reklama

Czerwiec 2010

Witam się niedzielnie :)

Chorowitkom zdrówka - pogoda zdradliwa więc natłok chorób widoczny...
Mnie też nie ominął i zapalenie uszu i migladłka leczę antybiotykiem :/
W dodatku dzisiaj masakryczny ból głowy :/ - ale pewnie popołudniowy spacerek zaliczymy bo taka pogoda że szkoda z maluchem w domu siedzieć...

Perfecta - dzięki za info o prenumeracie - :) moja Julka uwielbia Klubik i oczywiście nie mogłam jej nie zaprenumerować Miki :D

zyrrafka - dobrze że to tylko alergia :) - jak się czujecie?

Kasiek - biedny Daminek :/ musi się nieźle nacierpieć ze swędzącymi krostkami. Ale może już więcej się nie przypałęta choróbsko i będziesz miała to już za sobą :)
Wszystkiego najlepszego - duzo zdrówka i uśmiechu!!

Kajdusia - współczuje choroby teściowej... Trzymajcie się... może faktycznie nie mówić jej nic żeby jej nie "osłabić" jeszcze bardziej... 3mam kciuki żeby stał się cud...

gosiagro - kiedy przeprowadzka?

Moja julka już powoli zaczyna łączyć słowa... w sumie z dnia na dzień podłapała kilka nowych słówek.
Ważymy ok 12 kg, buciki nosi w rozmiarze 23. Największy problem mam z jej włosami :/ Mam burze loków którą ciężko ujarzmić ... Kuzynka podpowiedziała mi że jest jakiś spray do włosów dla takich maluchów który ułatwia rozczesywanie więc będę chyba musiała się w niego zaopatrzyć bo po myciu rozczesać jej włosy to masakra. W ciągu dnia zależy od humoru czasami się uda a czasami nie ma Julka ochoty na czesanie i wtedy nie wiadomo jaką zabawą jej nie zajmę żeby fryz doprowadzić do porządku :/ Ścinać nie chcę bo mi szkoda poza tym pewnie włosy sterczały by jej strasznie jakbym jej podcięła grzywkę.

reklama
Kajdusiu duzo sil zycze na nadchodzace dni...!! Niema slow ktore ukoja wasz bol:(

Kahna
z Amelia bylismy na pogotowiu,bo wystapila goraczka ponad 39 stopni,katar,kaszel mokry, charczalo jej w klatce..wiec niebylo sensu zwlekac bo napewno w nocy byloby gorzej,wiec wybralismy sie popoludniu,zeby w nocy nie latac.A wiec czerwone gardlo,antybiotyk dostala.
Noc troszke kiepska,ponad 39 miala ale czopkiem zwalczylismy,zwymiotowala...ale zasnela.
Dzis stan podgoraczkowy,kaszel brzydki;/
tak ladna pogoda i w domu musimy siedziec wrrrr.

Zdrowka chorowitkom zycze:) i milej niedzieli:)

Po pierwsze primo już składałam ale jeszcze tutaj nie:)
Kasiu- Kochana w dniu Twojego Świeta życzę Ci dużo uśmiechu na twarzy , spelnienia marzeń! Tych duzych i tych zupełnie maciupkich! Niech los Ci sprzyja i przynosi same dobrości ! Biznes niech się kręci na wysokich obrotach! Zdrowia Ci zyczę i całej Twojej wspaniałej Rodzince! Niech Damiś się rozwija w tempie formuły 1 a choróbska omijają Go szerokim łukiem! Z życzeniami przesyłam mnóstwo buziaków i Sto LAT STO LAT!!!!

Hefi Kochana Nie kupuj żadnych chemicznych odżywek , tylko kup szampon i odżywke firmy Urtekram Ekologiczny Odżywka do włosów Dla Dzieci - 250ml - Urtekram zdrowa żywność - zakupy online To są ekologiczne kosmetyki , bez chemi. A póki co to jak myjesz włoski to na ręke do szamponu dodaj 2-3 kropelki dobrej jakościowo oliwy z oliwek. Powinno pomóc i nie zniszczy struktury włosa.

