reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Monika a ty pewna jesteś, bo mi się o uszy obiło że wprowadzili wychowawczy dla osób prowadzących działalność

A ja się dałam naciągnąć na robienie szalika na drutach dla siostry (zażyczyła sobie od gwiazdora) i teraz siedzę całymi wieczorami i macham drutami :wściekła/y: ręcę mi odpadają :szok:

reklama
Blanes to możemy sobie ręce podać...no chociaż jedna. Twój maluszek też przesypia 11-12h pod rząd? Kochane maleństwa :) A moj mąż prywatnie jest elektrykiem a "służbowo" (tzn praca) jest ratownikiem chemicznym...No i tak biega z prywatki do pracy i na odwrót.
Jolka a mi też zrobisz?? Chyba sobie zakupię druty albo szydełko i będe się uczyła...no ale najpierw obiecałam ślubnemu płutno i farby...bo jakieś takie gołe sciany mamy...Ale to po nowym roku :)

Jolka, :-D:-D:-D:-D jak słyszę hasło druty to mi się okropny kawał przypomina. Tak straszny i głupi, że go uwielbiam ;-).

Martaja, tak dobrze nie ma. Maks dostaje butlę ok 22-23, je przez sen. Nawet porządnie oczu nie otwiera i od razu śpi dalej. Próbowałam już kiedyś opuścić to karmienie, ale się obudził ze strasznym płaczem ok 2 w nocy. Tak więc póki co nie ryzykuję powtórki, bo jak i u Esi 2 w nocy to dla mnie najprzyjemniejszy sen :tak:

Martaja, tak dobrze nie ma. Maks dostaje butlę ok 22-23, je przez sen. Nawet porządnie oczu nie otwiera i od razu śpi dalej. Próbowałam już kiedyś opuścić to karmienie, ale się obudził ze strasznym płaczem ok 2 w nocy. Tak więc póki co nie ryzykuję powtórki, bo jak i u Esi 2 w nocy to dla mnie najprzyjemniejszy sen :tak:

Hmmm n to chyba mój głodomorek odsypia to co zjada w dzień hihihi Na moje szczęście oczywiście... tak więc zasnał kilka minut przed 20 i pobudka około 7 rano...Na szczęście nie poczułam koszmaru nocnego wstawania :tak:

Martaja, Blanes, ale macie fajnie z tym spaniem maluszków - zazdroszczę, ale nie zapeszam - tfu tfu ;-)

Apropo's ZUSu (tudzież zdziercy, jak ja nazywam tą szanowną instytucję) to niestety tyle muszę płacić co miesiąc. Na macierzyńskim płaciłam za siebie tylko składkę na ub.zdrowotne (ok.150 zł) a od nich dostawałam zasiłek (ok.1000 zł), czyli +850zł.

Jolka, dowiadywałam się, kiedy kończył mi się macierzyński - na początku października - wtedy nie było wychowawczego dla mam prowadzących działalność. Ale skoro mówisz, że Ci się o uszy obiło, to muszę znów sprawdzić. Jeśli tak, nie omieszkam nie skorzystać :-):tak:

Właśnie znalazłam projekt ustawy - jeśli weszła w życie, mogę iść na wychowawczy i nie opłacać składek, jeśli zaprzestanę na ten czas prowadzenie działalności. No a u mnie nie ma takiej możliwości. Cholerka...

Robiła baba na drutach. Przejechał tramwaj i spadła :-D:-D:-D
o080.gif
Stare i dobre!!!
o080.gif

Ja tego całonocnego spania to nawet nie komentuję... :dry:

reklama
efilo a to wolisz karmienie o 2 od tego o 4? Pytam poważnie, bo ja bym chyba wolała już z dwojga złego to o 4...

Kochana, wierz mi ze na moim miejscu zdecydowanie wolalabys drugą. A to z tego powodu ze Zosia po pobudce w nocy zasypia natychmiast a nad ranem - po dwoch godzinach. Wybor prosty, czyż nie? :-)

Do góry