reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2009

Kwiatek, życzę szybkiego powrotu do zdrowia. Kup sobie jakieś leki homeopatyczne i krople do nosa dla dzieci. Do tego Wit C i rutinoscorbin i staniesz na nogi. Ja tydzień w łóżku leżałam.
Daj znać jak tam na USG, czy się dzidzia ujawni.

Aga, Tobie też szybkiego powrotu do zdrowia :-)

Czy Was czasem boli, jak dzidzia zmienia pozycję w brzuszku? Moja się czasem tak rozpycha, że albo czuję ból w lewym boku, albo czuję duży nacisk w środku brzucha... ale jak troche ją pogłaskam i poprzepycham to przestaje boleć.
Ja mam dokładnie to samo. Za pierwszym razem się przestraszyłam, ze coś nie tak, ale jak pogłaskałam brzuch to dzidzia zmieniła pozycje i było lepiej. Podobno im dzidzia większa, tym częściej nas będzie pobolewało bo miejsca będzie coraz mniej....

Ale musze wam sie pochwalić w niedziele leże tak sobie i czytam książeczke i czuje jak mała sie rusza wiec kłade ręke na brzuszku i głaskam a ona mnie z kopa ,pierwszy raz to zrobiła :tak::tak::tak: NORMALNIE SKOPAŁA SWOJĄ MATKE:-):tak::-D:-D:-D:-D:-D, zniecierpliwością czekam na następne razy .
Andzia, wracaj do zdrowia.
A te kopniaki to świetna sprawa co? Nie myślałam, ze tak sie będę z nich cieszyć.

No, ale moje drogiw wyobraźcie sobie, że ... miałam dzisiaj kontrole z ZUS'u :eek:
Nie sadziłam, ze faktycznie sprawdzaja te zwolnienia. Troszkę mnie przestraszylaś, bo ja wcale w domu cały czas nie siedzę... Za 1,5 tyg wybieramy się na tydzień w góry. Co jeśli wtedy przyjdą? Jutro spytam mamę (jest kadrowo-ksiegową), jak to działa. Czy oni losowo sprawdzają i co jeśli nie ma Cie w domu. Jak się czegoś dowiem, dam wam znać.

Hej dziewczyny czy któraś z was składała już do ZUSu ten wniosek o zasiłek rehabilitacyjny?(termin mija po 182 dniach)
Od 1 Stycznia możemy być na zwolnieniu 270dni (pod warunkiem, że do 1 stycznia nie minęło 182 dni). Więc nie musimy sie starać o żaden zasiłek rehabilitacyjny.

Hej Kochane,

BEDZIE MALA MATYLDA!!!!!!!!!:tak:
Gratuluję Matyldy :-)
Ja dalej nic nie wiem. Widziałam dzidzię, słodko się ruszała. Ale leżała na pleckach i tylko z boku się pokazala. Nie chciała się przekręcić. W przyszły piatek mamy podejść jeszcze raz na takie szybkie USG, żeby podejrzeć. Kolejna szansa będzie 18 lutego na USG4D. Mam nadzieję, że sie uda, bo rozmawiamy z brzuszkiem i nie bardzo wiemy jak mówić :-D
A a propos wizyty, to wszystko ok. Małe waży 500g, ja mam dobre wyniki, szyjka macicy jest ok. Muszę tylko się obserwować, czy nie ma skurczy i dalej brać fenoterol. Ale moge znowu chodzic na basen i gimnastykę, oczywiście ostrożnie i cały czas uważać na skurcze. No i sex znowu dozwolony;-) Wierzcie mi, po miesiącu postu fajny był wczoraj wieczorek .....

. Czy jest to możliwe nie czuć jeszcze dziecka w 19 tygodniu????
Też sie martwilam, bo poczułam ruchy dopiero pod koniec 19 tygodnia. Im mniejsza dzidzia tym ma więcej miejsca i słabiej czuć ruchy. Na pewno wszystko jest ok, a każda z nas przechodzi ciążę inaczej :)

reklama
Ja wlasnie wrocilam z kontrolnej wizyty...z dzidzia wszystko okay,wszystko jest w normie,z mamusia tez wszystko w porzadku lekarka powiedziala ze ciaza ksiazkowa,za miesiac da mi skierowanie na picie tej glukozy bo u nas robia dopiero kolo28 tyg.,no i przekieruje mnie do ginekologa w szpitalu w ktorym mam rodzic,moglam sobie szpital wybrac sama,ale mnie jest wszystkojedno zeby byl blisko,Viki rodzilam w malym wiekowym szpitalku,i wszystko bylo okay.

