tak to chyba lepiej będzie HA mu kupić....

odnośnie jazdy naszych mężulków to u mnie również kłótnie odnośnie sposobu jazdy mojego M są na porządku dziennym:-) mam furiata za kierownicą i tyle:baffled:

mała od wczoraj mega marudna... juz nie spi całej nocy niestety... zasneła o 19:30, obudziła sie przed 1 pozniej o 4 i o 6 koniec spania, bo ona wstaje razem z tata:zawstydzona/y: budzik ja budzi:-( probowałam ja wziac do siebie, dostała cyca, ale spac juz nie chciała:zawstydzona/y: ehh... nie wyspałam sie:-p

my własnie zawiozłysmy auto do mechanika:zawstydzona/y: i wrociłam autem od mamy... ciekawe czy dzis odzyskam fure:zawstydzona/y: bo bez auta ani rusz... ostatnio sobie wyobraziłam jakbym musiała z mała autobusem jechac - koszmar:zawstydzona/y: podziwiam mamy autobusowe - naprawde:zawstydzona/y:

Darunia spokojnie, może Bartusiowi ząbki idą i nie chce jeść, stąd te problemy? Aa jak dostanie trochę sztucznego mleka, to nic się nie stanie :tak: najwżniejsze, żeby zaczął ładniej przybierać :tak:

A my meldujemy kolejną czerwcówkową kreseczkę :-) szykuje się lewa dolna jedyneczka :-) jeszcze za bardzo nie stuka pod łyżeczką, ale już jest bardzo wyraźna :tak:
no i wyjaśniło się, czemu mała je na śpiocha i jest marudna :sorry2: ale w sumie jak na pierwszego ząbka to nie było tak źle (myslałam, że będzie gorzej :baffled:)
a najśmieszniejsze jest, że nie miała wcale miękkiego dziąsła, nawet nie było zczerwienione (od urodzenia górne dziąsełko ma bladoóżowe, a dolne nieco ciemniejszy odcień różu :sorry2:)

No to nieźle Mata że tak łagodnie przechodzi bąbelek to ząbkowanie. Ja pamiętam, że Wercia była nieznośna tylko 1 dzień a na 2 juz był ząbek. Ola wpycha łapki ale u niej jeszcze nic nie widać a poza tym to ona ma jakby te dziąsełko wywinięte lekko

Problem jest u nas taki że Bartek za cholere nie chce sztucznego mleka, a juz o HA nie wspomnę!!! Kupiłam kaszkę bobovita mleczno-ryżową dałam mu 2 małe łyżeczki, więcej tej kaszki było na buzi niż w buzi, ale też nie chciałam mu dawac więcej bo właśnie wiem że zapierają :-(
Kupiłam tez mleko bebiko- jak miałam nan i bebilon to mu strasznie nie smakowało :dry: moze te uda sie mu zjesc???!!!

Widzę że ząbki zsczynają wychodzic- ciekawe jak u nas... pewnie niedługo ;-)

Widze że szykuje się wysyp ząbków.
U nas dziąsła nabrzmiałe. Spanie do d..y. Zmęczona dziś jestem jak nigdy, mało spałam bo Domiś strasznie marudził. Z wieczoro dostał panadol ale po 4 godzinach była masakra. Wniosek ząbki idą, ale jak będał szły tok jak dla starszego to jeszcze moge i ze 2 miesiące się męczyć:szok:. Ale jakoś to przetwamy.
Dziś byliśmy na badaniu bioderek .Wszystko ok. Mamy sie pokazaś za rok jak mały będzie już dobrze chodzić. uffff. Choć jesdna sprawa do przodu.
Dziś synek na spacerku spał 1.5 h . Więc nieźle.
A co do niechęci dzieci do mleka sztucznego, to tak jest zawsze , ze nie chcę. Z czasem sie przełamiąl. Nie trzeba sie poddawać. Nieraz trzeba podawać z 15 razy aby spróbowało. Ja się męczyłam 2 tygonie, ale potem to aż sie trzesł za mlekiem.
Daruniu trzymam za was kciuki!;-)

reklama
No u nas wysyp ząbków na całego:-) Oby tylko maluszki w miarę znośnie je przechodziły czego Wam życzę.

My po wizycie u lekarza. Mały przeziębiony mam mu podawać Flegaminę i Cebion. No i szczepienie odłożone narazie na tydzień, jak przejdzie do poniedziałku to idziemy a jak nie to kontrola i zmiana lekarstw. Tak więc pierwszy wirus zaliczony. Wieczór był koszmarny. Kaszel obudził Kubę o 22 i nie mógł zasnąćdo 23 co chwilkę męczył go kaszelek. W końcu usnął bujany w leżaczku no i reszta nocki wcale nie była lepsza. Męczył się bidulek. Dziaij też marudny. Oby tylko to nie był poczek większej infekcji. Poza tym mało przybrał na wadzae bo przez 6 tyg. tylko 500g. Mam wprowadzać zupki i skontrolować wagę za 2-3tyg. Jeśli nie będzie zmian to całkiem będziemy musieli przejść na mleko sztuczne. Teraz dostaje tylko na noc czyli raz dziennie. Na szczęscie nie ma problemu z piciem z butelki. Teraz Kuba popija HIPP ale w związku z tym, że u nas jest niedostępne niestety trzeba będzie chyba spróbować innego.

Do góry