reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

hej!!!
Izka szerokiej drogi :-)

Niuni podziwiam, ja tak po nocach bym nie mogła :confused:

Gingeros fajnie masz, że ci chłopaki koło zmienią :tak:

A my dziś na ważenie idziemy, bo jak byliśmy u kardiologa, to mały przyrost masy wyszedł, więc dziś idziemy na "naszą" wagę ;-) i jeszcze jedną sprawę mam zamiar załatwic :tak: zapisujemy Maksa do przedszkola :szok::-) przedwczoraj w gazecie wyczytałam, ze zapisy trawją już od 15 lutego :szok: i tylko do 20 marca :szok: więc czasu mało zostało :sorry2:

reklama
Jolka, to powodzenia na wadze.:tak:
Ale wiesz, to dziwne z tym przedszkolem, to jakieś prywatne jest?:dry:Kurka, a może tylko w Warszawie zaszaleli z tym internetowym zapisem????:szok:
Bo z tego co ja wiem - i z internetu, i z rozmowy z Panią Dyrektor z naszego przedszkola, którą wczoraj spotkałam, to zapisy zaczynają się 23 marca po południu. Od tego dnia można się zalogować do systemu i tam wypełnić formularz. Bzdurą jest to niestety, że i tak wydrukowany trzeba osobiście zanieść do przedszkola, zamiast po prostu wysłać mailowo.:baffled:
No ale życzę Ci żeby Maksa przyjęli.:tak:Miałabyś trochę luzu...;-)

Dzagud przedszkole samorządowe ;-) jedyne w naszej gminie :-D
Papiery oddałam i raczej (odpukac;-)) nie powinno byc problemu z przyjęciem, bo u nas większośc dzieci chodzi tylko na 5h, a pierwszeństwo mają te na 9h :tak: no i te, których oboje rodzice pracują.
Luzu to za bardzo miec nie będę, bo czeka mnie powrót do pracy :confused:

Waży niecałe 5kg :sorry2: ale przez ostatnie cztery tygodnie nawet 300g nie przybrał :confused:

A Maksio ostatnio trochę się wyciągnął w górę i już aż tak baaardzo grubo nie wygląda :-p:-D

Hej!
Ja tylko na chwilkę bo zasiałam trochę zamętu i chciałabym dopowiedzieć co sie dzieje.
Więc wczoraj byłysmy z rana u pediatry, ostre zapalenie krtani. Syropki i nic więcej nam nie przepisała. Dziś znów czekamy na wizyte domową, bo chyba po tych syropkach Zu boli brzuch, no zwija mi sie okropnie, płacze z bólu, do tego gorączka nie spada poniżej 38. Zaczął się kaszel, chyba taki oskrzelowy. Mnie tez dopadło, mówić nie mogę, goraczka, z nosa się leje.
Dziękuję Wam bardzo że o nas pamiętacie...
Ja ciagle jestem z Wami ale z pisaniem się wkręcić nie mogę.
Buziaki dla Wszystkich i miłego zimowego:wściekła/y: weekendu.

anielap współłcuję chróbska i spieszę z radą, Eryk na krtań 4 miechy chorował!!! żadnych syropow na to nie brał! a najskuteczniejsze były inhalacje: ampułka pulmikortu+10 kropli berodualu dopełnione solą fizjologiczną, po zażegbaniu stanu ostrego, odstawialiśmy berodual. Eryk miał już nawrotowe non stop te sprawy krtaniowe i ja sie zaczełam silnmiejszych sterydó domagac zeby swinstwo raz na zawsze przegnać, a zamiast tego pediatra nas w ten zimny kwiecień nad morze wysłała. W deszczu i zawierusze pchaliśmy ten wózek po plaży ale opłaciło się! Eryk na zapalenie krtani już nie zachorował ani razu a w ogóle na pierwszą chorobę po tym wyjeździe mogę się poskarżyć po około 1,5 roku- od przedszkola :p
Tami przy cycu od wczoraj- straszny szok dla niej te szczepienia wczorajsze, i wreszcie zabraliśmy eryka na meningo i zaszczepiony mały zarazek został wywieziony do babci a Kot odsypia:) Tami waży 4190, zaparcia ma od niedoczynnosci... euthyrox juz podajemy plus trilac na te zaparcia,a wczoraj dostała czopek glicerynowy i się cudnie sfajdała!!! i przespała noc bez marudzenia- papu i lulu :D moja pediatra zawłała jeszcze taką satarą emerytowaną pediatre zeby te oczka Tami obejrzeć- obie zgodnie stwierdziły że nie ma sie czym martwic, raczej tego nie ma, ale niech juz zrobię to usg dla pewnosci (dzagudku 19 marca mamy usg) póki ciemiączko duże- generalnie Tamarka wzbudziła same słowa zachwytu :) baaardzo sie uspokoiłam.

jolu to teraz czeka cie "tuczenie Albercika:p - co dwie godziny do obu cycków i szybko nabierze wagi :) buziaki dla tych twoich łobuziaków.

Ja mam masakrę ze swoim tsh- mi wychodzi galopującą nadczynność- mam 0,008 tsh hehehe,.nic dziwnego ze Kot mówi że mam morderstwo w oczach- konsultacja w środę:)
niezły post- pisany jedna reką wiec chwile mi zajelo :p

hejka

Jolka powodzenia w przedszkolu i niech Albercik szybko przybiera,a swoja droga to troszke malo wazy

Anielap zdrowka dla Zu,moja julka tez chora,malz ja przywiozl,gardlo brzydkie,w oskrzelach swiszczey,w brzuchu rewolucja,dostala leki i sie kurujemy

Sorga powodzenia na badaniach

reklama
Do góry