reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Anni, my Agik nic nie zrobiliśmy, tylko się dziewczyna zawzięła i smaruje pracę magisterską! Podziwiam ją za to silną wolę, bo pamiętam jak ja pisałam.:baffled: Agik, mam nadzieję, że faktycznie tak jest jak piszę, bo inaczej.....:crazy::-D

Elmaluszek, biedna Amelcia. Może rzeczywiście wyjazd do Pl do całkowitego wyleczenia to jest myśl, skoro w GB taki syf medyczny. Szkoda dziecinki, żeby się tak męczyła.:-( Trzymam kciuki aby było dobrze!

Ja też mam już dość Weronisinych problemów uszno-migdałowych, bo mi się dziewucha całą jesień i zimę zmaga z chorobami i antybiotkami. Stwierdziłam, że jeśli teraz moja laryngolog się nie zdecyduje na operację, to jadę do takiego Profesora do Łodzi. Dostałam na Niego namiary od ludzi na wczasach - ich syn miał to samo co Weronika i już jest po operacji i jest super. Wolałabym sprawę załatwić w Warszawie, bo przynajmniej nawet kilkudniowy pobyt Weroniki w szpitalu by nie był problemem. Ja bym z Nią była głównie, ale na parę godzin dziennie mógłby mnie zastąpić Mąż, Ciotka czy ktokolwiek inny, a ja bym wtedy wyskoczyła do domu posiedzieć z Madzią, coś zjeść czy się wykąpać. A do Łodzi pojedzie tylko jedna osoba i musiałaby siedzieć non-stop w szpitalu. No ale jak mówię, jak się nie da, to chrzanię to i jadę, bo choć jak ognia boję się operacji, to nie mogę patrzeć jak mi się dzieciak męczy.:angry:

reklama
Melduje sie po calym tygodniu nieobecnosci:tak:
Zyje-ledwo:baffled:(Janek mial na popoludniowki:dry:)
Samopoczucie -takie seee:crazy:(Janek czepialski tydzien mial,klocilismy sie o wszystko,wlacznie o dzisiejsza zupe:no::wściekła/y:)
Mela-jak to Mela,rozrabia:-Dale dzis w ciagu dnia w ogole nie spala:szok:,teraz zasnela i to z oporami:confused:Pewnie cholerne zeby.

Szopka gratuluje ogromnie!Bardzo sie ciesze z Waszego szczescia:tak:

Dzagud zdrowka dla dziewczynek!Na filmiku posikalam sie ze smiechu:-D:-D:laugh2::laugh2:Aha i super ze zdrows jak ryba:-D

Isztar Franek akrobata fantastyczny.Sprawnego masz synusia i slicznosciowego:tak:

Sorga Eryk cudny,alpinista no i nerwik ma stalowy,takie wysokosci:-D

Elmaluszku bidulka z Amelki,ja kilkanaascie lat meczylam sie z infekcjami drog moczowych,ciezko cholerstwo wyleczyc.Czasami nawracaj sie z powodu specyficznej anatomii,miala malutka usg?

Kotek kurcze widzisz...jak ja jestem to Ciebie nie ma i na odwrot:rofl2:Grtuluje coreczki w brzuszku.Fajnie bo po Laurce bedziesz miala duzo gratow:tak::-)

Goska pilnuj tych cukrow!Naprawde!!!Dbaj kochana o siebie a wszystko wroci do normy:tak:

Gingeros wozeczek fajny wybralas,tez bym wybrala wlasnie ten titanum(czy jakosik tak) A z katalogu quelle nigdy nie zamawialam ale moje tesciowa i owszem i nigdy nie narzekala(zaznaczam ze to typ czlowieka zwany ''narzekacz'' wiec domniemem ze z ciuchow byla poprostu zadowolona):laugh2:

Wiecej nie ogarniam:zawstydzona/y:jesli kogos ominelam to buziakuje i przepraszam:zawstydzona/y::tak:

Aaaaaa kurde o Esi kochanej zapomnialam !Jak brzunio?i zgaga?Zjadlas tesciowa?:-);-):-DFajny kaplecik na jesien :tak:

Ja w ogole widze ze przygotowania do zimy pelna geba!Ja juz kupilam ciuszki na zime,cala garderobe oprocz kozakow.Zawsze tak robie,wydaje raz kase i mam z glowy,zadko kiedy dokupuje.O kombinezonie nie pomyslalm ale u nas zimy niet,chyba ze ....:confused::sorry2:aura mnie zaskoczy:-p

Mlego weekendu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anni no widzisz o Tobie zapomnialam,wstyd!!!:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::-p
Prezerwatyw z dziurawego materaca nie polecam no chyba ze to metoda na chlopczyka ktorej nie znam:laugh2:Gratuluje chodzika!!!To teraz zacznie sie sajgon:-)heheheheh do tego przeprowadzka...ojjjj predko sie nie odezwiesz:-p:rofl2::-D:tak::-)

