reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Hello, mam wieści od Esi. Bardzo szybko dochodzi do siebie i już jutro mają je wypisać do domu. No i rzeczywiście, Siwucha dobrze widziała:tak: - Esia z Małgosią robiły za gwiazdy w Teleexpresie. Podobno nikt nie chciał gadać z TV, a Esia była w bojowym nastroju.;-)

reklama
Orzesz ty a ja nie oglądałam :wściekła/y:
Super, że Esia już wychodzi :tak:

Ech załapałam doła :-( M kazał mi szybko wybierać wyposażenie łazienki, a ja nawet nie wiem gdzie :no: nic mi się nie podoba, a jak już coś w miarę fajne, to niestety nie na naszą kieszeń :crazy:

Super wieści od Esi. Dobrze że już do wychodzą, wiadomo, że w domu najlepiej się dochodzi do siebie.

Dzagud a o co tak Esia wojowała w Teleekspresie?
Jak Magdusia? Ku lepszemu?

Ja miałam dziś odwiedziny brata:wściekła/y: Przywiózł nową dziewczynę... Kurczę, jak ja nie lubię takich krzykliwych osób:no: Siedzieli cały dzień, a mnie aż głowa boli....Jestem tak zmęczona tym peplaniem:szok: Zu za to bardzo przypadła do gustu:tak: Nawet dała się położyc przez nią spac....

Ech....Poczytam co jeszcze naskrobałyście i uciekam do łózia... Spaaaaaaaac...​

Szopka skoro lekarz kazał sie oszczędzać to słuchaj go, z pzreprowadzką daj sobie spokój (tak jak ja zamierzam tylko popakować rzeczy i to chyba nawet nie wszystkie ;-)), a na swięta zawsze możecie się wprosic do eodziców czy teściów i tez sporo roboty odejdzie :-). A jak Fasolek płeć się potwierdziła?
Kotku właśnie to pakowanie i rozpakowywanie przeraża najbardziej, bo trochę nam się nazbierało drobiazgów no i meble:dry:. Do sprzątania teściowa już dawno mi się zgłosiła na ochotnika ze swoimi magicznymi ściereczkami za 2000zł (tak się dała ostatnio naciągnąć:szok::wściekła/y:), a na święta też gdzieś pewnie wybędziemy.:tak:
Fasolek miewa się świetnie, właśnie kopie mamę po pęcherzu :-D Dziś tylko słuchaliśmy serduszka i nie wiem jeszcze na 100% czy faktycznie majta mu się coś między nóżkami, ale mamy wybrane imię dla chłopca - Tymek.
My chyba też kupimy Czarkowi łóżko w Ikei, bo będzie pasowało do obecnego łóżeczka kiedy dzieci zamieszkają we wspólnym pokoju, a dopiero kiedy podrosną zmienimy im mebelki - może zechcą mieć piętrusa coś w stylu. jak np. Dzagud wklejała.

Jola
no nie wiem czy to nie byłby za duży szok na raz - nowy dom, nowy pokój bez rodziców i nowe łóżko. Twój Jacek miał 5 lat, a wydaje mi się że Czarek jest za mały by mu tak wielkie zmiany zaproponować od razu, wolałabym te nowości dawkować stopniowo.. ale może się mylę:baffled:
Co do wyposażenia łazienek to zajrzyj Jolu do sklepów internetowych ( np. www.lazienki24.pl; www.vertino.pl; www.lazienkaplus.pl; itp.) mają dużo niższe ceny armatury, ceramiki, płytek niż w stacjonarnych sklepach. A odnośnie płytek powiem ci, że nasz spec te najdroższe przeklinał najbardziej (były krzywe jak cholera) a najtańszy chiński gres chwalil pod niebiosa:rofl2:

