reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Esia czyżbyś miała "zgagę pieruńską" .. za teściową?:szok:
Hmmm... ciężko powiedzieć - a jak to się objawia? Bo jeśli na jedną zgagę pomoże druga, to może spróbuję :-D
A kawy nie musisz rzucać - tylko podczas karmienia przestaw się na inkę (pamiętasz? :-D). Ja jak zwykle strzelam sobie jedną rozpuszczalną poranną i jeszcze czaaasem drugą po południu (ale to już bezkofeinową).
Kiedy masz usg? No i gdzie suwaczek? :-)

Gingeros u Was tak często? :szok: O rany, to współczuję...

Gusia ale masakra... Współczuję... Oby dziś było lepiej.

Piotruś wstał o 7.11 i całe szczęście - otworzyłam oczy i zobaczyłam Małża śpiącego słodko z przytulonym budzikiem (od kwadransa powinien być w drodze do pracy). Ale dostał przyspieszenia :-D
U nas dziś pada :dry: Czeka nas mokry spacer, chyba wezmę Maclarena, ma lepszą folię...

reklama
U nas też deszcz, a ja muszę z Czarkiem na budowę:dry:a najchętniej zakopałabym się na cały dzień pod kocyk.

Esiu
no muszę ograniczyć albo odstawić kawę bo mam niedobory magnezu - od dwóch tygodni oko skacze i mam skurcze w łydkach. Jutro idę do gina na porządną wizytę i pewnie zleci mi usg, bo na pierwszej wizycie byłam jako pacjentka dodatkowa i zlecił mi jedynie betę w pośpiechu. Nad suwaczkiem popracuję może dzisiaj - teściowie wyjechali więc wbrew pozorom będę mieć więcej czasu, bo odpadnie mi przygotowywanie obiadów.

Gusia
małża za fraki i niech się trochę poopiekuje dzieckiem (sam się nie domyśli że potrzebujesz pomocy), a ty wybierz się do lekarza bo z kręgosłupem trzeba uważać, mojego małża raz tak położyło, że leżał dwa tygodnie bez wstawania.

ors 200 to oprócz marchewki i ryżu także elektrolity - i tak naprawdę to one są w tym wszystkim najważniejsze.
do kupienia w aptece (raczej nigdzie indziej nie sprzedają)

W Poznaniu tez pada jak tak dalej bedzie to sie eksmitujemy z działeczki do domu(i z now z tesciowa:-()młody własnie sie obudził wiec koniec laby,dzis jedziemy na kontrole do lekarza trzymajcie kciuki by Młody nie dostał antybiotyku. acha miałam tyle razy sie wam zapytac dajecie swoim dziecia soki np.kubusie? lub tymbarki w butekach.Pa.pa pozdrowienia dla wszyskich cioteczek z BB:-)

Dzięki Cioteczki. Kurczę, nie dostałam tego ORS wczoraj w aptece. Muszę poszukać dziś, bo wczoraj małpka Smecty nie wypiła, a nawet gotowanej marchewki z ryżem jeść nie chciała - co jej wsadziłam do paszczy to wypluwała.:baffled: Za to stanowczo dopomniała się o mleko, krzyknęła "mniaaaaaaam" i pokazała paluszkiem co chce.:szok: I wypiła całe.:tak:No nic, grunt żeby się nie odwodniła, ale skoro pije i je normalnie, to mam nadzieję że jej nie grozi, choć wczoraj kupała x 5, a dziś z samego rana znowu pielucha pełna była. No i katar znowu się robi zielony.

Za to muszę się pochwalić swoimi wynikami. Porobiłam sobie te podstawowe badania tak na wszelki wypadek. Całe badania krwi i moczu są super, cukrzyca ciążowa zniknęła bez śladu (cukier na czczo mam nawet o punkt poniżej normy), ciśnienie niskie (znaczy jakby kawy zabrakło to koniec ze mną:-D). Ino cholesterol duży, ale o tym wiem od dawna. Wcześniej nic nie robiłam bo planowałam Madzię więc nie chciałam się truć lekami. Teraz już mogę, a wyniki i tak są lepsze niż 3 lata temu i pani doktor dała mi 1 lek na miesiąc żeby zobaczyć czy coś pomoże. Tak że w sumie wyszło bardzo dobrze i cieszę się, bo trochę się stersowałam.
A przy okazji - Gośka, sprawdzałaś cukrzycę po porodzie? Bo ja dopiero teraz tak naprawdę, bo miałam stracha.:zawstydzona/y:Cieszę się że wyszło wszystko ok.

szopka no tak, to masz wskazania do abstynencji kawowej - a tu akurat taka pogoda mooocno skłaniająca :sorry2:
A to teściowa nie przyjechała na dłużej? Myślałam że może jako support ze względu na Fasolkę.
Współczuję tej budowy, nasz wykonawca wreszcie lekko się zmaterializował, więc czekamy kiedy raczy się objawić w całej krasie :dry: Na szczęście to będzie tylko wykańczanie antresoli, no ale czeka nas stawianie ściany (więc i tynkowanie) i chyba wtedy wyniosę się do rodziców...

Gusia Piotruś nie pija żadnych soczków - bo nie chce. Do picia akceptuje wyłącznie wodę, a ja nie narzekam, bo owoców je bardzo dużo :tak:

Dzagud super że wyniki dobre :tak: Czyli Twój gąbczak to cecha wrodzona :-D;-)

Dzięki Esia, dzięki.:baffled::crazy::-D:-D:-D
Ja stawiam jednak bardziej na ogólne zmęczenie materiału. Ale chyba rzeczywiście muszę sobie coś pobrać na lepsze krążenie krwi w mózgu, bo mi zaczyna to roztargnienie i zapominalstwo strasznie przeszkadzać.:zawstydzona/y:

ESIA raz na jakiś czas Antuan postanawia nam pohisteryzować :dry: nie wiedzieć czemu :dry:

u was też tak zimno?? masakra, na jutro zapowiadali niby 25 stopni :szok: a dzisiaj to z 15 jest :szok:

Witam ,zdrówka dla Madzi
U nas tez pada:wściekła/y:
Szopka na skurcze łydek Detralex ale nie wiem czy mozna na początku
Dzagud robiłam i niestety cukier za wysoki na czczo miałam 140 ,teraz dietka no i jest wgranicach 110

reklama
O kurczę Gośka, to współczuję! Ja dlatego tak się bałam tego badania (wiem, że to głupie). No ale u mnie była nie tyle cukrzyca co nietolerancja glukozy. Ja nawet w ciąży na czczo miałam cukier prawidłowy, tylko po tej glukozie skakał.
Mam znajomą, za którą cukrzyca ciążowa się ciągnęła przez 4 lata:szok:, ale w końcu minęła. Życzę powodzenia.:tak:

Do góry