reklama

Czerwiec 2011

reklama
Hej hej :)
u nas w miarę ok, poza tym, że Ada jak się obudzi w nocy na jedzonko to potem godzinę wojujemy zanim zaśnie. No ale zawsze może być gorzej więc narzekać nie powinnam ;)
Faktycznie pogoda nie dopisuje, a na samą końcówkę ciąży męczyłam się przy upałach :/ Ale ponoć sierpień ma być ładniejszy - zobaczymy.
Zaliczyłam wczoraj fryzjera i w końcu wyglądam jak ludź, bo już trochę zarosłam. Ale jak mi ściachała włosy to połowa głowy to mój naturalny kolor, więc muszę jeszcze jakąś farbę położyć :)
A dzisiaj idziemy na spóźnione imieniny do rodziców. Pewnie będzie super żarełko, a ja połowy z tego nie zjem :/

Trasia, dasz radę kochana :)

Nie mówcie mi o frytkach! Mój też chciał sobie wczoraj zrobić, skwitowałam że jest świnia ;) Na szczęście nie zrobił, bo pewnie dla samego mu się nie chciało. A my zawsze jak już frytki robiliśmy to mega wielkie ilości, że na drugi dzień zostawały ;)

Miłego dnia kochane :)

hejka
właśnie dostałam krople na kolkę z Anglii podobno super nazywają sie Dentinox Colic Drops ale maja strasznie gęsta konsystencje chciałam dac małemu dziś na tej specjalnej strzykawce tylko troszkę bo go dzis z rana bardzo męczyło, zaczoł sie dławic i wszystko wypluł - muszę mu podawać w herbatce lub w odciągniętym mleku bo bezpośrednio jest duuupa, ale chyba troszkę musiał połknąć bo po chwili mu na tyle ulżyło ze zasną szok :szok: któraś używała tych kropli?

cześć
Ale brzydka pogoda się zrobiła :-( a ja dalej nad jeziorem siedzę! Ale nie zamierzam wracać :-).
Widzę, że piszecie o frytkach, ja jadłam trochę i nic Julci nie było. Poza tym jadłam już:
kielbaskę z grilla, parówki z grilla, pierś z kurczaka w folii z grilla a następnie skrzydełka z kurczaka z grilla już bez folii (nie moglam się powstrzymać :-), kawałek karkówki z grilla i NIC JULCI NIE DOLEGA!
Trzeba próbować wszystkiego po trochu, jadlam też truskawki, brzoskwinie, pomidory jem codziennie, ogórki, sałatę.
Właściwie to tylko nie piłam i nie próbowalam nawet napojów gazowanych oraz slodyczy (jem tylko herbatniki maślane, paluszki, talarki Lajkonik i precelki :-)

Przeczytałam, że Wasze dzieci strasznie długo śpią w nocy!!! jak Wy to robicie???? Mojej Julii ostatnio uda się przespać max 5,5 h ale bardzo rzadko, zazwyczaj się budzi co 3,4h. A ja tu czytam, że niektóre dzidzie śpią nawet 8h!!!!

Traschka...daj znać jak tam po całodniowym wyjściu z domu. Twój mąż na pewno da radę ale Twoje "mleczarnie" to wątpię. Ja bym pół dnia bez odciągania nie dała rady...mleko by mnie zalało. :-)
Mamusia cz...ja nie słyszałam o tych kropelkach ale może pomogą Tymusiowi :-)
Blusia...udanej imprezki imienionowej!!!
Buziaki dla reszty mamuś!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

cześć dziewczęta,ja też rzadko zaglądam,ale jakos w tym domu zawsze jest coś do zrobienia:sorry:

dzisiaj podam małemu jak się obudzi herbatkę hippa ułatwiająca trawienie, używałyście?

ja kupiłam z kopru i wróciła do nas kupa,bo była raz n a2 lub 3 dni...

Polecam nakładki AVENT Philips

ja się nimi w szpitalu ratowałam i było ok,ale musiałam je odstawić,żeby w końcu zahartować brodawki i wytrzymałam.

hejka Kochane! U nas Malwince się też coś poprzestawiało....zasnęłą dopiero o 00,00...marudziła strasznie...tak nagle z dnia na dzień...ale brzuszek jej nie bolał na bank...może to sie zaczął właśnie ten skok rozwojowy..... .dostała także stoliczek edukacyjny z Fishera ale to będzie jak podrośnie...polecam super rzecz

u nas też z dnia na dzień się pozmieniało,do tej pory nie było dziecka a pewnego dnia zaczęła płakać przy karmieniu i już ze 3x podałam jej NAN....