Ostatnia edycja:
Szopka jesteś boska :-D dzięki ogromne :tak:
A co do ciągłych zmian, to ja wczuwam się w sytuację i powiem Ci, że nie byłabym szczęśliwa gdyby ktoś co chwilę niespodziewanie zmieniał coś w moim życiu. Myślę, że dobrym pomysłem jest pozostawienie np. starej pościeli, bo tak naprawdę do tego dziecko jest najbardziej przywiązane, a nie do łóżka.
Zresztą sama miałam okazję dziś zobaczyć jak Maks był strasznie oburzony gdy Jacek chciał mu wyrwać z rąk tygryska, z którym śpi :szok: a uśnie praktycznie szędzie byle tygrysek był ;-):tak:
A płytki jak kupowaliśmy na parter, to do kuchni kupiliśmy droższe "lepsze", a na korytarz takie tańsze. Na dzień dzisejszy chętnie bym je zamieniła :sorry2:

Jojo
Zabawa była przednia:-). Chociaż byłam prywatnie to jednak musiałam powciskać swoje trzy grosze i na początek pokłócić się z klientem, który chwycił ze stołu szwedzkiego ogromny półmisek jajek i chciał go gdzieś wynieść. Wyskoczyłam na niego oburzona, na co on z ze złością mi go wcisnął w ręce i przedrzeźniając powiedział że co ja sobie myślę przecież on tylko tak dla żartów (że ja niby głupia baba się nie znam i mu popsułam dowcip). Eh mowie wam różne wynalazki się spotyka w turystyce. Ludziom sie wydaje ze jak maja kase to im wolno chlewu narobić.
Tak więc, popiłam, potańczyłam - z mężem przypomnieliśmy sobie czasy kawalersko-panienskie ;-) i było fajnie. Tylko niepokoi mnie wróżba którą wylosowałam "Spotkamy się tu za rok" :szok: Na co dziewczyny z personelu wybuchły śmiechem i powiedziały, że na pewno. Hmmm nie wiemc co o tym sądzić:dry:
Kotek Krzysio spokojnie lazi przy meblach, biega z pchaczemi ciągle łapie nas za ręce zeby go wszedzie prowadzać - oczywiście tam gdzie on chce.Problem polega na tym ze tak jakby nie miał siły sam stać bez jakiegos podparcia. Za jedną raczkę boi sie chodzić, sam nie stanie i jak chodzi to stawia stópki na zewnatrz i ciężar ciała przenosi na wewnętrzną krawędź stóp. Wszystko to bardzo nie ładnie wygląda, a do świąt to przeca miesiąc a nie dwa :szok: no ale taki prezent to bardzo bym chciała dostać;-)
Szopka no własnie tak się zbieram żeby zapytać Was o pare rzeczy na zamknietym bo mój pomysłó na biznesma związek z dziećmi więc opinie mam bardzo mi się przydadzą, szczególnie tych przebywających poza granicami kraju.

dla chcących obejrzeć Esię i Małgosię w teleekspresie proponuję stronę tvp ;-) w zakładce informacje jest o teleekspresie i można obejrzeć archiwalne odcinki ;-) obejrzałam :tak: było o wydłużonych urlopach macierzyńskich i tacierzyńskich :-)

wyjazdowy weekend :dry: dobrze, że już w domku ;-) trzeba doprowadzić siebie do porządku i odpocząć od odpoczywania :-D

zdrówka chorowitym :tak:

Dzieńdoberek wszystkim.

U nas katar przechodzi i nocki przesypiamy :-):-):-)
Śnił mi się dzisiaj Pierce Brosnan...mmmmm, dla mnie ciacho ;-):-D

reklama
Agik hehehe - ciekawe co takiego sie dzialo w tym snie ;-)

ciacho mogloby byc ciut mlodsze jak dla mnie:-D

teleexpress tez widzialam i fakt bojowa mamy ta nasza Esie ;-)
Ciekawe kiedy sie nam pojawi na forum...

Swoja droga jak tam Elmaluszek - cos dlugawo jej nie ma... Czy moze ja cos przeoczylam?

Do góry