reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

ja mam w srode usg to sie spytam, no i bedziemy wiedzialy na czym dokladnie stoimy... dlugosc szyjki przynajmniej jak nie rozwrcie da sie sprawdzic

reklama
No właśnie, powinnam też już przestawić się z folika - zrobiłam przegląd i chyba najbardziej polecany jest prenatal.
Co do no-spy, to od początku gin mówił, żeby brać doraźnie w razie bólu/skurczy brzucha. Tylko nie wolno więcej niż 7-8 na dobę (oczywiście, zwykłej - co do forte to nie wiem).

Efilo właśnie dlatego zapytałam o szczepienia przy podróży do Indii. Bo generalnie w ciąży nie zaleca się żadnych szczepień - co przecież nie oznacza, że można i tak jechać.
Ja może jestem przewrażliwiona (pisałam, staraliśmy się o dziecko dość długo), ale nie zdecydowałabym się na nic, co mogłoby zagrozić. Żadnych egzotycznych podróży (byłam w Egipcie - niby nic, ale pełna egzotyka) a Indie z pewnością nie są Europą.

Cóż, w Egipcie zaliczyłam zemstę faraona :zawstydzona/y: i faktycznie nie chciałabym sprezentować czegoś takiego mojemu maleństwu. Z drugiej strony kiedy jechać? Po porodzie?

Esia: ja biorę centrum materna i jestem zadowolona. Jak na razie przestały mi syfki wychodzić i wydaje mi się, że te witaminki mi w tym też pomogły.

Efilo: a cóż to ta zemsta faraona? Brzmi złowieszczo :baffled:.

Blanes... Nie chcesz wiedzieć :-D
(To coś jak grypa żołądkowa. Efekt odmiennej flory bakteryjnej. Trwa dobę i wykańcza fizycznie)

Słuchajcie o co chodzi z tym rozwarciem i skracaniem szyjki? Może ktoś mnie uświadomić? Ja myślałam że to temat aktualny dopiero za jakieś cztery miesiace... :confused:

Jest, Efilo, nadzieja jest zawsze. Już myślałam, że sprawa jest beznadziejna a tu od kilku dni cisza i odpukać w niemalowane, mam nadzieje, że tak zostanie. :laugh2::laugh2:

Dziewczyny, jestem w szoku. Takiej nas ilości jednoczesnie nie było nigdy! Ja wczoraj i dziś w robocie kompletnie nie mam czasu na pisanie, tylko teraz przy jedzonku szybciutko sobie czytam Wasze wypowiedzi. I kurcze nie nadążam!!!

Co do witami, to ja biorę teraz Feminatal N. I na razie syfy nie znikają, ale tak jaby się nasiliły, bo oprócz nosa dostaję na brodzie i pod nosem. Wrrrr.:baffled: Ale moze dlatego, ze biorę dopiero od tygodnia??? Mam nadzieję że i mnie spotka to szczęście i cera cudownie mi się wygładzi.

reklama
Do góry