reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2011

Hej, ja na urlopie od niedzieli ale jest fajnie.
Widzę, że tutaj tematy zlotowe górują a ja mam za daleko :-((((. Szkoda, bo chętnie bym się z Wami zobaczyła....
Madziolka, Moon działajcie a nie myślcie, bo od myślenia to jeszcze w ciążę nikt nie zaszedł ;-)

reklama
Moon..chyba trochę panikujesz za bardzo i za duży czytasz dr google. Stresujesz się szczepieniem Mai, a ona ma już prawie 3 latka więc większość zagrożeń minęła dawno temu...

Doris nie wiem o jakich zagrożeniach piszesz, ale jeśli o możliwość "uszkodzenia" dziecka szczepionką to jest to jak najbardziej możliwe w każdym wieku (w okresie dziecięcym oczywiście, choć potem np.szczepienia przeciwgrypowe też mogą dać nieźle w kość, ale to już nie chodzi o sprawy typu zaburzenia rozwojowe). Więc jak dla mnie obawy moon są jak najbardziej na miejscu.

moon - pytałam o Waszą sprzedaż bo zadzwonili do mnie z agencji, że jest ktoś chętny na oglądanie naszego mieszkania w Pruszkowie;-)Sprawa jednak "zamrożona" póki co, chyba że jest nam gotów zapłacić tyle ile potrzebujemy dostać, a wiem, że nie jest. I w ogóle, jakoś mnie wzięło na wspominki warszawskich klimatów, zwł. że pytali się o mój powrót w pracy (mój wychowawczy kończy się w październiku).

Miłego weekendu:-)

Sorki za literowki ale pisze z telefonu
Andariel nie do konca sie z Toba zgodze bo STATYSTYCZNIE najwiecej zagrozen i uszkodzen neurologicznych poszczepiennych wypada od 3 miesiaca do skonczenia poltora roku przez dziecko. Ja rozumiem ze czasami zdarzaja sie odstepstwa od tego ale to tak jak z wszystkim. Moj kolega majac 31 lat przy obiedzie rodzinnym zadlawil sie pierogiem i zmarl na oczach rodziny. A przeciez prawdopodobienstwo zadlawienia wystepuje u dzieci a nie u doroslych w 99 % przypadkach.
Mi sie jakos nie chce wierzyc aby zdrowej dobrze rozwijajacej sie trzylatce mialo zaszkodzic jedno szczepienie....

Doris biorąc pod uwagę statystyki, w Polsce praktycznie nie mamy NOP-ów, więc specjalnego wrażenia na mnie to nie robi. Oczywiście każdy robi wedle swej woli, ja tylko napisałam, że absolutnie rozumiem rozterki moon.
Asinka - nam to obojętne, skoro i tu i tam się pomieścimy. Ironia chyba nie specjalnie za Librą była wcześniej (standard łazienek), z kolei niektórym dziewczynom nie koniecznie pasowała opcja dodatkowych hałasów wykluczających Zakątek...kolejna ankieta?:confused:
a Ty, asinka, ku której opcji się skłaniasz?

A mnie to szczerze obojętnie. Ale bardziej byłabym za Zakątkiem z racji otoczenia i atrakcji dla dzieci.
A w sumie muszę zadzwonić jeszcze raz do Libry, bo jak gadałam z córką właścicielki, to mówiła że mają na maj jakieś Zielone Szkoły. Z dwojga złego wolę jednonocną imprezę niż stado wrzeszczący szkolniaków...

reklama
Hej ja znowu z księżyca się urywam :-p

A może jest opcja na inna lokalizację??Może Doris by się wybrała jakby było gdzieś bliżej im??Były już poruszane inne lokalizacje?? Pewnie mnie to ominęło;-)Jeśli tak to chowam swoje zdanie do kieszeni ;-)
Mi to w sumie bez róznicy ale fajnie by było każdej z nas dogodzić z lokalizacją tak żeby było nas na zlocie wiecej.Choć wiem ,że to trudne o ile nie czasem nie realnie...

Do góry