Dzagud jasne ze jedz,wyciac i z glowy a ie dziecko przez dwa sezony w roku antbiotykami faszerowac.Biedna dziecinka:-(Ciekawe co powie ta laryngolog:confused:

Elmaluszku myślę, że warto wybrać się na porządną kurację i raz na zawsze pozbyć się paskudztwa

Dzagud a nie myślałaś o ambulatoryjnym wycięciu migdała??? Jacek tak miał wycinany (nawet z nim na sali operacyjnej byłam :tak:) i byłam bardzo zadowolona i myślę, że Jacek też ;-)

Jolka, wiesz, ja nie decyduję, ale słyszałam że jak jest płyn w uszach, to zakładają jeszcze dreny żeby te uszy oczyścić i dlatego w szpitalu się na dłużej zostaje. Wiem że u nas cała "impreza" jest ekspresowa - rano do szpitala, operacja (a raczej właśnie zabieg), parę godzin obserwacji i do domu. Natomiast ci ludzie na wczasach mi mówili że w Centrum w Łodzi jest tak, że jednego dnia przyjmują i robią badania, drugiego jest zabieg, trzeciego obserwacja i dopiero wypuszczają. Być może ten ich synek też miał ten płyn w uszach. Zobaczymy. Wizyta u laryngologa 10tego. Przed wizytą muszę jeszcze zrobić prześwietlenie "noso-gardła" żeby mieć porównanie do tego jak wygląda ten migdał teraz w stosunku do wyglądu ok. rok temu.

Dzieńdoberek :-)

Olla no nareszcie - już się martwiłam tą ciszą. Dobrze że to "tylko" mega zaganianie :-D
Zazdroszczę załatwionej zakupowo jesieni i zimy, oj zazdroszczę. Ja na razie kupiłam to co pokazałam + czapkę taką bardziej zimową. I tyle :dry: Liczę że ta moja teściowa-zgaga ;-) i tym razem sprawdzi się w tym zakresie ;-) Ona uwielbia robić Małemu ubraniowe zakupy, a ja chętnie korzystam :tak:

anni gratuluję i jednocześnie współczuję chodzika :-D I super że wreszcie wynosicie się z tego zagrzybionego miejsca :dry:

Dzagud nie dziwię się determinacji :tak: Mam nadzieję, że sprawę uda się załatwić na miejscu, szybko i sprawnie :tak:
A z innej beczki - masz gdzieś w mieście do polecenia sklep z butami? Bo Piotrek dość intensywnie wyrasta z sandałków, a z powodu pogody coraz częściej Mu zakładam na spacery (jako przytrzymanie dla skarpetek, które inaczej to natychmiast ściąga). Ale np. wczoraj to tylko buty Mu wystawały spod folii (uparł się) i miał dość mokre stopy ;-)

Idziemy zaraz na zajęcia z Piotrusiem - na razie pierwsze, pokazowe w Edukado. Bardzo jestem ciekawa jak to będzie wyglądało, jeśli się sprawdzi, to chłopaki będą mieli dodatkowe cotygodniowe wspólne spędzanie czasu :-)

Esiu - zdaj relacje z zajec. A ja zalczylam kilka filmikow na zamknietym ;-) popaczcie sobie Kochaniutie jaki mi czyscioszek rosnie (po babci chyba - bo mam mame pedantke);-)

Mnie tez czeka wycinanie migalow. Troche sie boje:sorry2:

Witam jestesmy po wizycie u lekarza iiiii Antybiotyku niezapisała HURRA:-)tylko tabletki do konca,czy podawano wam syrop z cebuli,bo mi tak i bardzo ale to barzo go nielubiłam a teraz musze go wciskac Młodemu:baffled:

Esia, ja Weronice buty kupowałam albo w Bartku, albo w jakiś butowych sklepach w molochach - pod warunkiem że mieli atestowane. Niedaleko mnie jest też sklep z butami nie tylko dla dzieci. I mają tam i Bartka i Antylopę (tam kupiłam Madzi sandałki).
No i zdawaj relację z tych zajęć.:tak:

Anni, super że się wynosisz z tego grzyba. Mam nadzieję że będzie już tylko lepiej.:tak:

Gusia, ja piłam ten syrop. Nie jest taki zły, bo przecież jest słodki - z tego co pamiętam to robi się go na cukrze (tak moja Babcia robiła). Najgorszy jest zapach, no i zmuszenie się żeby się przemóc. Ale powiem Ci, że np. moja Weronika pije go bardzo chętnie. To chyba bardziej wyobraźnia u dorosłych działa.

reklama
Hejo laseczki
ja tylko na sekundke
Anni -wiesz jak jest u mnie domowy czesto wylaczam bo Amelka dzwoni.Wieczorkiem wysle Ci nr na kom.,bo tu juz namnie krzycza ze jedziemy nazwiedzanie i przeciagam.Tak ze do wieczorka kochana.

Milego dnia dziewuszki

Do góry