reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

reklama
Chyba wracamy do normalności bo pobudka o 7.30.
Zuza nie opuszczała mnie wczoraj ani na krok. Do tego jeszcze ma chyba do mnie żal bo kilka razy podeszła i mnie uderzyła, od tak sobie... Nigdy tego nie robiła:szok:
I wiecie co... Wczoraj rano jak przylazła do nas do łóżka i zaczęła gadać to nie mogłam się nadziwić jak moje dziecko już umie opowiadać:szok:

Sorga daj znać jak się czujecie? Ty z maleństwem i Eryk.

Izka nigdy nic nie wiadomo... Może kiedyś jak przyjedziesz do Polski to uda się szybko zorganizować taki wypad:tak:

Olla kurteczka wczoraj ubrana. Troszkę za duża, ale już poszła do prania bo wczoraj na dworze mokro i chlapa, a ta moja żadnej kałuży nie ominie:tak:

Jolka Jacek to twarda sztuka :szok: taki wymęczony poszedł do szkoły...:szok: Gratuluję Ci tak udanych synów...:tak:

Dzagud Twoja opowieść o podróży powrotnej mnie zmroziła... Ale się umęczyłaś:szok: Dużo zdróweczka dla Magdy i Ty się nie daj chorobie.

Gingeros to teraz już można gratulować:-) Niedługo jak będziecie się urządzać to będę zazdrościć:tak:

Aneta1977 a Twoje dziecko jest z maja czy z czerwca???

No hejka,

Ja dziś do pracy poszłam obolała i trochę gardło mnie boli... Zobaczymy co będzie dalej. Magda na szczęście tym razem puściła mnie do roboty bez płaczu.;-)

Jolka, no no no, ależ ten Jacek ma zapał do nauki - ciekawe kiedy Mu przejdzie.:-p
Anielap, widzę że u Ciebie podobnie jak u mnie - no, mnie Magda nie pobiła.:-D
Aneta1977 - chętnie Cię przyjmiemy, ale ja też sobie policzyłam, i Ty to chyba jesteś Majówka nie Czerwcówka????

Dobra, trza się za robotę brać, bo wczoraj mnie nie było i coś wypada zrobić wreszcie.:-D

hello,
szukam chętnej, która pójdzie za mnie do dentysty. żeby to było leczenie to spoko, ale muszę wyrwać zęba i nie bardzo mi się uśmiecha:wściekła/y: potem jeszcze bez zęba chodzić:angry:

mam pytanko, czy któraś z was wie ile kosztuje przesyłka z Anglii do Polski (taka ok 2 kg)
i czy jest jakiś kontakt z Anni teraz? pisałam do niej na priv ale nie odpisuje jeszcze:no:

rozlazła jestem i nic mi się nie chce:no:
miłego dnia
buziale

i jeszcze wam nie napisałam że podczas mojego wyjazdu moi ukochani załatwili mi rybkę. 4lata miała. Przekarmili ją i już bidna jest w drodze do morza :-( Ale mi żal.

Kachasku, ja nie idę.... Byłam przed wyjazdem nad morze i wcale mi się nie podobało.;-) Może inna masochistka się zgodzi...:-p
Co do Anni, to z tego co wiem, ma być w domu dopiero w piątek.:tak:

Anielap, no współczuję bardzo... Szkoda rybki, ale - chyba dobrze chcieli, nie?

Piotruś w żłobku. Mam nadzieję, że wróci w nie gorszym stanie niż poszedł :confused2:
anielap 4 lata to niezły wynik jak na rybkę :sorry: No, chyba że to z jakichś długowiecznych była... Ale smutek rozumiem :tak:
Gingeros fajne to mieszkanko :tak: Wykańczania serdecznie współczuję ;-)
Dzagud a moja Trzoda jakoś nie poczuła się urażona nieobecnością mamusi :-D To super - lepiej zniosą mój wyjazd na narty :-p
kachasku potwierdzam, anni uprzedzała że zajrzy najwcześniej w piątek. Na zamkniętym chyba wklejała do siebie nr komórki - jeśli bardzo Ci zależy, popatrz :sorry:

Spadek energii... Ta zmiana czasu daje w kość :confused2:

