reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Pewnie już za późno z moją odpowiedzią co do wanienki, ale znowu tam byłam więc znowu poza netem.
Poprzednio pożyczyliśmy wanienkę z domku obok bo tam akrat nie było Majeczki (Majeczka ma 6 miesięcy i też tam przyjeżdża 'wypocząć'). Ale teraz już Majeczka się pojawiła więc nie wypadało walczyć o wanienkę z prawowitą właścicielką. Na szczęście nasza wanienka jest kompatybilna z gondolą - wchodzi idealnie do środka - nie było więc problemu. Była a jakoby jej nie było :-D

Gośka - no Livka szaleje z tymi nocami :tak: Ty też :-D Nie martw się - już niedługo sobie odbijecie ten przymusowy post :-)

Zosia śpi w nocy 6-7 godzin. A to oznacza dla mnie pobudkę koło 4. Na szczęście szybciutko i bezproblemowo zasypia, więc zazwyczaj w ciągu 30-40 minut od pobudki jestem już z powrotem od kołderką. I mam przed sobą jeszcze jakieś 2-3 godzinki snu. Nie mam co narzekać. :-)

reklama
Maksio śpi tak jak Zosia :tak:
My dziś mieliśmy dzień pełen wrażeń. Junior był pierwszy raz na zajęciach w szkole. Niby się nie denerwowałam, ale żołądek i głowa mnie bolały :szok: Na szczęście Jacek wyszedł z sali uśmiechnięty i zadowolony :-D

6-7 godzin BEZ PRZERWY???
Jeśli tak, to chylę czoła i zazdroszczę niesamowicie...
Piotruś w dzień to pośpi może do 40 minut (jak ma dobry nastrój - czyli nie dzisiaj), a w nocy po kąpieli zazwyczaj śpi koło 4h (też nie dzisiaj :baffled:), a potem to budzi się już co 2-3h (z przewagą 2). Jak dla mnie, porażka... :sick:

Jolka dzielnego masz Synka! :-)

Esia, Zosia po prostu pewnego pięknego dnia olała karmienie o 1 w nocy i obudziła się zgodnie z rozkładem dopiero na następne (ona od urodzenia jadła w nocy co 3-4 godziny). I tak już zostało. A najśmieszniejsze jest to że Zosia przesypiała to karmienie ale ja nie :-D Budziłam się ze zdziwieniem że nikt mnie nie budzi :-)

A może Piotruś się nie najada przed snem wystarczająco? A może po prostu taka jego uroda i przestawi się na dłuższe spanko troszkę później?

P.S. A jak mi się udało Zosię nakarmić na śpiocha, to spała i 10h :cool2:

Zazdroszczę...
Ja chodzę bez przerwy niewyspana - na szczęście Piotruś szybko je, więc te nocne budzenia trwają maksymalnie 15 minut. No ale zawsze...
A dzisiaj totalna porażka. Od kilku dni przestawiamy go na kąpiel koło 20 - bo do tej pory kąpaliśmy koło 22-23, no i dzisiaj zbuntował się i spać nie będzie :baffled: Teraz walczy Małż. Ja już mam głowę kwadratową i kręgosłup mi pęka...

Esia to późno kąpaliscie. Ja niunie kapie przewaznie o 19 a o 20 to już najpóźniej, bo mała jest potem za bardzo rozbudzona. Teraz zimą gdy szybciej bedzie ciemno to i około 18 bede kąpała. Powodzenia w walce z Piotrusiem;-).

No wiem... Ale po kąpieli zaliczał najdłuższy sen - jeśli zasnął koło 23, to potrafił spać do 3.30-4. A potem już pobudka co 2-3h. No a gdy kąpaliśmy o 20, to spał do północy, maksymalnie do 1 i zaczynał serię co 2-3h.
Mam nadzieję, że już z tego wyrósł i zacznie troszkę więcej spać...

Esia - z tymi budzeniami rozklad mojej malej :-)- taki sam - choc ja kapie o 8 - potem wlasnie pobudka 1 w nocy (okolo) a w dniach dobroci dla matki - budzi sie o 3 pierwszy raz (od swieta:baffled:) I jazda co 2 hrs- jak u ciebie - wiec, pociesz sie ze masz towazyszke niedoli :-D
My odsypiamy w dzien - choc trudno jest maja uspac ostatnio - to w dzien jednak na szczescie duzo spi...;-)

reklama
Anni to mnie pocieszyłaś ;-):-D
Piotruś niestety, w dzień raczej niewiele śpi - a ja to już zupełnie nie umiem spać w dzień... Na szczęście po takich dniach jak wczoraj (spał może 2h w sumie przez cały dzień - w 15 minutowych drzemkach) zazwyczaj odsypia. Właśnie śpi :tak:

Do góry