Dzięki Oli.B. Za tydzień w piatek jade na USG i dowiem się trochę więcej, ile dziecko ma tygodni, bo przez te nieregularne okresy po porodzie to już sama nie wiem.
Zielona gratulacje :-)
My zamierzamy w przyszłym roku postarać się o rodzeństwo dla Kornelii :-)
Witam Wszystkie :-)
Straaaaaaaaaaaaaaasznie dawno mnie nie było, ale tak jak większość brakuje mi czasu nawet na to, żeby spokojnie wypić kawę - praca, dom i praca...
Wożę małą do teściowej więc przed pracą muszę przynajmniej 1,5 h wcześniej wyjść, ale nie narzekam - mała ma świetny kontakt z dziadkami :-)
Kornelia jest przecudownym dzieckiem, oczywiście kiedy mnie nie klepie i nie szczypie. Nie wiem jak Wasze maluszki, ale Ona straszną ma radochę jak klepie, uderzy jakąś zabawką nie mówiąc już o szczypaniu - żadne tłumaczenia, sroga mina ani tym bardziej pacanie po rączkach nie działa. Skutkuje to tylko tym, że płacząc złości się bardziej i robi to mocniej - ehhhh normalnie martwię się, że wychowamy łobuza....
A tak poza tymi małymi incydentami to jest rozkoszna :-) Zasypia niestety nie sama ale musi któreś z nas się chociaż na chwilkę do niej przytulić na łóżku. Trwa to dosłownie minutkę, no ale jednak nie nauczyliśmy jej zasypiania samej. Zasypia tak koło 20-tej a wstaje o 6 rano - bez pobudek. Wcześniej się budziła więc dawałam jej butelkę z wodą i chyba stwierdziła, że jej się nie opłaca i od dłuższego czasu nocki ładnie przesypia.
Ma 7 zębów i idą następne, sama siada, raczkuje, podnosi się do wstawania od byle czego i czasami uda jej się zrobić kilka kroków samej - więc pewnie niedługo pójdzie.
uwielbia słuchać muzyki tak rozkosznie "tańczy". No i uwielbia wyciągać zabawki z budełek i spowrotem je tam wrzucać. Jak jeździmy do jej rówieśnika to zabiera mu samochody - musiałam jej jeden kupić bo nie chciała oddać :-)
No i uwoelbia zabawę piłeczką :-)
Mała waży 9 kg i ubieram jej rzeczy na 86 - niewiem ile ma wzrostu.
To chyba na tyle z tego co u nas :-)
A co Wasze dzieciaczki jadają?
Pozdrawiam gorąco