reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Dziś jest taki śpiący dzień że moje dziecko spało do 14 robiąc sobie tylko krótkie przerwy na jedzonko. Aż się za nim stęskniłam :-) Czarek śpi już od dłuższego czasu bardzo ładnie bo od 21 do 9-10 z przerwami na jedzonko ok. 4 i 7. W dzień też ucina sobie parę ładnych drzemek. Także jestem wyspana jak nigdy :shocked2:

Esia jeśli chcesz Piotrusia na stałe przestwić na wcześniejszą kąpiel to spróbuj może małymi kroczkami co dzień kwadrans wcześniej kąpać.

Gosia - będzie dobrze, teraz chyba będzie mniej bolesne kłócie niż poprzednie :tak:

reklama
My Madzię kąpiemy gdzieś koło 20-21szej. Potem najczęściej je i zaraz zasypia. Przed swoim spaniem biorę Magdę do cyca i na śpiąco karmię. No i wtedy mam pobudkę koło 5tej rano, potem 7. A dziś przez tą pogodę Magda obudziła się pierwszy raz dopiero przed 7mą, nakarmiłam, zostawiłam w swoim łóżku i obudziła się znowu dopiero po 9tej.

Szopka myśleliśmy o stopniowym przestawianiu, jednak ostatecznie zdecydowaliśmy się na ostry krok. Bo właściwie nigdy nie było jednej stałej h kąpieli, tylko takie oscylowanie wokół - więc chyba nie miał jak się przyzwyczaić.
No cóż, mam nadzieję, że kiedyś będę mogła napisać tak jak Ty :-)

Moje kochane dziecko dało mi sie dziś wyspać !! :tak::tak::tak: po kapieli którą mamy o 20-ej , dostał cyca i szybko zasnął, było ok. 21-ej, pózniej pobudka o 1-ej (zmartwiłam sie ze tak szybko, bo to znaczyło kolejną o 3-ej , pozniej o 5-ej - tak było zwykle ) a dziś jednak było inaczej, kolejna pobudka dopiero o 6 -ej !! przespał całe 5 godzin w nocy !! :-)

Goździczek to wspaniale!
U nas nieco mniej ;-) Kąpiel przed 21, potem jedzenie, potem na śpiocha karmienie wpół do pierwszej, a potem pobudka o 2 i już dalej co 2h... Chyba Piotruś się podziębił, bo kicha i pokasłuje - może dlatego też taki cycowy...

Esia, moja Madzia też marudna od dwóch dni. Zupełnie nie wiem co się z Nią dzieje, bo wcześniej taka nie była. Zaczęło się we wtorek i tak się ciągnie. We wtorek tłumaczyłam to sobie szczepieniem. Wczoraj - brzydką pogodą (sama chodziłam ponura jak noc listopadowa i morda mi się darła mało mi szczęki z zawiasów nie powyskakiwały), ale dziś dalej marudzimy... Zaczynam z przerażeniem myśleć czy czasem nie zaczynamy ząbkowania:szok:, bo Pani Doktor powiedziała, że zawiązki zębów - zwłaszcza dolnych są już bardzo wysoko.

A mojej kruszynce coś się pokićkało. Poszła spać tak jak zwykle - o 20.30. Normalnie kolejna pobudka jest o 4. Jest godz. 22.00, kładziemy się wyjątkowo wcześniej a tu słyszę stęk. Potem kolejny i w końcu popłakiwanie. Myślałam że jej się coś złego śniło albo co i że zaraz sama zaśnie, ale nie. Bunt na pokładzie. Mój T mówi - daj jej smoka. Ale stwierdziłam że jak się dziecko samo obudziło to może i głodne. Dałam cyca a tu jak się nie przyśsie... I zjadła cały i z drugiego troche :szok:
A potem jak gdyby nigdy nic wstala zgodnie z harmonogramem o 4 :-)

Cześć czerwcóweczki;)
jestem tu nowa... od wczoraj próbuje połapać się co gdzie jest na forum.
Czy moge się dołączyć do Waszego temaciku??
Moja Alicja jest z 14.06;)

reklama
Witaj Rysko!
Wiesz... bo to dość skomplikowane. Warto zaglądać do wątków które Cie nie interesują bo zazwyczaj piszemy tam o czymś innym niżby tytuł na to wskazywał :-D
Ciężko utrzymać samodyscypline :rofl2:
Ale dobrze nam z tym :tak:

Kochane Dziewczynki
Alicja Ryski to 'siostra-bliźniaczka' mojej Zosieńki. Urodziły się w tym samym momencie :tak:

A tak w ogóle to ta 'zdolniacha' o której pisałam w 'szafie-malucha' :-)

Do góry