. śpi dalej do 6-7, czasem to jest koniec spania(bo o tej porze męczą nas bączki), a czasem da się jeszcze ululać i kima z nami do 9-10!!!jestem przeszczęśliwa!!!

u nas też o tej porzy juz pierdzioszki przychodzą

Dzisiaj przyszły nam grzechotki na rączke z Lamaze...polecam...zobaczymy czy Malwince się spodobają?

mam takie,dostałam z leżaczkiem:tak:

Julia zaczęłą się ładnie świadomie uśmiechać. co prawda na razie najwięcej do mnie i do mojego M ale pewnie lada moment będzie śmiała się do wszystkich.My dalej na cycusiu choć czasami butelka wieczorem przed snem i cycus na dokladkę.
Ja byłam już na kontroli u gina i dostalam Azalię. Wzięłam dziś 5 tabletkę, zobaczymu jak będzie dalej.
To tyle w malym skrócie co u nas.

Kalina też się do mnie uśmiecha:tak:

p.s. a na co ta Azalia?

tylko ze zauwazylam ze w lozeczku swoim niechce mi spac :confused2: Nawet jak zasnie i ja wsadze tam na spiocha to zaraz jakby czujnik jakis miala oczy otwiera i mnie szuka... gggrrr... nie ulezy tam

ma to samo,jak zaśnie przy spionowaniu to śpi nie ma dziecka,a jak tylko odłoże do łóżeczka to od razu się zgina,pręży,puszcza bąki,no cyrki normalnie

jak wy kladziecie dzieciaczku na brzuchu bo moze ja cos zle robie? jak ma glowe na boku to potrafi ja podniesc aln nie przekreci jej i nie podniesie w druga strone :(

kładę,moja kręci głową ,ale i tak zazwyczaj trzyma głowe na jedną stronę i muszą jej ją przekładac ciągle....

Nas ratuje tylko leżaczek z wibracjami, bo inaczej to ryk i noszenie w pozycji na ramieniu więc człowiek chodzi wygięty jak paragraf:-(

ja też go mam,ale na niej nie robi to żadnego wrażenia.....

a ja mam dziś gości,przymierzam się do zapiekanki z makaronem i kurczakiem....

Trasia, &&&&&&&&&&&&&&&&

Misia, my mamy z lamaze zawieszkę pandę- Mały uwielbia! Fajne mają zabawki.

My wczoraj mieliśmy kontrolę. Hemoglobina wzrosła do 8,8- uff! Szału nie ma ale dobre i to:) Bilirubina 1,7, więc żółtaczką już się nie martwimy. Szczepienia odroczone do września. A mały waży 6340(!). 2,5 tyg. temu ważył 5600, więc nieźle przybiera. Dodam, że jest tylko na cycu i b. ulewa, wręcz chlusta.

hej hej :D

my własnie woriclismy z galerii :-) bylismy na zakupach całe 6 godzin :szok: zostawiłam majatek na pieluchy i mleko ale super było ! :D wypiłam kawke mrozoną i beni był cały czas grzeczny :-) nakarmilismy sie w carefourze w dziale z grillami hihi :-)

no i udało mi sie podpisac umowe z najemcami na stance, wiec jeden problem z głowy :-)

Witajcie :)
U mnie pogoda też padlina - leje cały czas więc nosa z domu dziś nie wystawiam.

Lato się pomyliło i dotarło do nas w maju. Nasz pies traci sierść...czyżby przygotowywał się na zmianę sierści na zimową?:eek:
Moja sunia też tak gubi że już nie nadążamy tego sprzątać, wszędzie kłaki fruwają...

Moja córa dziś nadrabia ostatnie senne dni i dziś ma dzień totalnej aktywności - śmieje się i guga cały czas albo leży sobie w huśtaweczce bądź na łóżku i zwiedza :) ani jęknie taka grzeczniutka :)

W jakim wieku dzieci zaczynają się podciągać gdy dwiema rączkami złapią za nasze palce?

Bo moja siłaczka wczoraj spróbowała raz a dziś powtórzyła ale to chyba stanowczo za wcześnie jak na mój gust, przecież ona nie skończyła jeszcze dwóch miesięcy i kręgosłupik ma jeszcze mięciutki, jeszcze główki dobrze nie trzyma...

reklama
witajcie mam dziś dzień sprzątania i zaległego prasowania... ale jestem zadowolona moi mężczyźni sie bawią razem mi tylko przynoszą do karmienia - mam swój dzień i postanowiłam sie troche inaczej zmęczyć sprzątaniem :-)

nie mam siły każdej odpisać...
Justynka - Azalia to antykoncepcyjne też je mam
Ironia mój siłacz sie odpycha i mocno trzyma główke, a jak mu ją przełoże to zaraz sobie sam zmieni jak chce ;-) ale ma tak od jakiś 2 tyg. A i kładziemy go na stole w kuchni ma twardo i lubi tam być :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry