reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Esia podkulam ogon i jestem....:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: Kopniak w dupkę się należy:tak:

Moja Zu wczoraj wieczorem troszkę mnie wkurzyła, więc mówię do D "zabierz mi to dziecko bo jak ją kopnę w dupkę to w kosmos poleci", a ona mi na to "mamusiu nie polecę w kosmos, bo przecież rakiety nie mam.... Kupicie mi rakietę?":szok::szok::szok:

Byłam wczoraj u onkologa, bo potrzebuję zrobić usg piersi. Myślałam, że załatwię wszystko ot tak, na raz, ale niestety nie w naszej służbie zdrowia:no: Badanie usg mam wyznaczone dopiero za 3tygodnie.

I jak się ta pieprzona zima nie skończy szybko to czeka mnie zakup kolejnych butów zimowych:wściekła/y: Strasznie mi Zu podskoczyła. Ledwo już pasują zimowe butki.

Kachasku zdrówka, zdrówka... Mnie tabcin szybko podniósł na nogi, a na gardło Hascosept.

Jolka jak zwykle szaleje:-D Podłogi myje, faworki piecze:szok:
Jak Albercik się czuje? Lepiej już?
Ja się porwałam ostatnio i zrobiłam ciasto z pudełka Straciatellę. Paskudztwo i tyle, bo zjedzeniu bitej śmietany reszta wylądowała w koszu.

Dzagud napewno z kacem, bo się nie odzywa:-D:-D

Szopka u nas jest sytem kar, ale oprócz ataków histerii to ona raczej nie broi, przynajmniej nie tak co by mi za skórę zalazło;-) A jako karę odstawiam ją do jej pokoju, i ma tam siedzieć dopóki się nie uspokoi.

Agik potrzebny Ci jest teraz dobry masaż. Chyba że mycie lodówki Ci pomoże;-) Zostaw tą lodówkę i poleż trochę i poleniu****:tak:

reklama
Dziewczyny doradźcie jakiś termometr, bo mi zaginął w akcji :zawstydzona/y::eek:
Muszę coś kupic, a wogole się na tym nie znam :no:

:-D O takim rozwoju kariery do tej pory nie myślałam, ale może pora? :laugh2: Tvn na pewno byłby wdzięczny za kary za moje słownictwo :cool2:
szopka Olla stosowała taką tablicę z nagrodami, pisała o tym kiedyś i podobno skutkowało :tak:
Ja stawiam Piotrka do kąta, wkurza się i wrzeszczy, potem przeprasza i... robi to co robił :sorry: No ale kary ma, kojarzy czemu, może kiedyś skojarzy czego nie robić, żeby ich nie mieć ;-) W żłobku karą jest siedzenie na krzesełku przy stole z łapkami na stole. Też to przeżywają i robią co robili ;-)
kachasku ja na bromku nie czułam się za dobrze :no: Raz nawet fiknęłam w pracy :baffled:
anielap usg kontrolne, czy coś się dzieje?
Uświadomiłaś mi, że dawno Piotrka stóp nie sprawdzałam :confused2: Jak mi jeszcze zimowe buty dojdą, poznacie czym jest moje słowotwórstwo ;-)
jolka ja termometru nie doradzę, bo nic dobrego nie mam :baffled: Mam rtęciowy (już nie do dostania), elektroniczny pod paszkę lub do buzi (ten jest w miarę ok, szybko mierzy) i elektroniczny do ucha i czoła, któremu raczej nie wierzę ;-)
A ta gorączka to z czego? Po szczepieniu ciągle? Biedactwo...

Zakopałam się dziś pod żłobkiem :baffled: "Pod" oznacza w odległości 10min spacerem przez zaspy z Małgosią na ręku :baffled: Kuźwa, żłobek na zadupiu, a aut jakby to city było :baffled: Na szczęście mam mocny wsteczny, więc jakoś wyjechałam nie taranując nic po drodze. Ale szczęśliwa z 2 na pokładzie to nie byłam :baffled: Uff, to za mną na dzisiaj...

Esia dobrze że się odkopałaś bez szwanku:tak:Mój małż tej zimy już dwa zderzaki na śniegowych zaspach uszkodził, oj kosztuje nas ta zima :confused2:

Jolka
nasz termometr poległ w akcji (Tymek go posikał) i kupowałam niedawno nowy.Nie wiem ile chcesz wydać, ale mogę polecić nasz:Bezdotykowy termometr THERMOFOCUS wys ubezp 0zł (913870975) - Aukcje internetowe Allegro Dokładność sprawdzałam ze szpitalnymi pistoletami, bardzo szybki, wygodny, przydaje mi się teraz do sprawdzania temperatury obiadku czy kaszki.

Hejka dziewczynki:tak:

Jolka rteciowy jak najbardziej,ale dobre są z microlife,zdrowka dla Albercika:tak:

Anielap niezle teksty ma Zu ,moja czasami jak cos do mnie powie to sie zastanawiam skąd tak ma:-)

Agik matko lodowka,jak Ci sie chce:szok:

Dzagud i jak po pracy i imprezce:-D

Kachasku zdrowka:tak:

Toska co u Ciebie:tak:

Esia jak sie ostatnio zakopalam pod praca dzwonilam po malza,mam w samochodzie naped na tyl i ni jak wyjechac nie moglam,masakra,a ile @#$@#$^ slow polecialo,dobrze ze Ci tak sprawnie poszlo:tak:

ja dzis nie powiem od rana zero mdlosci i prawie wszystko moge jesc,a najlepsze jest to ze od 3 dni wcinam non stop lososia,tak mi slone wchodzi:szok:

Ostatnia edycja:
Właśnie skończyłam smażyć faworki:-D
Joluś dzieki za natchnienie i przepis, są pyszne:tak::tak::tak:
Jeśli chodzi o termometr to ja mam taki zwykły elektroniczny pod paszkę i ten do ucha/czoła (wogóle go nie używam bo jakieś bzdury pokazuje;-)).
Buziaczki dla Alberta.

Esia mi się szykuje weekendowa wyprawa 80km za miasto. Zapowiadają spore opady śniegu i zawieje:wściekła/y: I nie wiem czy się z Zuzką sama zdecyduje na tą wyprawę.
Ty to już wprawiona jesteś manewrować w śniegu... Nie zazdroszczę.
A usg niby kontrolne. Od zawsze mam znamię na prawej piersi, a teraz coś się mojemu ginowi nie spodobało i kazał porobić badania. Nie panikuję na razie.

Dorotko super że dzień wolny od mdłości:tak: I niech już nie wrócą.

Gośka witaj. Co u Was?

reklama
Kachasku do Dzierżoniowa:-)
Moja mała kuzynka kończy 10lat. A jak miała 3miesiące to byłam dla niej niańką przez pół roku. Ogromny sentyment mam. Ale ten czas zapieprza:szok:
Ale jak mi drogi zawieje to jak dojadę?:-( A miałyśmy z Zu zostać tam cały weekend.

Do góry