reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

No co jest Jolka, co Ci na wątrobie leży?
Pisz, a ja idę szykować Wojtka do kąpania, bo mój pan mąż sobie na trening poszedł i jak zawsze sama se muszę radzić :dry::dry::wściekła/y:
Jak się wykąpiemy to coś poradzimy na Twoje marudzenie ;-)

reklama
A mam chyba jakiś miesiąc pechowy :wściekła/y:
W zeszłym tygodniu popsuło się auto (nic nie pisałam, pomyślałam: zdarza się) tylko co chwilę okazuje się, że to coraz więcej kosztować będzie:wściekła/y: a kaski brak :-(

No a dziś zostałam uświadomiona, że za urlop dostanę tylko podstawową pensję, bez nadgodzin :no:, no i prze dwa miesiące dostanę 2/3 wypłaty :wściekła/y:

Kurcze już nie wiem co mam robić...wiem, że kasa to tylko kasa, ale zo coś żyć trzeba :zawstydzona/y: no i M czymś do pracy musi jeździć

Się wyżaliłam, może mi lepiej będzie

Ehhh te pieniądze...:dry: podobno szczęścia nie dają. Co ja Ci tu będę ściemniać dziewczyno, trza przeczekać kryzys i...grać w totka - dzisiaj kumulacja 9 ml :szok::szok::szok:, puściłam, a co tam ;-)
Trzymam kciuki, żeby i do Was się jak najszybciej dobry los odwrócił :-)

hejka Toska :-), fajosko że jesteś i jeszcze raz się muszę przyznać, że zazdroszczę urlopu. Koniecznie pokaż zdjęcia!!!

Jolka, świetnie Cię rozumiem. Dostałam właśnie pół wypłaty :szok: i jeszcze taki grudzień mnie czeka. Polityka prorodzinna hahaha :wściekła/y: równie dobrze mogą żyletki dawać kobietom na wychowawczym....

agik to podzielisz się tu z nami jak wygrasz?

Toska witaj w zimnicy! :-) Ale zazdroszczę takiego urlopu - naciesz nasze oczy upalnymi zdjęciami! :tak:

Jolka ej ta kasa... :baffled: A wydatki zawsze łażą całą klasą (bo na parę nigdy nie trafiłam ;-)).

Ja z kolei dostałam wreszcie sensowniejszą wypłatę - bo za urlop. Ale spoko, zaraz zaczynam wychowawczy, to się wyrówna ;-) Polityka prorodzinna tego państwa mnie rozwala...
A czytałyście, że od przyszłego roku jest odliczenie od podatku na każde posiadane dziecko? Coś koło 1200zł ale jeszcze nie grzebałam w szczegółach, na razie tak ogólnie czytałam :tak:

Esia, istotnie tak właśnie jest. Możemy odliczyć sobie po 1200zł na dziecko, czyli Jolka szykuj się na 2400 :-)

jolka ja wierzę w równowagę w przyrodzie:-) jak teraz jest źle, to niedługo przyjdzie moment, że będzie lepiej, i trzeba w to wierzyć a tak będzie:tak::-D

agik25 i pozostałe dziewczyny grajace w totka, trzymam kciuki.

esia, blanes nie ma co zazdrościc. Aż tak fajnie nie było:-p

a oto kilka zdjęć:
spacer o wschodzie słońca:-)
pierwsza kąpiel w oceanie

cdn:tak::-D

Normalnie BLOGÓW powinni zabronić!
Naogląda się człowiek zdjeć- jest super- czyta sobie teksty- wciąż jest super- dochodzi do fragmentu:
Dzisiaj mamusia jest znowu ze mnei dumna... Już nie mówię, ze dlatego, ze przespałem całą nockę...bo to robię codziennie...

i... AAAAAAAaaaaaa! WHY? DLACZEGO? ALE O CO CHODZI?!? To tak można? To jest wykonalne? :szok: :szok::-D:szok::szok:

reklama
Witajcie.
Oj tak kwestia "dofinansowania" mam jest tragiczna u nas... I chyba ni będze się wypowadała...
Melasa....kochana to jest wykonalne!! Mój szkrab przesypia całe noce odkąd skończył dwa miesiace... A teraz ma taka wprawę, ze przesypia po 11-12 h pod rzad... Np dzisiaj!! Położyłam go wczoraj spać przed 20 (dodam, że sam zasypia w łóżeczku) i wstałam po 8 rano bo mały sobie "gadał w wyrku... Ale zanim ja się do niego wygrzebałam...to minęło z pół godziny :)

Do góry