Olu - Kochana ciesze sie że antybiotyk zaczyna działać. A Ty już lepiej sie czujesz! Powiedz mi Mąż wziął sobie wolne? czy sama musisz sobie radzić? Bartusie to głodomorki sa - wiem to za autopsji - mam tu jednego dużego :):) Gratulacje dla Jagódnki że tak pieknie nocki przesypia:) A dla ciebie wielki buziak że taka dzielna jesteś i sobie mimo przeciwności losu chorobowych pieknie dajesz rade:*:*:*

Gosiu- Wy już "przeprowadzeni"? Kochana daj znac jak tam Wam sie spało pierwszą nockę? I jak Ty sie czujesz Kochana Mam nadzieje że nie napracowałaś się za dużo i tylko nadzorowałaś.! :*

Kolenderko- Kochane Wy Moje! Zdróweczka dla Liluni!!! Niech szybko wraca do zdrówka! Ściskam mocno!
Żyrafciu- Ja to normalnie muszę chyba na medycyne sie udac:):):P Ciesze się że to pokarmówka! A jak ty się czujesz ?
Agast- Paaani Kochana to sobota widze pracowita była! To może byś wpadła do mnie okienka tez umyła jak już rozgrzewke miałaś i pełna energii...:):P
Emalia- Kochana jak Ty się masz?
Jeszcze raz śmiem wywołać Koleżanki nasze Kochane EAGLE I KLEMENTINKĘ!!!! ŁER AR JU JECIE???

Jaś już nie utyka!!!!! Nawet dzisiaj chyba się zorientował że nie utyka i od rana brykał jak sarenka !!!
Natomiast ja zamiast zdrowiec , czuję się z dnia na dzień gorzej.,.. dzisiaj w lesie dzwoniłam po B. bo myslałam że zemdleję. Nie mam niestety kiedy iść do lekarza:( B. bagatelizuje strasznie mój stan zdrowia i nie wiem może myśli że udaje...:( Może dzisiaj uda mi się wieczorem jak skończy prace ogrodowe , zostawic go z Jasiem i pojechac na dyżur do Luxmedu bo jest coraz gorzej Czuję się jakbym z 3 noce nie spała ! Zasypiam codziennie o 21 , budze się z bólem głowy , katar nie ustępuje do tego codzienne zawroty głowy ... A musze być zdrowa bo taki stan tylko niestety jest niebezpieczny dla Jasia , bo przecież codziennie jesteśmy sami od rana do 18 ... Masakra

Ostatnia edycja:
witajcie kochane moje
ja jestem jestem, podczytuje nawet bardzo na bieżąco średnio co 3-4 godz w czasie cycolenia Michasia ale aż mi głupio że tak mało się udzielam ostatnio :zawstydzona/y:
teraz korzystam z okazji że młody śpi a Tomek siedzi u mnie na kolanach ( pewnie za długo nie popisze) a Asia z babcia na spacerze
w każdym razie czasowo u nas tak że jak najwięcej czasu staram się poświęcić starszym, do południa Tomkowi a popołudniu Asi a do tego wiadomo w domku trzeba cos ogarnąć, a że i pogoda piękna to i praktykujemy spacerki min dwa razy dziennie, wieczorem natomiast padam z dzieciakami o 21 najpóźniej, dobrze że Misio jest w tej kwestii łaskawy i budzi się w nocy na cyca raz góra dwa i pozwala sie mamie wyspać

widzę ze coś dużo chorowitków nadal, u nas na szczęście wszyscy zdrowi więc i Wam przesyłamy pozytywne fluidki szybkiego wyzdrowienia

Perfecta wybierz się do lekarza jak najszybciej, zdrowia nie bagatelizuj

Gosiagro jak przeprowadzka? kuchnia skończona, widziałam pokoik Majusi śliczny i taki radosny

Kasiek jeszcze raz wszystkiego najlepszego

Kajdusiu przykro mi z powodu teściowej, cieżko tak z dnia na dzień pogodzić się z takimi rokowaniami, dużo sił dla Was i mimo wszystko wiary że będzie dobrze, trzeba w to wierzyć

Olavip kurcze nieciekawie z tą raną, oby szybko sie zagoiło, a masz kogoś do pomocy na codzień?
Bartuś żarłok powiadasz... hmmm skąd ja to znam i te policzki zaokrąglone:tak: u nas tzn u Misia tak samo, na długość również, wczoraj znów odłożyłam kilka ciuszków i śpiochów bo za krótkie były:-)

a ja takich pomocników na spacerach mam :)
Zobacz załącznik 450247Zobacz załącznik 450248Zobacz załącznik 450253Zobacz załącznik 450260

Ostatnia edycja:
hej,
jeszcze jestesmy na starych śmieciach, montaz kuchni sie opóźnia, ale to co juz jest teraz bardzo mi sie podoba, więc cierpliwie czekam, mysle ze w tygodniu w koncu to nastapi. Bo juz nie moge tu wytrzymac czuje się jak w wiezieniu do popoludnia siedze w domu, az maz nie wroci z pracy, lekarz zabronil mi dzwigania Mai i wózka a ja mieszkam na 3 pietrze bez windy, wiec ciezko jest wytrzymac w domu, a w dodatku prawie non stop boli mnie brzuch:-(:-( to niby od tej torbieli, ale nie powiem zeby mnie to nie martwiło:-( w czwratek wizyta, więc moze cos temu zaradzi lekarz, na razie biore tylko duphaston i w razie silnych bóli no-spe. Ogólnie humor do bani...

