reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Dzagud u nas utarło się stwierdzenie, że "jedno z miotu musi być nieudane" i że jakby mama lepiej w szpitalu pilnowała..." ;-)
I też go nie lubię - i na pewno jako kolega nie miałby u mnie czego szukać. A tak - cóż, nawet na zdjęciach jakoś lewo wychodzimy ;-)

Sorga wiem że jak zaczęłam pracę, po 3 tygodniach miałam 2 dni L4 (zwykła choroba) i nie dostałam za nie pensji, bo mechanizm "ruszał" po miesiący opłacania składki.
Tylko to było 3 lata temu - nie wiem czy tak jest nadal...

reklama
Sorga pewnie chodzi o ten okres wyczekiwania - widzę w ustawie jakieś 30 i 180 dni ale nie bardzo mogę zrozumieć czy te 180 obowiązuje przy działalności gosp. czy dotyczy innych przypadków...:eek: Sorki ale się tak superancko na tych przepisach nie znam.:zawstydzona/y:

Efilo ja mam zdejmowaną powłoczkę z materca od wózka i tylko tą powłoczkę uprałam.

szopka i Esia, dzieki za pomoc :)))
Efilo Ja nie piore bo nie mam ale jak dostane w swoje rączki to pewnie zaraz i pranko bedzie :p

No to lepiej sprawdzić - bo zły stan siatkówki to wskazanie do cc. Nie wiem na co się nastawiasz - ale w razie czego, po laserze blizna wytwarza się 2-4 tygodnie. I w tym czasie pn raczej odpada. Samo badanie jakieś fajne nie jest, jednak spokojnie da się wytrzymać - a daje Ci pewność że w przypadku nagłej akcji nie musisz bać się o oczy (bo np. masz zaświadczenie od okulisty o wskazaniu do cc).

Ja tam wolę takiego zaświadczenia nie posiadać. :-(

Bardzo bym chciała SN więc mam nadzieję że z siatkówką wszystko gites :baffled:

Efilo rozumiem, jednak przy takiej krótkowzroczności lepiej to sprawdzić. Choćby po to, żeby w razie czego móc szybko zadziałać! Z siatkówką nie ma żartów - jeśli się odklei to jest ogromne ryzyko oślepnięcia! Kochana, idź do okulisty i się dowiedz - najwyżej uprzedzisz lekarzy na porodówce i będziesz wiedziała na jakie objawy uważać...

ależ mi się nie chciało wstać..... za pół godz. mają przyjechać montażyści kuchni i muszę powędrować do mieszkanka...

niuni no to pracowity dzionek cie czeka...

ja mam dzis swietny dzien - dowiedzialam sie ze moja mama jest w szpitalu i to na drugim kontynencie - wiec nie moge nawet sie dowiedziec co i jak - bo w szpitalu takich info nie daja przez telefon ...no coz... jedyny link to moja ciotka - siostra mojej mamy - ktora na dodatek od 2 lat z nia nie gada...wiec bede musiala dzwonic i prosic ja na kolanach by poszla do tego szpitala...
jeszcze dzisisaj wydzwonilam fortune bo kobieta dzwoniaca ze szpitala zapomniala laskawie powiedziec z ktorego dzwoni i badz tu madry i pisz wiersze jak w NY jest szpitali z 30...

poza tym to dzis mam umowiony masaz stop z leczeniem hmm - reflexiologia i tak sie cieszylam na to teraz mi humor sie popsul bo jak tu sie odprezac kiedy taka akcja jest...:-(

No ale jestem dobrej mysli, ze wszystko bedzie cacy...

A wczoraj hehehe
powem wam jakie jest tzw. "prawo Marphiego' -czyli troche na przekor...
kolezanka poprosila mnie bym "pozowala" do zdjec do dosc znanej tu gazety na artykol, ktory pisze - to mialo byc sponsorowane przez Volvo (taaa zeby cos jeszcze mi odpalili bylo by oki hehehe) jak powinno wygladac bezpieczenstwo ciezarnej podczas jazdy i ...
jechalimy do dealera Volvo a ja taakie skurcze poczulam, ze sobie pomyslalam kurcze rodzic teraz bylo by troche niezrecznie, bo tu jakis przedstawiciel Volvo w garniturku, jakis statysta i fotograf - nie znam tych ludzi :baffled:
ale nic....dojechalismy - fotograf wgramolil mne do jakiegos autka i zaczyna pstrykac zdjecia a mnie cap i.. straszliwie sciskalo w dole brzucha - skurczyki nie zle - wiec gosc mnie prosi zebym sie usmiechnela - no i smiej sie tu jak ci brzuch rozrywa a cala "ekipa" sie na mnie gapi... i tak sesja sie przeciagnela troche a gosc stwierdzil ze mam usmiech jak "s...y kot na pustyni" hehehe
a ja poprostu nie moglam wytrzymac z bolu...i az sama jestem ciekawa jak te zdjecia wyjda ;-) - lecz chyba poprostu nie kupie tej gazety bo wstyd!!!

niech to szczescie jak dojechalam spowrotem o domu to mi przeszlo - no normalnie 'super'... ;-) :-):-):-)

no to do pozniejszego napisania - ide sie kapac i zastanowie sie czy isc na ta reflexioligie :eek:

reklama
A ja czekam na poranek jak na zbawienie,nie umiem spac a jak juz zasne to sie mecze potwornie i z boku na bok sie przewalam .Brzuchol (skora) to mnie nawet przez sen boli :( tylko patrzec kiedy rozstepy sie pojawia :(((

Nie pokazywalam sie przez jakis czas bo remonty w trakcie,do tej pory byly przyjemne bo pokoik dzidzi robilismy a teraz sypialnia nasza wiec nuuuda...ja bym w pokoju malutkiej to spac mogla ,tak tam cudnie...

Duzo sie pozmienialo u nas : nowe brzuchaczki (caluski!) i nowe watki ( super,szczegolnie kulinarny hehehe) ale glodna jestem ...zmykam na sniadanko...

Do góry