Szopka skoro lekarz kazał sie oszczędzać to słuchaj go, z pzreprowadzką daj sobie spokój (tak jak ja zamierzam tylko popakować rzeczy i to chyba nawet nie wszystkie ;-)), a na swięta zawsze możecie się wprosic do eodziców czy teściów i tez sporo roboty odejdzie :-). A jak Fasolek płeć się potwierdziła?
Kotku właśnie to pakowanie i rozpakowywanie przeraża najbardziej, bo trochę nam się nazbierało drobiazgów no i meble

. Do sprzątania teściowa już dawno mi się zgłosiła na ochotnika ze swoimi magicznymi ściereczkami za 2000zł (tak się dała ostatnio naciągnąć

), a na święta też gdzieś pewnie wybędziemy.

Fasolek miewa się świetnie, właśnie kopie mamę po pęcherzu

Dziś tylko słuchaliśmy serduszka i nie wiem jeszcze na 100% czy faktycznie majta mu się coś między nóżkami, ale mamy wybrane imię dla chłopca - Tymek.
My chyba też kupimy Czarkowi łóżko w Ikei, bo będzie pasowało do obecnego łóżeczka kiedy dzieci zamieszkają we wspólnym pokoju, a dopiero kiedy podrosną zmienimy im mebelki - może zechcą mieć piętrusa coś w stylu. jak np. Dzagud wklejała.
Jola no nie wiem czy to nie byłby za duży szok na raz - nowy dom, nowy pokój bez rodziców i nowe łóżko. Twój Jacek miał 5 lat, a wydaje mi się że Czarek jest za mały by mu tak wielkie zmiany zaproponować od razu, wolałabym te nowości dawkować stopniowo.. ale może się mylę

Co do wyposażenia łazienek to zajrzyj Jolu do sklepów internetowych ( np.
www.lazienki24.pl; www.vertino.pl; www.lazienkaplus.pl; itp.) mają dużo niższe ceny armatury, ceramiki, płytek niż w stacjonarnych sklepach. A odnośnie płytek powiem ci, że nasz spec te najdroższe przeklinał najbardziej (były krzywe jak cholera) a najtańszy chiński gres chwalil pod niebiosa