Cześć Dziewczyny.
Pamiętacie mnie?Szmat czasu tu nie zaglądalam... jakos wypadłam z dawnego nałogu,a dzis cos mnie naszlo i tu zajrzałam:)
Widze,ze sa nowe dzieci i ciąze. Filip wciaz jest jedynakiem i raczej przezjakis czas tak zostanie:)Poczytam Was troche,zobacze co slychac. Moze cos napisze:) Który watek jest najbardziej uczęszczany?
a przede wszystkim baaardzo Was wszystkie pozdrawiam

Hej :-( Byłam na dyżurze w Luxmedzie:-( Ostre zapalenie zatok przynosowych:( Lekarz mnie opierdzilił że dopiero po tygodniu sie zaczynam leczyć... Niestety już bez wyjścia Augmentin , acc na rozrzedzenie wydzieliny i leżeć w łóżku nie wychodzic na dwór:-(Dostałam dla Bartka zwolnienie na Jaśka bo przecież nie będę dziecka trzymała w domku jak taka piękna pogoda. Organizm generalnie wycieńczony przez walke z chorobą Dlatego zawroty głowy i słabo się czuję...

Gosiu- Kochana na pewno wszystko jest dobrze!!!!! Ba!!!! Inaczej być nie może przecież!:tak: Prosze mi się nie zamartwiac na zapas i spokojnie poczekac do czwartku! Wojtuś na pewno ma się dobrze:) Buziaki dla Was wielkie i ogromne i "gili gili" poprawę humoru A siooo przeganiam smutki a kysz a sio!!!1 <tupie>
Eagle- Kochana cieszę sie że sie odezwałaś! Dzieci pięęęęęękne i jakich masz cudownych pomocników !!!! Buziaki dla Was wielkie!
Ide sie położyć BVuziaki do jutra Kochane

Perfekta kuruj sie kobieto ! super ze Jas juz Lepiej

Eagle dzieciaczki cudne pomocniki !!

Kajdusia wspojczuje straszne wiesci

kasia 100 lat

Ania jak jak z serduszkiem Filipka?

Gosiargo trzymam kciuki za fasolke , ja pamietam bole brzucha przy rozciaganiu macicy to napewno nie to??

Ercio nam wczoraj wycial ladny numer , po drzemce poszlismy siku zdjelam pielusze i mowie ze zaraz umysjemy pupe i ubierzemy czysta pieluszke poszedl do pokoju Olafa jedyny pokoj z wykladzina.... wracam po niego a on ma dziwna mine.... chcesz kupe??? tak biore go ale kupon juz na podlodze.... dobrze ze Olaf nie widzial:-D

milka heheh ładnie Ercio narozrabiał :))
kajdusia bardzo mi przykro..8
gosiagro trzymam kciuki by wszystko było dobrze i nie stresuj się tak!!
eagle super zdjęcia!!
perfecta dużo zdrówka!!
hefi fajnie że mała już zaczyna słówka łączyć i napewno słodko w tych loczkach wyglada.
zyraffka byłam dzisiaj w ccc oddać tamte buty i wzięłam te same co ma Łuki ale sę wkurzyłam bo baba nie przyjęła mi zwracanych butów i poprostu kupiłam Natanowi drugą parę. Kobita stwierdziła że ona mi nie wymieni bo buty wygladają na uzywane a ja jej mówię że inaczej nie da się sprawdzić czy dziecku wygodnie bo przecież samo nie powie więc musi trochę pochodzić. W sumie podeszwa była troche przybrudzona od piasku, wyczyściłam je szczoteczka do zębów i mąz jutro pojedzie oddać. Może będzie inna kobita i przyjmie bez problemu bo buty wogóle nie zniszczone, Natan ma je od czwartku i tylko dwa razy miał na sobie.

dla wszystkich chorowitek zdróweczka!!!!

reklama
Kasiu wszystkiego najlepszego w dniu Twojego święta!
Gosiu jeszcze chwila i będziesz na nowym:) A teraz odpoczywaj i się nie przemęczaj!

Daliście mi trochę w dupę (szczególnie milusia - DZIĘKUJĘ:*) no i zabrałam się za odsmoczkowywanie;P Drastycznie... bo na oczach małej babcia wrzuciła smoczka do pieca:szok: Ale efekt był taki, że raz potem o niego zapytała, a jak szła spać to po raz pierwszy usnęła bez smoczka, nawet nic o nim nie mówiąc:-):-) Zobaczymy jak długo taki stan rzeczy potrwa:tak:

Uciekam spać, bo się trochę zasiedziałam, a jutro niestety do pracy:-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry