reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
A ja to miałam przedwczoraj, dzisiaj ryba i znów frytki ;-)
Ja zamówiłam pizzę bo przez tę pralkę i zamieszanie w domu nie zdążyłam nic przygotować. Bo męża nie ma, a pan kurier sobie żarty stroił przez telefon, że przyjedzie jak przyjedzie. To mu mówię i co Pan myśli, że ja wniosę tę pralkę. Chyba było oczywiste że musze kogoś umówić, kto mi ją wniesie. Na szczęście teść miał niedaleko robotę, wziął 3 pracowników i przyjechali. Potem teść został na kawce i zamontował wszystko ale okazało się że kolanko inne i jutro ma mi kupić i wymienić, więc dzisiaj nie upiorę nic. Ale pralka wygląda super i jest duża. Mogę na niej Antosia przewijać po kąpaniu:-D

reklama
Magda Ty to masz fajnie, moja pralka też do wymiany - jak wiruje to chyba w całym bloku ją słychac i do tego programator zepsuł się.
Może w przyszłym roku kupimy, bo w tym roku było full wydatków.
Co do prezentów to ja z mężem też nie robimy sobie , tylko dzieciom. U nas od jakiegoś czasu w rodzinie zapanowała moda na prezenty tylko dla dzieci.:confused2:

U nas robimy prezenty, wszyscy wszystkim- na Mikołaja i na Gwiazdkę.
Łukaszowi kupiłam właśnie dzisiaj bluzę- bardzo fajną- pewnie bedzie zadowolony, Bartkowi kupiliśmy tego szczeniaczka, a dodatkowo dzisiak kupiłam mu czapkę, body, spodenki- niech bedzie że to na Mikołaki ;-) Teściom i moim rodzicom też coś trzeba kupic- ojcom to nie ma problemu, zawsze jakaś lepsza woda po goleniu lub coś w ty,m stylu, z moją mamą też nie ma problemu- jakiś kosmetyk czy coś ;-) najgorzej jest z teściową- bo ona nie używa kosmetyków, biżuterii... no nic... i nie mam zielonego pojęcia co mozna jej kupic :sorry: dodam że do SPA odpada... ehhh...

Ale pralka wygląda super i jest duża. Mogę na niej Antosia przewijać po kąpaniu:-D

My od początku przewijamy Lenkę na pralce :-) Jeden przewijak mamy na górze, ale kąpiemy ją na dole i właśnie na pralce mamy drugi przewijak. Czasem nawet korzystam z niego, gdy pralka chodzi, ale Lenie jakoś to nie przeszkadza ;-)

U mnie robimy prezenty tylko w mojej rodzinie mojej mamie i babci a rodzicom M na szczęście nie bo też bym miała dylemat.
Mojej mamie to zawsze wiem co potrzeba :-)
Lenka ma atrakcje przy przewijaniu:-) Ja miałam taką kiedyś pralkę że jak wirowała że trzeba było ją trzymać bo inaczej chodziła po łazience.
Teraz też mi się w tej programator popsuł ale to już 2 raz a wcześniej się sam naprawił .
Właśnie mój mąż oglądał zupki które kupiłam i 1 gerbera jest do wyrzucenia bo nie zauważyłam i nie ma wklęsłego środka .

Hej dziewczyny!
U mnie nocka kiepska. Mały budził się co 1,5-2 godziny a od 1.30 do 2.30 miał gorączkę i musiałam mu zbijać potem cyc i lulanie a rano zaczął kasłać i lało mu się z nosa. Popołudniu przyszedł do mnie tata więc szybko do apteki i zdązyłam jeszcze sprzątnąć dużą szafę (z pół roku tam nie zaglądałam :szok: o zgrozo ale udało się z pomoca taty) Mały strasznie cierpi kupiłam mu na katar Nasivin a na zbicie gorączki czopki Efferalgan bo ibufenem zaczął pluć. Dobrze, że mam Fridę bo tek to nawet by nic nie zjadł (cyc w buzi a nos zatkany :baffled: i jak tu jeść a tak to oczyściłam nosek, dałam cyca i Jasio zadowolony) teraz śpi ale musze bujać wózkiem bo jest niespokojny.
Zuzkus, Ula gratulacje dla Waszych półrocznych pociech :-D
Magdziarko jak to dobrze, że teść pod ręką :tak: wypróbujesz praleczkę ;-)
Mata cieszę się, że już po szczepieniu i wszystko ok :tak:
Patyk ale narobiłaś mi smaka na kopytka chyba jutro zrobię z sosem grzybowym i czerwoną kapustą :-D dziś była zupka i żeberka z ziemniaczkami
Co do prezentów to my z m nie robimy sobie ani na Mikołajki ani na Święta w tym roku było sporo wydatków a poza tym ostatnie zakupy były udane buty, garnitur, koszule ja topik, kosmetyki i buty. Kupimy coś małemu a rodzicom mamy zamiar dac ramkę ze zdjęciem małego i odciskami w glinie :tak:

Celiaka to nietolerancja glutenu. A gluten jest w każdej mącznej potrawie. Glutenu nie zawierają tylko ryż, kukurydza i tapioka.
Pełna celiaka jest nieuleczalna i jest się na diecie do końca życia bo brak kosmków jelitowych trawiących gluten. Jest też coś takiego jak nietolerancja glutenu z której się przy odpowiednim prowadzeniu wyrasta i ja właśnie to miałam.

A jak Filipek?

Dziękuje Filip ma się dobrze, tylko ten refluks nadal go męczy ale jestem dobrej myśli,musi w końcu to cholerstwo przejść:tak:

Zuskus,Ula gratulki dla dzieciaczków:tak:

U nas prezenty robimy najbliższej rodzinie,nie mam jeszcze prezentu dla m. i nie wiem co mu kupić:eek:

hej ;-)
Właśnie wróciłam ze sklepu bo zabrakło nam pieluch :szok: ale już mamy ;-) właśnie Ł kąpie małego, a ja mam chwilę dla siebie. Idę zaraz się wykąpac bo Ł ma do pracy na 22.

Jakaś zmęczona jestem... będę pozniej ;-)

Głuszku orientujesz się gdzie jest fajny basen w Kraku dla niemowląt???

reklama
Pieluchy to teraz artykuł pierwszej potrzeby :-D:tak:. Mój M też kiedyś wieczorem jeździł po mieście i szukał, bo nam się skńczyły a nigdzie nie było naszego rozmiaru...tzn rozmiaru Krzysia:tak:.

Do góry