Chyba sie skusze na 4D ultrasond,poprosze mojego P.ze taki wlasnie prezent chce na walentynki....ale tez dopiero gdzies za miesiac.

No uciekam spac,,,w koncu.Dobranoc dziewczynki.:-)

Dzieńdobry, dzisiaj chyba pierwsza jestem:-).
Dzidzia nie daje mi spać od godzinki, więc wstałam, pomyłam stosy zaległych naczyń, zgwałciłam mojego ukochanego i teraz się nudzę:laugh2:.

andzia - gratuluę ruchów! Moje maleństwo znów gdzieś powędrowało w takie miejsce, gdzie mniej je czuję, i juz mi brak tego kopania.

Kluseczko - gratuluję córeczki no i ciuszkowych zakupów.

Wszystkie chore i przeziębione - wracajcie do zdrówka i dbajcie o siebie.
Miłego dnia wszystkim życzę.

I co teraz robić?... hmmmm, może jeszcze jeden gwałt małżeński:-p.

Ja już wstałam :szok: Niewiem, jak to się stało :-D
Przyniosłam sobie śniadanie do łóżka i tak sobie leżę i wcinam i zazdroszczę Wam, że już czujecie ruchy Maleństw :happy:
Ja jeszcze pewnie z miesiąc muszę poczekać... No ale trudno, wytrzymam :-)

Swoją drogą - ale leci ten czas, co? Dopiero co na teście odkryłam 2 kreski... a tu już za 3 tygodnie POŁOWA za mną...

Miłego Dnia Kobietki :-)

eeee :sorry::eek:jaki ze mnie głuptas. Ciekawa jestem do kiedy mam paszport waży-latam na dowód. Jeśli okaże się,że mam jeszcze paszport ważny to wrócę do Irlandii na paszport a dowód od razu wymienię tzn złoże wniosek i poproszę by ktoś z rodziny go odebrał

Kasiu dzięki, że przypomniałaś mi o czymś takim jak paszport.
O ile sie nie mylę DO trzeba odebrac osobiscie

Hej Kochane ;) Duzo ostatnio pracuję, w tej mojej szalonej pracy poszli mi w końcu na rękę i pracuję tylko dniówki (czyli do 20) a stamtąd niestety nie mogę pisać z bardzo prozaicznego powodu...otóż mój nick ma polskie ł a Szwedzi nie maja polskich znaków na klawiaturze hehehe

Chore dziewczyny, polecałam juz sok z aronii i podpisuje sie pod tym jeszcze raz ...pewnie mozna kupić w sklepach ze zdrową zywnością albo jakichś zielarskich...

Mam straszny problem z imieniem...musi być cos w miare międzynarodowego, żadnych Kazimierzy itp a ja w ogóle nie mam pomysłu i nic nam się nie podoba. A swoja drogą jak u Was jest z reakcja na imiona?? Bo ja np powiedziałam dwu znajomym ze zastanawiamy sie nad Gabrielem i jedna wypaliła "COOOO???? Daj spokój!!! Skrzywdzisz dzieciaka!!! Gabriel?? Jeeeeeeeezu ( z niesmakiem) Druga coprawda nieco łagodniej, ale w tym samym tonie......Wiecie co...osłupiałam...Mi tez sie nie podobaja imiona dzieci znajomych ale nigdy nikomu bym o tym nie powiedziała.....Paranoja jakaś

Całuski Mamuski

Cześć Dziewczynki!

Cypisia, ostatnio też miałam taką refleksję :-D

Kochane, dziś Dzień Babci - chyba trzeba w imieniu naszych Maluszków złożyć Babciom (a jutro - Dziadkom) życzenia :-D

reklama
Witam.
Ja mojej mamie złożyłam już dzisiaj życzenia z okazji dnia babci :-D.
Muszę się czymś pochwalić. Położyłam się wczoraj do łóżka ok 21 i maleństwo tak się rozszalało że cały brzuch mi skakał, pomyślałam więc że coś takiego to nawet najbardziej gruboskórna osoba by poczuła i na siłę wziełam rękę mojego męża i przyłożyłam do brzucha. On podszedł do tego bardzo sceptycznie, ale jak go małe kopneło i to tak zdrowo to wywołało to uśmiech na jego twarzy. No ale facet się nie przyzna że się wzruszył więc stwierdził że to burczy mi w brzuchu i pewnie mam rewolucję jelitową:-D:-D:-D:-D:-D. No litości........... rozumiecie coś takiego??? :-)
Dzisiaj od samego rana maleństwo też tak dokazuje. Swoją drogą to strasznie wcześnie. Dopiero się zaczął 20 tydzień a ruchy czuje już nawet mój mąż. Dziwne to jakieś ale jakie słodkie:-D:-D

Do góry