reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Jedź, masz szansę poznać naprawdę fajną kulturę i nie przesadzaj z curry. Ja też się wybieram w podróż w drugim trymestrze a w zasadzie to już chyba będzie 3. Planujemy z Niedźwiedziem w jakąś podróż poślubną się wybrać w marcu.:cool2:

reklama
No myśmy też właśnie planowali gdzieś w ciepłe kraje. A skoro te Indie stoją otworem... Szczapienia nie wiem, ale na żółtaczkę jestem zaszczepiona (przynajmniej tyle), a poza tym to raczej do majętnej części bym jechała, więc mam nadzieję że nie byłoby aż tak źle

Nie no super! tylko wyliz się z tego L4 i jazda, a i spyaj lekarza o szczepionki, tam się chyba trzeba szczepić jak się jedzie spytaj lekarza czy możesz się szczepić w ciąży na te ichnie choroby.

Dziewczyny, ale nas dzisiaj!!!
Nie nadążam co przeczytam jeden wątek, to już sięktoś dopisuje i mam taki mętlik w głowie, że ojej :laugh2:

O szczepienia lekarza spytałam na samym początku ciąży (zgadałam się a propos toxo) i zawyrokował że teraz to na każde szczepienie jest już za późno. I żebym się nie ważyła szczepić np. na grypę.
Więc o jakichś tropikalnych ekscesach nie mam co marzyć.

Dziewczyny tak sie zastanawiam: Jakie witaminki łykacie?
Mi lekarz zalecił prenatal classic i łykam. Jak lekarz każe, to trzeba go słuchać :tak:

ja tez biore prenatal ale dlatego że mi siostra poleciła lekarka mówi że wszystko to samo i jakies tansze mi poleciła, nie pamietam teraz jakie no teraz jeszcze magnez biore, tak jak efilo, ale dziwi mnie ze nospy nie dostałam:dry:

Ja nospe sobie troche sama zaordynowałam. Znaczy czytałam że dziewczyny dostają od swoich lekarzy i taki jeden forumowy lekarz też to na takie bóle polecał, więc spytałam gina czy moge nospe brac jak boli. Zaakceptowal wiec biore. Po tym (i też po leżeniu) mi przechodzi a ja jestem spokojniejsza i się tak w ten brzuch nie wsłu****e na maksa.

reklama
Do góry