reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

Casia - ależ się uśmiałam z tych fotek!!! hehe!!! :)

Koriander
- Ciebie to nigdy nie widziałam w całej okazałości, ale wątpię że wyglądasz jak wieloryb!!! ;)

Ewelinka
- zdrówka dla Twoich laseczek!!! ;)

Eagle
- Twoim chorowitkom również zdrówka!!!

Klementinka - gratuluję AM!!! ;)

A gdzie PERFECTA i LENA??????

Przytulam mocno wszystkie cierpiące na zimowe doły ;)

reklama
Koriander,

Zobacz załącznik 332056

To moje zdjęcie sprzed ciąży....

Zobacz załącznik 332055

...a to aktualne:szok:

Aha, oczywiście chorowitkom życzę zdrówka i najlepsze życzenia dla miesięczniaków z ostatnich dni:)
świetne fotki:-D a figura niczego sobie jak na foczkę;-)
Witam ledwo doczytałam i dzieci wzywają nie poszłam dziś do pracy bo Marysia 38 gorączki Zosia 37 z paroma kreskami masakra gile im z nosa lecą marudza i wogóle oby szybko przeszło i oby to tylko lekkie przeziębienie:tak:
oj skąd ja o znam
dużo zdrówka dla dziewczyn

Agi Asia ma się już lepiej bo co jakiś czas szaleć zaczyna, pewnie byłaby już zdrowa gdyby udało się jej leki podać tak jak powinna brać a nie np.połowe dawki bo resztę wypluwa itp.

mam nadzieję że niedługo minie nam to choróbsko bo mój w czwartek wraca do pracy a ja sama chora nie dam z nimi rady, i oby moja mama nie złapała tego od nas jak u nas siedziała tyle

Klementinka, Kasiaj. Andzia zdrówka dla maluchów

Wtam serdecznie po dłuzszej przerwie :p

musiałamna jakis czas zniknąc bo przytłaczały mnie te porówniania;/ teraz podchodze juz do tego z dystansem (mam nadzije) :p

Emilka super rosnie od 2 tygodni sie juz nie cyckujemy, pieknie zaczeła pic z butli i od 3 tyg super wcina łyzeczką - zyc nie umierac :):)
na razie nie chce wstawac sama ale za topełzanie ma we krwi :-D dzisiaj mielismy taki mały spontan i zrobiła 2 kupki do nocnika, oczywiscie Filip z zazdrosci tez musial :p ale tylko siusi a to juz coś :p

Wszytskim chorowitkom zdrowka i jeszcze raz zdrówka :)

ewelinka zdrówka dla dziewczyn! I oby Ciebie nic nie dopadło!!!!
na-tuska - brawo dla Emilki..>Widzisz jaka zuch dziewczyna....I co za wspaniała nowa umiejętność....nocnikowa....

Moja szaleje na podłodze...No normalnie struś pędziwiatr....U nas oooookropna pogoda...zimno, ciemno...No żesz kuźwa....A to są ostatnie moje wolne dni....pewnie jak wróce do pracy to wróci też słońce i ciepło.... :-( :-( :-(...Nie wiem jak zniosę rozłąkę z Polcią...Już tęsknie za wspólnymi porankami i wygłupami w łóżku!!!!Jak Wy dziewczyny sobie z tym radziłyście....Ta tęskonota wydaje mi się być straszna.....Boję się tego strasznie....JAk ja to zniosę...Pewnie przeryczę pierwszy dzień w pracy! :-(

Wrrrrrrrrrrr i co się stało?? Posta mi wcięło:(

Witajcie,

Dzisiaj chwilowo siedzimy w domku, tzn ja siedzę moje dziecko pełza po całym mieszkaniu;) Dorwała pustą plastikową butelkę spod stołu w kuchni i teraz najlepsza zabawka, bo najwięcej szumu robi jak się ją popycha;-)
Byłyśmy kontrolnie u ortopedy, odwodzenie już prawidłowe, USG bioderek jest ok:) Także narazie koniec z ortopedą;)

hefi - sądzę że wiele spośród nas na forum ma podobne rozterki jak ty, ale na pewno jesteś najlepszą mamą dla swojego dziecka w to nawet nie możesz wątpić.
Ja mam z kolei odwrotny problem... bo dobija mnie to że tyle pracuje i tak mało czasu spędzam z małą:( Przegapiłam np pierwsze momenty kiedy zaczęła pełzać, bo jak wychodziłam spała i jak wracałam też:( Także wszystko ma swoje plusy i minusy...

zyraffka - współczuję nocki:( Mam nadzieję że nianię da się odratować. Zdrówka dla Łukaszka!:-)
U nas nocki też ostatnio do d... Mała budzi się i już nie jęknie i nie poczeka na mleczko, tylko od razu płacze:( Nie wiem dlaczego... do tego z tego wszystkiego to potrafi zjeść 3butle w nocy po ok. 120-150ml, mam wrażenie że to ją uspokaja:( Kurcze nie wiem może w końcu zęby nam idą...

Kasiek - a z czego przechodzisz? Pepti czy Nutramigen? Kurcze też muszę się za to wziąć, żeby HA spróbować wprowadzić... Do tego dzisiaj nieumyślnie dałam małej risotto, a potem w składzie czytam że jest mleko, ale wciągnęła cały słoiczek dosłownie w chwilę, mam nadzieję że nic jej nie będzie.