Witam wszystkie czerwcweczki na miejscach już:) Ciesze się że wypad sie udał i smutno mi strasznie że mnie z wami nie było, wiecie że ja walizy jeszcze nie rozpakowałam :( wyjmuje tylko to co mi potrezbne i lezy sobie w przyszłym pokoju córy... jakiś uraz psychiczny chyba dostałam ;/
Aniela dzieki za troske, ja mam sie dobrze nchociaż krwotoki z nosa mam nadal, wczoraj byłam u lekarza i jej sie nie podobały moje wyniki, ths do dupy znowu - czyli tarczycowe- przytyłam 13 kg :( i znowu lekiow wiecej, b12 mam za malo a uzupełnia sie tylko zastrzykowo... jutro ide na jakies badanie zeby potwierdzic, zelazo niskie- tez badanie do powtorki i stwierdzila ze w gardle mam prawdopodobnie kolonie jakis bakterii, ale ma to obejrzec laryngolog i ewentualnie skierowac na wymaz...młodziez zasmarkana ale diabełkiem podszyta- rozrabia strasznie.

reklama
Sorga współczuję nacierpisz się w tej ciąży bidulko, zdrówka dla was:tak:.
Gingeros gratuluję nowego mieszkanka czekamy na fotki jak już sie urządzicie:tak:.
Kachasku ja tez mam zęba do wyrwania, ale to dopiero jak skończę karmić, liczę na to że do końca roku mi sie uda jedno i drugie:-D. Ale chętnie bym się zamieniła żeby miec już to za sobą:tak:.
Dzagud dla Ciebie zdrówka oby nic się nie rozwinęło:tak:.
Anielap ja jak wróciłam po porodzie ze szpitala też oberwałam od Laury w nogę:-( i na początku nie chciała się do mnie przytulić, ale było to spory kawałek temu;-), rybki szkoda tym bardziej że 4 lata ją mieliście:szok:.
Izka kiedy poznasz wyniki egzaminu jakoś niedługo chyba? Cały czas trzymam kciuki za pozytywny wynik:tak:. Ja też mam nadzieję ze uda mi sie kiedyś spotkac z czerwcówkami, kiedy teraz planujesz przyjazd do PL? Ja coraz częściej myślę o powrocie do Polski, jakos źle mi tu ostatnio, całymi dniami sama z dziećmi siedzę, zero pomocy, żadnych koleżanek, wiecznie uwiązana z tymi dziećmi czasami mam dosyć. Wiem juz na pewno że Laurę dam do zerówki w Pl czyli najpóżniej za 3 lata zjade do Polski:tak:.
Esiu Piotruś codziennie chodzi do żłobka? Na ile godzin? Ja od przyszłego roku chce dac Laure do przedszkola tylko ciężko to widze bo przeważnie zaprowadza się dzieci najpóźniej na 9 a my często do 9 śpimy, będe chyba musiała nam budzik nastawiać:no:. Jak relacje Małgosi z Piotrusiem bawią sie razem, czy każde zajmuje się sobą? U nas coraz częściej sa wspólne zabawy a nawet gonitwy:szok: obie wtedy raczkują super to wygląda. A jak zębole Małgosi wylazły w końcu?
U nas od tygodnia Vaneska stawia pierwsze kroczki, w zeszłym tygodniu 2 razy a wczoraj pół dnia puszczała się i zawsze robi po 2-3 kroczki i upada, ale i tak jestem dumna jak to widzę:tak:.
A ja mam mały sukcesik na koncie udało mi się zrzucić 4 kg w miesiąc jedząc normalnie tylko na kolację owoce zamiast chleba (nawet słodycze podjadam ale raz dziennie jakis batonik np.) i oczywiście ćwicząc godzinke dziennie na orbim. Nawet chyba zaczyna mi się robic przerwa między nogami wiecie o co chodzi (a może mi się wydaje, chyba jeszcze za wczesnie na to waga za dużo pokazuje:confused:). Chciałabym schudnąc jeszcze 8kg do idealnej wagi, ale zadowoli mnie tez 5 kg, żebym wytrwała tak przez całą zimę az do wiosny, potem zamierzam orbiego zamienić na rower:tak:, oby do wiosny heh.
Szopka a jak u Ciebie z ćwiczeniami?

Do góry