Nadika - super że udało wam się wyszaleć!:)

gosiagro - gratulację dla Maji!:) Super że udało jej się stanąć:)

Klementinka - to drapanie się po gołym brzuszku jest przeurocze, ciągle się z tego smieję;) Gorzej że nasza nie ma wyczucia, i zawsze porysowana cała (bo paznokcie porządnie jej obciąć to obecnie jakiś cud)

MagdaM - dobrze że wyszliście ze szpitala. Przyłączam się do pytania o chrzciny.

eagle - dla was też zdrówka życzę!:)

Casia - fotki wymiatają:) Mi też te zdjęcia coś przypominają;-)

na-tuska - nie ma co porównywać... Moja mała najbardziej tu do tyłu jest i jakoś się tym nie przejmuję. Jeszcze ma na wszystko czas i jeszcze się wszystkiego nauczy:-) Super że dzieciaczki zaczęły ci do nocniczka robić:-) A to Filip jeszcze z pampersem lata? Kurcze jak ty dajesz radę dwójkę przebierać? Podziwiam i wielki ukłon:-D

Agi - jakoś dasz radę, bo wiesz że musisz. Przynajmniej ja tak mam. Nie dalibyśmy rady bez mojej pensji, więc mówię sobie że muszę dla małej i idę do pracy.

My po spacerze, przyjemnie chlodno i swieze powietrze jakos poprawilo mi poniedzialkowy nastroj. A mialam sie jeszcze pochwalic ze wczoraj Lila zaczela chodzic na czworakach u szwagra:happy2:, u nich jest dywan a u nas panele, chyba gosiu ty pisalas ze Maja wlasnie na jednym pelza a na drugim raczkuje? Dzis ja polozylam na podlodze w sypialni gdzie jest wykladzina a ta siup: na czworaka miga :-D

Casia77, Kasiek, gosiagro
dziekuje za mile slowa :-)

Agi dasz rade z praca, z reszta super macie system z mezem, Polcia bedzie miala zawsze jedno z was przy sobie

sealet ja sie na kawke chetnie wprosze, zwlaszcza z czyms slodkim do zagryzienia :-p

Klementinka super uslyszec nowe slowka :-)

ewelinka nie daj sie chorobie, i zdrowka dla panienek!

zyraffka mysle ze niania bedzie dzialala, tylko trzeba dobrze osuszyc. sealet dala ci dobra rade :tak: Moze ciocia dobra rada mialaby lepsza..ale..:-p

eagle fajnie ze piszesz bo brakowalo twoich postow :tak: Zdrowka dla was, teraz musi juz byc lepiej!!

gosiagro dziekuje za zyczenia, rzeczywiscie jutro juz Lilcia bedzie miala 9 miesiecy!:szok:

Ostatnia edycja:
Już tęsknie za wspólnymi porankami i wygłupami w łóżku!!!!Jak Wy dziewczyny sobie z tym radziłyście....Ta tęskonota wydaje mi się być straszna.....Boję się tego strasznie....JAk ja to zniosę...Pewnie przeryczę pierwszy dzień w pracy! :-(

Ja sobie nawet na razie nie próbuje wyobrazić, jak to będzie jak wrócę do pracy. Wypieram normalnie ten moment z głowy. Współczuję Ci bardzo, że już musisz wracać, bo wiem jakie to jest ciężkie :-(

Witam ledwo doczytałam i dzieci wzywają nie poszłam dziś do pracy bo Marysia 38 gorączki Zosia 37 z paroma kreskami masakra gile im z nosa lecą marudza i wogóle oby szybko przeszło i oby to tylko lekkie przeziębienie:tak:

zdrówka!

.Nie wiem jak zniosę rozłąkę z Polcią...Już tęsknie za wspólnymi porankami i wygłupami w łóżku!!!!Jak Wy dziewczyny sobie z tym radziłyście....Ta tęskonota wydaje mi się być straszna.....Boję się tego strasznie....JAk ja to zniosę...Pewnie przeryczę pierwszy dzień w pracy! :-(

dasz rade! pewnie pierwsze dni będą cięzkie, ale z czasem będzie lepiej i jak na skrzydłach będziesz do domu frunęła:-D

Byłyśmy kontrolnie u ortopedy, odwodzenie już prawidłowe, USG bioderek jest ok:) Także narazie koniec z ortopedą;)

super:-)

My po spacerze, przyjemnie chlodno i swieze powietrze jakos poprawilo mi poniedzialkowy nastroj. A mialam sie jeszcze pochwalic ze wczoraj Lila zaczela chodzic na czworakach u szwagra:happy2:, u nich jest dywan a u nas panele, chyba gosiu ty pisalas ze Maja wlasnie na jednym pelza a na drugim raczkuje? Dzis ja polozylam na podlodze w sypialni gdzie jest wykladzina a ta siup: na czworaka miga :-D

gratki dla Lilci:tak: u nas właśnie tak jest, w jednej części pokoju mamy dywan i tam Majusia raczkuje na czworaka a jak przechodzi na panele to czasami raczkuje, ale zazwyczaj pełza:-)
super, ze spacer ci humorek poprawił;-)

Kasiulka - a kiedy planujesz powrót do pracy?

reklama
Do góry